Tuesday, February 28, 2012

SETIAP KATA ADALAH SATU DOA...

Salam...

Setiap ibubapa pasti menginginkan yang terbaik buat anak-anak mereka...
Anak ibarat kain putih..sabagai  ibubapa kitalah yg mencoraknya...
Tunjukkan mereka sifat-sifat & kata-kata  yang baik...
Elakkan dari mengeluarkan perkataan yang buruk terhadap anak...
kerana setiap kata merupakan satu doa...

Anugerah terindah...! Doa Kami sentiasa mengiringimu..Moga kamu membesar menjadi
anak yang solehah....Tiada yang lebih indah pada ibu bapa selain anak-anak yang soleh & solehah...

Love u till the end of my Life.....


Acuan yang bulat mana mungkin menghasilkan kuih segi empat...
Begitu juga dengan anak  kita... Mereka adalah cermin kepada diri kita sendiri.. 

Moga anak anak kita semua membesar menjadi anak yang soleh mahupun solehah..AMIN!!







Monday, February 27, 2012

Dia....Terapi Terhebat ^^

Salam...


Dia...adalah terapi yang terhebat....dengan melihat wajah & keletahnya..
senyum manis yang terukir diwajah...gelak tawa riang yang tercipta...
semua masalah hilang sekelip mata....Terima kasih sayang....
Kehadiranmu sentiasa menceriakan hari-hari kami...
Love U Soooo Much!!

Hati senang melihatmu gembira..kerana kegembiraanmu adalah kebahagiaan kami..^_^

gaya apakah..??



suka gambar ni...muka yang sangat2 happy...

Posing bajet chumell.. ;)


sangat bersyukur dengan nikmat & anugerah yang Allah berikan...








Sunday, February 26, 2012

Kemanakah Menghilang...

Salam...

Selamat berhujung minggu...

Dah 3hari blog ni sunyi tanpa sebarang entry..Alahai kemanakah menghilangnye mood rajin nak update blog ni....nak siapkan satu entry pun bercinta tau..kejap tulis..padam..tulis..padam...haishhh..ingatkan ada BE ni..rajinlah nak mengupdate..tapi hampehhh...mood tu ntah kemana.....ditambah plak intenet problem  beberapa hari ni...slow macam siput b**i...geram betul....bertambahlah buat mood tu kelaut...maaf ye kalau ada yang lily tak dapat singgah blog uols...ada yang lily sempat singgah tapi tak dapat tinggalkan komen just leave mesej kat shoutbox jer....

Dalam takde mood tu..sempat plak nak tukar Background & header simple blog ni....Ok tak background ni....ke yang sebelum ni lagi ok dari yang sekarang..??...

Petang semalam selepas mandikan Qis sempat buat aktiviti 'tembak menembak'...mcm dah lama tak buat aktiviti ni...berdua jer dengan Qis...tak lain tak bukan yang menjadi sasarannya tentulah si kecil ni...dia yang hanya menurut perintah... 'yes mommy'.. ;p







macam-macam aksi...muahhh..LOVE U SAYANG..!







Wednesday, February 22, 2012

Kanak Kanak & Playground

Salam..

Semua kanak kanak semestinye suka dengan playgroundkan..kanak kanak mana yg tak suka dengan Playground??

Tahukah anda...bermain di playground banyak manfaatnya kepada anak-anak.bukan sekadar untuk bersuka ria...membuatkan mereka gembira...dan juga bukan sekadar menghabiskan masa bersama...Tetapi kajian telah membuktikan bahawa playground boleh merangsang pertumbuhan otak,motor skill ,emosi dan kemampuan bersosial Kanak kanak...

Weekend lepas sempat bawa si kecik ni beriadah...kemain suka dia bila jumpa playground...sampai tak nak balik..selagi masih ada budak2 bermain selagi tu lah dia tak nak balik...Qis ni seronok bila dia dapat jumpa dengan geng2 baya dia...Happy sgt2...

sampai berpeluh2..panjat sana..panjat sini..lari sana..lari sini...
Bestnye jadi kanak2kan..sentiasa jer happy..

Kemain lagi...time ni dia gelakkan ada budak jatuh main gantung2 tu(ntah apa nama mainan tu)..kemain dia gelakkan..gelak jahat...ish..ish..siapalah ajar tu... ;p








Tuesday, February 21, 2012

Tia Amelia Set Baru...

Salam..

*Nak menjadi Duta Tia Amelia kejap.. ^______^

Ok ok...Dulu lily memang dah pernah guna produk Tia Amelia ni....& hasilnye memang memuaskan..Tapi biasalah bila dah bosan & pengaruh iklan dengan produk2 baru yg banyak dipasaran skrg..mulalah nak beralih arah...rasanye dah lama jugalah lily tak guna produk Tia Amelia ni...

Bulan lepas tetiba plak terasa nak guna balik produk Tia Amelia ni...Dah sebulan lebih dah pakai..dan hasilnye memang tidak menghampakan...nak kata kulit tu licin tak jugalah..cuma nampak cerah berbanding sebelum ni...

 Tia Amelia dengan Pek Baru...Kalau dulu hanya ada Sabun , krim kunyit ,krim pemutih & Foundation..kini dengan pek baru  ada tambahan iaitu pencuci muka cecair...Harga RM100 1set...

 Sunblock/Foundation untuk kegunaan siang hari yang bertindak untuk melindungi kulit dari sinar UV..Bila guna ni...muka rasa soft jer..& yg penting tak berminyak...selain guna foundation ni..kadang2 lily masih juga guna fair & lovely forever glow tu...hmmm..nasiblah muka ni tak cerewet...

Krim Malam : yang atas krim pemutih & bawah krim kunyit -Krim pemutih disapu secara nipis pada keseluruhan muka & disusuli dengan krim kunyit...ia bertindak semasa anda tidur..

 Pencuci muka - boleh digunakan pada bila2 masa...selepas cuci muka..muka terasa segar & licin..

 Sabun Herbal - Fungsi dia sama juga seperti pencuci muka di atas..cuma ini dalam bentuk sabun..tak guna lagi ni..skrg masih guna yg pencuci muka cecair tu..

Ni tuan blog..masih ada yg tak kenal??.. ;p..motip letak gmbr sendiri??
dah lama tak interprem sini kan.. :D


Anda pun boleh mencuba juga...tapi hasilnye depends pada kulit masing masing ye... :)

Selamat Mencuba..^___^








Monday, February 20, 2012

Tips Mendapatkan BE Dari Nuffnang??..

Salam..

Since ramai yang bertanya macamana nak mendapatkan BE dari nuffnang ni...terus terang ,sebenarnye lily pun tak  tahu macamana nak dapatkan BE ni...Alhamdulillah...nuffnang berbaik hati nak bagi BE kat blog picisan ni...


Disini ada beberapa Tips hasil carian digoogle bagaimana nak mendapatkan BE dari nuffang...

1.Sentiasalah kemaskini Bio /Servey - pihak nuffnang amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers...

2.Keahlian Glitterati - Pihak Nuffnang lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah Nuffnang untuk Bloggers yang  setia . Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati

3.Penempatan Iklan yg Betul - perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya...

4.Uniques Visitor (UV) - Maintainkan UV at least 100 UV per day

5. Rajin update blog - sentiasalah update blog anda.. (kadang2 bila tiada masa..tiada idea...mood kelaut..blog ni pun akan sunyi juga ;) )...


Cukup kot 5 tips yg penting ni...Sebenarnye banyak lagi tips2 untuk mendapatkan BE ni..jika anda rajin..silalah google.. :)


Ada juga yg bertanya apa tu Nuffnang??..pertanyaan ni adalah dari cik aimi... ;) ..Nuffnang adalah sebuah Syarikat Pengiklanan berasaskan blog dan merupakan iklan berbayar yang kita boleh letak dalam blog...dimana earning yang kita dapat tu based on Cost Per Unique Visitor dan Cost-Per-Click...


BE Ministry of health adalah BE yg paling lama bertapak diblog ni...telah menjadi ME 2minggu yg lepas... Thanx nuffnang..& kawan2 yg tak jemu2 datang ke sini...^___^











Friday, February 17, 2012

Khasiat Coklat Untuk Kanak Kanak...

Salam..

Umumnya anak-anak menyukai coklat...Tetapi mungkin kita enggan memberikannya kerana
coklat dianggap sebagai makanan junk dan tidak berkalori...enak tetapi tidak berkhasiat buat mereka... Kini...penyelidikan baru menunjukkan bahawa coklat dapat membangkitkan semangat anak...melindungi perkembangan sel-sel dan mengandungi khasiat yang lainnya...

So..para2 ibu diluar sana..jangan takut bagi anak anda makan coklat...coklat adalah makanan yang penuh khasiat dan berupaya menyumbang kepada keperluan pemakanan secara positif...

Tengok si kecik ni...kemain suka bila dapat coklat dari uncle dia...

Time ni Qis tak sihat..tapi mummy paksa bergambar..kejamkan mummynye.. ;p..tgklah muka yg lemah jer tu..coklat ni dia tak buka satu pun time tu..tapi bila dah baik..dia gasak makan seorg2 coklat tu sampai ngadu sakit gigi.. :D













Wednesday, February 15, 2012

Pergi & Datang...Thanx nuffnanG...^_^

Salam...

Semalam lagi perasan macam ada jer BE menari2 diblog ni...Seminggu lebih blog ni sunyi tanpa BE...& bila check akaun nuffnang pagi tadi...Alhamdulillah....ada seketul BE...Thx Nuffnang..^^

Thanx Huggies...

Thanx nuffnang..& kawan2 yang sudi jenguk ke sini.. ;)

*moga semakin bersemangat slepas ni..^_^



Monday, February 13, 2012

Pregnant..^_^

Salam..


Ya..itulah hakikatnya..Rumah ini bakal meriah dengan kehadiran 'kawan' baru buat Qis...Tapi..Oppssss... jangan salah paham dengan tajuk tu...Belum ada rezeki lagi untuk Qis jadi kakak....sob..sob.. :( ...yang pregnant tu adalah...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Cat Qis yg dah mengandung ntah berapa minggu dah...

Macamana dia boleh mengandung pun tak tahu ni...seingat ktorg last dia kluar rumah tempohari adalah time dia ilang 2 minggu tu...tapi rasanye dah lama kot..tak tahulah plak klau lepas tu dia ada kluar lagi...haisshhh...gatal ni kucing..pandai dia mengawan....tup tup sedar perut dia dah semakin membesar...

Patutlah lately ni nampak dia berselera sangat makan...kejap2 bising minta makan...
kalau dulu sekotak ni boleh bertahan selama 2 minggu..dulu dia tak kuat sgt mkn..skrg sekotak ni just seminggu jer dah abis...minta2 bila anak dia kluar nanti akan secomel spt gambar cat dikotak tu.. :)

kalau dalam paket ni bertahan seminggu lebih jer...yg dlm plastik ni 
harga dia murah sikit berbanding yg dalam kotak..

Nak tanya..siapa yg tahu..kucing mengandung berapa minggu ye?? lily search di google..masa kehamilan kucing adalah 9 minggu...betul ke?..koz lily kena bersiap sedia ni utk menjadi bidan terjun..hehe..tapi masalahnye lily tak tahu kucing Qis ni dh brp minggu dah mengandung...

p/s : Ada tak yg nak masuk blog ni tapi tak boleh masuk??...mesti adakan..* ceh perasan skit... semalam ada edit skit HTML blog ni tapi hasilnye tak menjadi...just dapat tukar header yg simple tu jer...sebelum edit tu bagi privatekan dulu...boleh plak lepas edit tu lupa nak open to anybody...terus jer p tutup blog ni...pagi tadi baru perasan...patutlah bila check nuffnang..No View...Rasa nak majuk dh... ;p....ntahlah lately ni selalu jer jadi pelupa...Faktor umur kot.. :D





Saturday, February 11, 2012

Semangat Yang Hilang...

Salam..

Happy weekend..

Since Qis tak sihat beberapa minggu yg lepas...mood nak berblogging pun hilang ntah kemana...jangankan nak BW..nak tengok blog sendiri pun rasa malas....nak update apatah lagi...sekejap tulis..sekejap padam..last2 tutup sekali...maybe memang macam tu lah perasaan bila anak tak sihat..nak buat apapun rasa tak semangat...

Alhamdulillah..Qis dah semkin sihat ..cuma masih batuk & selesama...makan pun dah berselera...maybe tonsil dia dah tak bengkak kot...Thanx buat semua kawan2 yg mendoakan kesihatan Qis... Really Appreciate it..love u all....

Bila dah lama tak BW..tak update...so jaranglah orang nak masuk blog ni kan...Terima kasih buat kawan2 yg masih sudi jenguk ke sini..walapun time tu lily lama tak BW & tak update...BE yg selalu menari2 diblog ni pun dah merajuk sebab tak diberikan perhatian...dah bertukar status menjadi ME..huhu...takpelah..yg penting kesihatan anak yang perlu diberikan lebih perhatian...satu2 nye permata yg kami ada buat masa ni...

Ada yg rindu nak tengok senyuman Qis kan... ;) ...gambar2 ni sebelum Qis jatuh sakit..kalau sihat memang macam ni lah ceria sentiasa...






Moga semangat nak berblogg kembali seperti biasa...^_^







Wednesday, February 8, 2012

WW : Qis Admitted @ HSA..

Salam..

 Qis Admitted @ HSA due to infections..

Ramai yg bertanya napa lily menyepi..so ini lah yg berlaku yg menyebabkan lily tak dapat nak update..& BW...Thx korang yg sudi ambil berat...& mendoakan kesihatan Qis...Alhamdulillah..skrg Qis dah berada dirumah..& keadaan dah semakin sihat tapi still kurang makan sebab tonsil dia masih bengkak...Tak dapat nak citer panjang..Qis tgh cerewet skrg...nak ngendeng jer ni...citer lanjut next entry...Ada masa nanti lily jenguk Uols ya...