Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak..

Assalamualaikum...

Kepada semua pengunjung diblog ini..disini lily ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak..moga ramadhan kali ini memberi seribu makna buat kita & moga kita sama2 mendapat keberkatan dariNYA..AMIN..


Andai semua HARTA adalah RACUN, maka ZAKATlah penawarnya. 
Jika seluruh UMUR adalah DOSA maka TAQWA & TAUBAT adalah Ubatnya, 
jika semua BULAN adalah NODA maka RAMADHAN adalah pembersihnya..




p/s : Alhamdulillah..masih diberikan peluang untuk bernafas di bumi Allah ini...untuk menikmati dinginnya pagi, panasnya siang, dan indahnya senja...semoga dengan pertambahan usia ini membuatku lebih matang & lebih sabar dalam semua hal dan diberikan kekuatan untuk terus mujahadah dalam setiap langkah untuk mencari keredhaanNya...Amin..!!!









Wednesday, July 18, 2012

WW :: Beginilah Bila ada Anak Dara..^^

Assalamualaikum...

Cakkk..cer teka sape saye..ngeh ngeh ngeh.. :D

Beginilah ye bila ada anak dara..mak pakai apa pun semua dia nak cuba juga..haishhh..nah bagi kamu sekeping baru puas hati..tapi pakai skejap jer sebab dia rasa geli kot sebab mask tu kan basah..hehe..baru tau kamu.. :P





Sunday, July 15, 2012

Hampir kehilangan...

Assalamualaikum...


3 hari hubby cuti...3hari juga blog ni sunyi sepi..biasalah bila hubby cuti..banyak jer hal nak buat...memang tak duduk diamlah kat rumah ...shopping2 sebelum puasa ni...kalau time puasa tak larat nk shopping dengan kerenah si kenit ni....

Baru2 ni kan...ktorg kluar makan pekena Char kuey teow yg marbeles tu...tapi alahai..time tu punyalah ramai customer..nak tunggu order pun setengah jam tak sampai2 lagi...di sebabkan ktorg memang terkejar2 masa sebab ada hal penting nak selesaikan... dah hampir setengah jam order tak sampai2 lagi..hubby pun bagitaulah kat pakcik gerai tu..kalau tak siap juga nak cancel jer order tu..tapi pakcik tu cakap tengah masak..tak lama lagi siap..hubby bgtau suruh bungkus jer..nk makan kat situ memang tak sempat...lepas siap semua order...ktorg pun cepat2 gerak dari situ...sebab dah janji dengan orang...orang ni pun dah asyik2 kol ...rupa2nye dalam ktorg nak cepat2 gerak dari situ..ktorg tak perasaan 'barang' penting ktorg tertinggal kat meja tempat ktorg duduk tadi...tapi barang tu hubby letak kat kerusi...

Di pendekkan citer..dalam sejam lepas ktorg dah settle berurusan dengan orang yg ktorg jumpa tadi...tetiba hubby terperasan 'barang' dia tu tertinggal kat gerai yg ktorg order CKT tu tadi...hubby terperasan pun sebab time tu ktorg nak amik gambar si kenit ni ha...tau tak apa 'barang' yg tertinggal tu...?..mestilah korang tak tau kan.. ;p .. barang tu adalah beg sandang yang dalamnye ada camera Nikon D3100 & sigma lens 70-300mm...mau nye time tu lily terus menitikkan air mata...teringat kamera kesayang yang akan kehilangan..bayangkan berapa lama baru ktorg prasan barang tu tertinggal...dalam hati ni berdoa moga ada orang yang berhati mulia jumpa beg tu & dia tolong simpankan...hubby apa lagi..terus pecut ke gerai tadi...dah lah jalam jem time tu sebab time balik keja...dalam keta hubby dah bising2...kalau kamera tu ilang memang dia tak dapat belikan lagi..huhu..lily apa lagi lah...bertambahlah air mata ni menitis laju...ye lah nak dapatkan benda tu bukannye senang....lagipun banyak gambar yang tak ditransfer lagi dari kamera tu..dalam hati tak putus2 doa moga beg tu takde orang amik...bukan sahaja disebabkan kamera tu...benda penting terutamanye Passport & Tag keja hubby juga ada dalam beg tu..kalau benda tu ilang..banyak urusan lagi nak buat...

Sampai2 jer kat gerai CKT tadi..tak sempat matikan enjin..hubby terus meluru kluar...tengok meja kat tempat ktorang duduk tadi takde orang...Alhamdulillah beg tu masih ada disitu...syukur sangat2..beg tu pun tak terusik...maybe orang lain pun tak berani duduk kat situ sebab diorang nampak ada beg kan...padahal time tu memang ramai customer..tapi takde plak yang nak duduk kat meja ktorang tadi...bila hubby dah amik beg tu..baru lah nampak orang duduk kat meja tu...ku hanya mampu mengucapkan syukur...ni adalah kali ke dua hampir kehilangan kamera ni...yang 1st dulu tertinggal kat KFC plaza Angsana..dah kenyang terus lupa beg kamera....dah nak kluar dari plaza Angsana tu baru teringat kamera tertinggal kat KFC...Alhamdulillah.. pekerja KFC tu simpan elok2 beg kamera tu...siap suruh ktorg cek lagi kot2 ada barang ilang...Nasiblah ktorg bawa kamera memang guna beg sandang tu jer...bila orang lain tengok beg tu memang diorg tak perasanlah dalamnye ada kamera...

Kalaulah beg tu tak dapat dijumpa..tak dapatlah si kenit ni nak posing2 macam ni lagi... :D

Peringatan buat lily & hubby..lepas ni kena lebih beringat..nak cepat macamana pun pastikan takde barang yang tertinggal...^_^







Wednesday, July 11, 2012

PhotoShoot :: My Small Family...^^

Assalamualaikum...

Hari ni nak memperkenalkan keluarga kecil saya..hehe..macam jer lah orang tak tau kan... :P ... cuti baru2 ni hubby ajak berphotoshoot...nak amik gambar family..tapi alahai..banyak gambar tak jadi sebab tak dapat kerjasama dari si kenit ni...

 My Small family....selalu orang tanya bila nak berempat..Insyallah..kita hanya merancang DIA menentukan segalanye...
Ramai yang kata muka Qis ikut muka daddy dia...lily tak reti tengok Qis ni ikut muka siapa...tapi tang mata tu kompom ikut mummynye.. :-)

Tengok tu..mummy dah feeling romantik tapi ntah apa si kenit tu tunjuk suruh ktorang tengok...


Cinta hati saya...!
'paparazzi'...Bz nye dia..^^

Si kenit yg tak reti duk diam..

Family means putting your arms around each other and being there.. ~Barbara Bush~







Tuesday, July 10, 2012

Si Peminat Donut..^^

Assalamualaikum...

 Terkejut tak tengok mata Qis..hehe..alahai sayang..mata dah sedia besar..tak yah nak besarkan lagi.. :p .. ini lah dia si peminat Donut...asal lalu kat Big Apple..I Donut mesti mulut dia nut..nut..(Donut)..hehe..cakap tak lepas lagi..

 Cukup 2biji Donut untuk kamu..tak boleh makan banyak..manis..Donut pilihan dia adalah jenis macam ni..

kemain lagi...nyum..nyum..

nak amik gambar Donut jer..sekali sempat plak dia nyelit kat situ.. :-)

~ sekian cerita si peminat Donut...~ ^__^





Monday, July 9, 2012

Dah 3Tahun 6Bulan

Assalamualaikum...

Semalam genap umur si anak dara ni 3tahun 6bulan..cepatnye masa berlalu..6bulan lagi menginjak usia 4Tahun...Cakap masih tak lancar lagi..kadang2 masih menggunakan 'bahasa' yang dia sendiri paham...alahai sayang...bila nak lancar cakap ni...sekarang ni semakin kuat bergaya..mengalahkan mummy..kalau nak kuar jalan2 tu..1st yg dia cari adalah lipstik...abis beg mekap mummy dia selongkar...selagi bibir tu tak merah menyala selagi tu lah dia tenyeh2 lipstik tu kat bibir dia...

Semakin manja....maybe takde teman tu yang manja lebih tu...& cengeng a.k.a kuat menangis....kadang2 naik geram juga...sehari tak nangis memang tak sah...ada jer hal yang buat dia nangis...tapi mummy sangat bersyukur dengan kehadiranmu sayang...Engkaulah penawar , penghibur, teman bergaduh ,teman bermain...kaulah segala2nye...sayang kamu ketat2...doa kami agar kamu membesar dengan sihat & menjadi anak yang solehah...Cemerlang dunia akhirat...!



Saturday, July 7, 2012

Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida

Assalamualaikum....


Jom ramai2 meriahkan GA ni..GA yang dianjurkan oleh Cik Shida akan tamat pada 17 JULY 2012..keterangan lanjut klik pada banner di atas...



Antara sponsors untuk GA ini :

- Muhammad Saiazuan (1875)        - Lyssa_Secret (50568) 
- Fiz Graphic (7680)                         - Arol Mubin (1584)  
- Nur Damia                                     - Arra Ahmad (2323)   
- Zinnia Z A Shop (FB)                      - IntanBerlian (1320)   
- Nakira's Collection (FB)                - Qatratun Al-Khairi   
- Qat_Bawal Shop (8)                       - Eza_stories   
- Irwani Zulkifli                                 - Eqbal Zack (6010)   
- Nurul Yui (2270)                             - Bui Junaidi (1332)   
- Nur Athirah (575)                           - Puan Azizah (3852)   
- Eca_Dwinky Asha (1233)               - Ain Zulaikha (3666)   
- Puan Ummi (480)                            - EGTV.com.my (FB)    
- EMTV.com.my (FB)                        - Muaz Faris  
- Peyan (503)                                    - Shida sendiri (3003)
- DhiyahShoppe                               - GAnContest
- Rahayu Izaima                              - Gula-gula Kapas (822)
- Marliyana (138)                             - Rafhanah Blogshop (96)
- Nurnie (14)                                     - Nurjamal83 (234)

 Mereka yg berjaya di TAG adalah ::

1.Cik Tikah
2.Cik tetra
3.Cik CT

~ wish me luck..! ^__^ ~


Wednesday, July 4, 2012

WW : : L.O.V.E..^^

Assalamualaikum...


Rabu datang lagi... :) ...hari kurang berkata kata...so meh ler kita layan gambar jer.. ^___^


Anak manja Daddy...LOVE you both so muchhhh..♥♥

My Sweetheart...you are the joy of my day..you make me feel so happy..^_^

Pose Menarik yang dia bagi kat mummy... :) ... ~ L.O.V.E you with all my Heart and Soul...~ ♥♥





Tuesday, July 3, 2012

Favourite Food..

Assalamualaikum...

Sekarang ni salah satu fav food Qis adalah udang..memang betul2 berselera dia makan berlaukkan udang selain sup...tapi kalau udang yang dibuang kulit mmg dia tak suka..dia lebih suka udang yang dimasak sekali dengan kulit2nye & kepala ( senang keja mummy.. :P )...kang bila nak makan baru lah dia terhegeh2 kupas kulit udang tu...

 Biasanye Qis lebih suka udang yg digoreng begitu sahaja..ni mummy masakkan dia udang goreng butter versi mummy...nampak yummehkan.. :D

 tengok tangan kecik molek tu sabar nak makan...

tak sabar nak ngap dah..hehe..marah dia dah nak makan pun mummy masih amik gambar dia... :P

Tak menahan..telan liur sambil kupas kulit udang...belum makan dah terasa kesedapan udang yang mummy masak tu ye..hehe.. :D




Monday, July 2, 2012

Masih Berjaga..

Assalamualaikum...

Tetiba plak rajin update pagi2 buta ni kan...tu lah carik pasal lagi p minum white coffee ni..tak pasal2 mata jadi segar sampai sekarang tak boleh lelap...adoiillah...bila mata dah tak boleh lelap ni...perut pun asyiklah bernyanyi dari tadi minta diisi..maklumlah hari ni kononnye nak diet...tapi rasanye tak leh tahan juga...hubby pun dah bising dia kata kang sakit saper yang susah...dengan baik hatinye hubby pun drive thru ke McD KFC...sementara tunggu perlawan akhir Euro...huhu..sayang hubby ketat2.. :) ...nanti kita temankan nonton bola sampai abis ye.. ;)

 minuman yang membuatkan daku berjaga sampai skrg..

yummeh...abis diet kite...takpe lah..setiap suapan yang isteri makan..suami dapat pahala kan.. :)


Mesti korang dah lena dibuai mimpikan..ke masih berjaga tunggu perlawanan akhir euro...siapa pasukan pilihan anda? hubby kita sokong Itali..tapi daku sokong Spain..chayok2 spain...tapi tak kisahlah saper yang menangkan... :)

Ok lah..sementara mata masih segar ni..nak BW lah dulu..dah beberapa hari tak BW..dapat singgah beberapa blog jer...