Monday, May 28, 2012

My Little Girl || A..B..C....1..2..3....

Assalamualaikum...


Sekarang ni Qis dah berusia 3Tahun 4bulan...pantasnye masa berlalu...Alhamdulillah..walaupun Qis ni cakap tak berapa lancar lagi...tapi dia cepat paham apa yang kita ajar...start umur dia 2tahun 3bulan dah free diapers siang hari...& Sekarang ni dia dah Free diapers sepenuhnya...ni pun dia sendiri yang tak nak pakai pampers dah..lagi2 waktu malam...maybe tak selesa kot dia...& bila kluar jalan2 tu..bagi jugalah dia pakai pampers tapi bila nak buang air..dia ajak plak p toilet...so sekarang ni bila nak kluar memang dah tak pakaikan dah dia pampers...sukalah mummy...tak perlu susah2 nak ajar dia .. :)

Dari segi penulisan plak..dah banyak improvement...dari mula2 hanya menulis bulat-bulat 'O'...then ajar dia menulis ikut titik2 tu..sekarang dia dah boleh menulis tanpa ikut titik2...Dah lancar menulis terutamanye huruf A B D E F H I J & T...huruf yang lain2 tu masih dalam proses belajar...dah lancar & mengenal huruf dari huruf A hingga E jer setakat ni...& dah lancar juga mengira dari 1 hingga 10...

kalau dulu dia suka guna pen..tapi sekarang dah ajar dah dia guna pensil...tengah tekun menulis...
Hasilnye...mummy bagi A+ ... :) ..boleh perbaiki lagi..takpe slow2..dalam huruf B terselit juga huruf A disitu..maklumlah..huruf A adalah huruf yang dia senang & suka nak tulis...huruf C & G adalah huruf yg dia susah nak tulis...tengoklah..dari B terus lompat ke Huruf D....& dari F terus ke Huruf H...

tengah tekun menulis nama dia...

Hasilnye...not bad...bagi dia A+ :)...hari hari kena belajar menulis untuk perbaiki tulisan tu...baris yang pertama tu mummy yang tulis untuk bagi dia contoh..then suruh dia tulis untuk baris yang seterusnye...bila dia habis menulis..siap tepuk tangan...sukalah tu...bila daddy dia balik keja sibuk tunjukkan kerja2 dia ni...mestilah beri dia pujian bagi dia semangat ... :-)

Moga kamu membesar menjadi anak yang solehah dunia & akhirat & bijak pandai Insyallah..AMIN!!




Sunday, May 27, 2012

Bila Tiada Teman Bermain..^^

Assalamualaikum...

Bermain dengan bear dia...siap panggil 'baby'...& cakap..'saaaayang baby'...alahai..sian dia...belum dapat bagi dia baby yang sebenar.. :)
kiss 'baby'...time ni kononnye dia bagi tido 'baby' dia..siap bagi selimut & tepuk2 'baby' tu suruh tido..lily ngan hubby senyum2 jer tengok gelagat dia time nih...

Bila si mummy plak takde kerja..so si anaklah yang dikerjakan...tengok rambut Qis.. :)
hasil kerja tangan mummy...si anak pun suka jer bila mummy buat rambut dia macam tu... :P

Hasilnye...hehe...tak nampak sgt koz kejap jer dia suruh buka tak sabar nak tangok hasil dia..siap posing2 depan cermin & cakap..cantik..alahai...dah pandai puji diri sendiri... :)

Rambut Qis ni nipis jer...dah ikut semua petua search kat google cara nak lebatkan rambut anak tapi sama jer...jeles ok bila tengok rambut budak2 yg tebal & halus...




Thursday, May 24, 2012

1 MALAYSIA || Posing2 @ Danga Bay

Assalamualaikum....

Seminggu sekali baru dapat update blog ni...Alahai..susahnye nak dapatkan mood tu kembali erk bila dah lama tak aktif berblog ni..hmmm..

Just nak tempek baki2 gambar dari Entri sebelum ni...Gambar2 ni adalah photoshoot sempena Hari Ibu...nak jugak tu.. :P ...Disebabkan ni adalah photoshoot hari ibu...so..gambar2 adalah gambar ibu & anak jer...Daddy?? tukang amik gambar jer.. :D

'S.A.T.U M.A.L.A.Y.S.I.A'... I L.O.V.E. M.A.L.A.Y.S.I.A...^_^

tetiba plak posing macam ni..hmmm... :P

adik & kakak..opssss..jgn perasan.. :D ..


lambaian Ratu... :P
melayan kemahuan si kecik ni nak naik kuda..kemain happy...*muka I semakin bolatkan..ish ish..
Qis dah bosan tu tak abis2 posing...jomlah kita balik.. :-)





Monday, May 14, 2012

Sayang M.u.m.m.Y..^__^

Assalamualaikum....

Maaf lama menyepi..sian kat blog ni..lama tak terurus...sekejap ada..sekejap takde..macam chipsmore plak...haishhh..apalah nak jadi dengan tuan blog ni...mood ntah lari ke mana lately ni..nak buka blog pun rasa malas...mood berblog tak macam dulu dah....hmmmm....kembalikan...kembalikanlah semangatku... ;p

Since mood tak mai lagi nak berceloteh panjang lebar ni..biarlah gambar2 ni jadi penyeri diblog yang suam2 kuku ni..tau mesti ada yang rindukan.. :D

gambar2 yang kurasa sangat sweet ni...^___^






~  S.a.y.a.n.g K.a.m.u...muahhh ~