Thursday, April 26, 2012

Leka Bermain..

Assalamualaikum...

BERMAIN adalah perkara penting dalam proses tumbesaran kanak-kanak kerana ia membentuk bukan saja pertumbuhan fizikal, kognitif (mental) tetapi turut membabitkan perkembangan emosi serta sosial (budaya) kanak-kanak berkenaan...

Ketika bermain juga kanak-kanak belajar menggunakan anggota tubuh badan mereka secara semula jadi terutama otot tangan dan kaki yang menjadi semakin kuat dan lebih baik hasil daripada aktiviti berlari, memanjat dan melompat... - sumber : Harian metro..


Jom layanzzz gambar kanak kanak yang leka bila dapat bermain dengan buih buih sabun.. ;)

leka...ajak amik gambar pun tak nak dah...

Bertambah leka bila buih sabun kluar lebih banyak...

semput mummy meniup buih2 tu...Qis suka lah...

cakkkk...candid.. :)

sweetheart..sayang kamu..^^

Dah abis dah buih sabun tu baru nak posing...alahai..gaya apakah?? ;)

*Lokasi photoshoot adalah di Taman merdeka...


p/s :menjawab pertanyaan maya mayana & MamaEma...semua gambar2 ni diamik menggunakan kamera DSLR Nikon D3100 menggunkan kit lens & Sigma lens 70mm - 300mm...gambar2 ni ada yg tak diedit (terus dari kamera) & ada juga edit..biasanye lily edit guna photoshop , photoscape & xiu xiu meitu....











Wednesday, April 25, 2012

WW : Sayang Kamu..^_^

Assalamualaikum...


Moga Kegembiraan...Kebahagiaan & Kasih Sayang kita kekal hingga ke akhirnya..Insyallah...





Monday, April 23, 2012

To My Top 5 Commentor...

Assalamualaikum...

Terima kasih buat kawan2 yang rajin singgah  & tinggalkan komen di blog ni...really appreciate it...untuk menghargai kesetiaaan korang...disini lily ingin berkongsi ole ole (FM sarawak) kepada my top 5 commentor...Nama2 adalah spt yang tersenarai di bawah ini...sila emailkan your address ke wanrosmi@gmail.com... kepada kawan2 yang lain jangan berkecil hati ya..Insyallah..giliran korang akan menyusul nanti...terima kasih juga buat korang semua...Kamu semua adalah teman yang terbaik....Love you all...^_^
Top 5 commentor..Terima kasih buat korang..

Terima Kasih buat semua aunties..uncle2..kakak2..abang2 yang rajin singgah diblog Qis ni...Hug & kiss from Qis.. muahhh.. ♥♥♥




Thursday, April 19, 2012

Cerita Balik Kg || Qis Tolong Nenek Di sawah..

Assalamualaikum...

Balik Kampung hari tu sempat bawa Qis jalan2 ke sawah nenek dia...Memang sangat2 tenang bila berada di Kg hubby ni...penuh dengan kehijauan...jauh dari hiruk pikuk bandar...memamg betul2 KG lah...Like It...^^

 sebelum ke sawah..posing2 dulu pakai topi moyang dia..suka benar dia pakai topi ni...nama topi ni terendak simbol bagi suku kaum Melanau asli...

 Topi nak sama besar dengan bos kecik tu...

 Mak mertua...menggunakan tulang empat kerat untuk mengusahakan sawah ni...takde guna mesin bagai ok..semuanye secara tradisional...

Tolong nenek menjemur padi...

Qis yang tak nak didukung..nak jejakkan kaki dia kat sawah tu...

Sawah ni jauh dari rumah...nak pegi ke sawah kena naik perahu menyeberang sg..Qis apa lagi memang excitedlah dia naik perahu...

Hari hari nak ikut atok jalan2 naik perahu...kaki jalan dak kecik ni kat sana..siapa2 jer jalan dia nak ikut...Nasiblah diorang rajin layan kerenah dak kecik ni...




Monday, April 16, 2012

Kembali..

Assalamualikum...

Auuuchakkk...rindu kat Qis takk??? :D

Kembali bersiaran setelah lama menyepi...Apa kabar korang?? moga sihat2 jer ye... :) ...Balik KG hanya seminggu..tapi blog terabai selama sebulan (lebih kot)..huhu...Terima kasih mendoakan perjalanan ktorg...


Thanx masih ada yang sudi jenguk ke sini walaupun takde update...ramai yang bertanya bilalah lily nak update blog ni..hmmm..ntahlah napa tahun ni mood nak berblog kurang...banyak jer citer nak dikongsi..tapi mood kelaut dah nak berblog ni...kadang2 ada juga terlintas dipikiran nak privatekan jer blog ni...


Terharu bila baca mesej2 korang kat shoutbox & komen yang mengatakan rindu kat lily...rindu kat korang juga...rindu sgt2 tapi maaf sgt2 dah lama tak lawat blog korang...

Qis with her moyang...
cer teka sape saye?? ;p


emmm..citer balik KG ni nantilah baru update..tu pun kalau rajin.. :D

3hari selepas balik KG tu Qis demam panas...dekat seminggu juga dia demam..dah bawa p klinik tapi tak kebah2 juga(rindu kat kg kot..)..last2 ktorg bawa p hospital terus admit...kena drip lagi...baru jer awal bulan 2 tempoh hari admit...sian anak mummy seorg ni..lately ni selalu jer jatuh sakit...& peel semakin manja..macam baby...asyik nak ngendeng jer...tu salah satu faktor blog terabai..*ceh alasan.. ;p ...
Opsss..cekci...time ni selepas doktor pakar melawat..dia rasa badan Qis panas...dah sehari kat wad tapi panas badan dia turun naik jer..doktor suh buka semua baju..& lap badan dia..tapi budak ni nyenyak jer tido..maklumlah semalaman dia tak tido sebelum tu..asyik merengek jer....



Sedang slow2 blogwalking membalas jejak korang..^__^

Thanx sudi singgah...baca & komen..^_^