Monday, December 31, 2012

Aktiviti Hujung Minggu...

Assalamualaikum..

'Weekend' ktorang adalah setiap hari khamis & jumaat...orang lain keja hubby cuti..hubby cuti orang lain keja...dah berapa lama dah tak pernah keluar hari sabtu & Ahad...so anggap jer lah hari khamis & jumaat tu 'weekend' ktorang...bila hubby cuti jarang diam kat rumah...masa untuk bawa si anak dara enjoy... ^^

Aktiviti weekend selalunya 'mengukur' mall...hehe...si anak dara suka jer asalkan dapat kluar rumah...cuci² mata..cuci² poket.. :D ...

1st mengukur mall kat Plaza Angsana...kalau dah ke plaza Angsana tak lepaskan peluang menikmati mee rebus Hj.Wahid ni...sangat mabeles tau..nyum²..^^

Si anak dara plak request nak makan kfc...so tapaukan jer dia Snack plate makan kat
food court Plaza Angsana...fav drink ever..kacang soya.. :)

 2nd...'mengukur' Mall kat City Square..tempat wajib setiap minggu... :)
time ni tengah menunggu daddy gunting rambut..punyalah lama..

Lama tunggu Daddy..kita photoshoot kat luar City Square....
buat derk jer bila orang lalu tengok ktorang... :)

3rd...'mengukur' mall kat Aeon Bukit Indah belanja barang dapur...tapi tak amik gambar..kamera tinggal dalam kereta..balik rumah dah malam...Abis mandi jer anak dara terus tido..letih gamaknya seharian berjalan...

Esoknya plak (28.12)..bawa si anak dara ke karnival Upin Ipin...kemain sukalah dia dapat jumpa the real Upin Ipin..sebelum ni hanya tengok kat TV jer...Rancangan Fav dia ni...sampai nangis² di ajak balik..full story next entry.. :)

-Even how busy you with your works..a Quality times must be spent with your Family-..


**Entry terakhir di tahun 2012...esok dah melangkah ke Tahun Baru 2013...Moga tahun baru ni lebih baik dari tahun² sebelumnya....In Sha Allah..






30 comments :

Nens Collection said...

in shaa Allah..semoga tahun depan memberi seribu kemanisan dan ketabahan dlm hiudp..aminnn

trah zain said...

best la camtu, nak jejalan jalan tak bz sngat..hehe
comel qis tu (^___^)

Nieyl said...

hihihi~sweet nyer... hepi new year..:)

aimi adilah said...

semoga tahun dpn qis dpt adek

kihkihkih =)

Sop Nama Saya said...

sedap nampak me kari tu.. :)

Aju Mohit said...

so sweet qis ni, moga tahun 2013 lebih baik dari sebelumnya insya allah, happy family ;)

Qhaifa Nur said...

samalah dgn hubby akak..org cuti dia kerja...mmg tak sama...

lama tak makan mee rebus, sedapnya...

selamat tahun baru....

Cik Yaya said...

InsyaAllah..smoga btmbh baik.. =)

eh..mee tu nmpk mabeles je..dah la tgh lapa..huuuu

aTieYusof Family said...

Sedap jak tgk makanan tu..Qis memang pandai posing..hehe..
betul tu Wan..spend kualiti time with family is vey important..:)
Happy New Year Wan..moga thn depan menjanjikan lbh byk kebahagiaan buat kita semua...amin!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Happy New Year Everyone...

Aimi : In sha Allah..tgh berusaha..^^

uNa said...

hai..jenjalan kat cni jap..nmpak mee kari tu mcm best je..

hepi new year sis..

combi said...

insyaAllah..Happy new year

p/s indah hidup berfamily :)

wisata outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Ema Blog said...

berapa keluasannya tu qis...hehehe

selamat tahun baru utk lily sekeluarga

~MommyAida~ said...

Wahh mee rebus tu nampak sedap kan..hihihi..Happynya Qistina dapat jumpa upin ipin!nanti cerita ye Upin Ipin karnival di johor Bharu..hihih

Izan Ishak said...

hubby izan dulu2 pun weekendnya bukan sabtu ahad lily. skrg ni aje yg dah back to normal sejak keje di easy.

mee rebus tu blm pernah try lagi. tgk aje pun dah tau sedap.

dpt jumpa upin ipin ye qis? anak2 mmg suka sangat kan...

Acik Riotaro said...

wahhhh..bestnyer jln2..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Wisata : Terima kasih ya atas motivasinya..^^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

qis sangat comel geram nengok dia...
lily sorry wani br tgk komen lily nk address yer..buat susah jer bg hadiah bagai...wani pn nk alamat lily gak tau...nanti bg kat komen wani..lagi satu bg no tepon sama tau hehe

Cho Zila said...

memang kalau dah cutitu kalau boleh nak sangat tak duk rumah.. nak jalan2 sekeluarga gitu...
selamat tahun baru

ieda said...

ye dik
bila anak2 masih kecil memang kita akan luangkan masa bersama lebih kerap .. bila mereka dah besar , adakalany kita x daya dah .. kita pula nak banyak rehat huhu

macam akak , anak2 banyak main di luar rumah sahaja .. bila cuti , memang nak rehatkan diri , kalau mereka ajak ayah , ayahnyee pula ashik sebuk ..

tapi bila fikir2 x boleh macam nie .. kena juga bawa anak2 buat outing .. nanti dlm jiwa memberontak susah juga kan .. boring katanya ... hurmm dah besar buat cara dah besar juga ekek ;)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Waniey : sebagai tanda penghargaan..^^

MaYa MustWany said...

alahai comel nya qis..
yups spent time ngan fmly the best kan

NzA said...

sweet je model cilik mummy....

MarnieyZ said...

mee tu sedap, sesedap comelnya qis. hehe

Ujie said...

Laratnya ukur byk mall.. saya ni baru satu mall dah letih. ^__^

mamalieyna said...

Sedap bEtul nmpk ghupe mee tu..yummy !

Comel qis posing bersahaja..

aisya said...

macam selalu baca kak lily post pasal mee rebus tu.. buat sy teringin pulak kak.. hehe

LYAfrina said...

bestnyer makan2,.. ye la..time hujung minu ni la nk spend time together kan...

shidaR said...

shida kalo mee rebus slera dekat mee rebus ramli jerh ^_^