Monday, November 5, 2012

Ayam Penyet Ria @ City Square

Assalamualaikum..

Khamis lepas hubby ajak lunch kat Ayam Penyet Ria @ City Square...sebelum ni pernah jugalah makan kat Ayam penyet Ria kat Plaza Angsana... rasanye lebih kurang sama jer kot...yang kat CT Square ni baru buka beberapa bulan...tapi pengunjung dia memang ramai...lagi² lunch time...sampai beratur kat luar nak tunggu orang lain abis makan...

sebelum makanan sampai kita posing dulu.. ;p

we are 'Best friend'.. ^^

Qis pakai sepit rambut hadiah dari Deq Qienz...masa kluar tu tengok mailbox ada barang kiriman dari Deq Qienz..Keychain & sepit rambut yang comel ni..dalam keta buka sampul terus Qis nak pakai sepit ni..siap cakap..comeiinye..hehe.. Thx Deq Qienz..

lily order ayam bakar...kongsi ngan Qis...1st time try ayam bakar ni..selalunye order ayam penyet jer..sgt mabeles tau..rasa dia manis² gitu ...

hubby order ayam penyet...Ayamnye yang sangat lembut & ditabur dengan keriuk-keriuk asli menambahkan lagi kesedapan Ayam penyet ni..tapi sambal dia tak seberapa 'kick'..

 Sup & sambal kicap..sup tu Qis lah yg abiskan..dia memang suka sup² ni...

Ice cendol untuk hubby & Milo Dinosour untuk lily...kedua²nye sedap...

total makan hari tu RM36.10...harga berpatutan..makanan sedap...
service bagus & tempat pun sangat selesa...



AYAM PENYET RIA CITY SQUARE
No.16 Lot J2 Tingkat 2,
Jalan wong Ah Fook , City Square
Johor Bahru





47 comments :

Cik P.A. said...

nyummmmm2x...menyelerakan aje tgk ayam tue :)

Aju Mohit said...

adudu sedapnya lily!! terliur tgk pagi2 ni, harga pon berbaloi, sweet qis dengan sepit barunya ;)

Cik Eyra said...

sedap sedap sedap :)

aTieYusof Family said...

Wan, di Tawau & LD ni pun banyak gak Nasi AYam penyet... cuma tu lah kdg2 sedap kdg2 tidak..hehe.

aisya said...

tengok akak makan ayam penyet terasa nak makan jugak. huhu

:: Mrs.Eady :: said...

ayam penyet..our favvy!!

aiN NaJwa said...

Wah..berpatutan harganya erk..nampak sedap kak lily..boley la try nanti...=)

MarliaMarble said...

time hujan2 camni tengok entry sis ni boleh terliur tau..! >_<

♥MAMASYAZA♥ said...

ice cendol tu nampak cam sedapppp sgtttt

Cik PensiL said...

bagi sikit ;)

aiNa yaZiD said...

ayam penyet mmg sedap! =) erkkk terliur pulak tgk pgi2 nih.huhu lapaaaar. ^^

Qhaifa Nur said...

sedap menu ni...
dasyat nama air milo tuh.....

Cho Zila said...

sedap memang sedap ayam penyetni.. sekali2ler sebab harga boleh tahan gak yerk... alamak baru ingat dah lama tak makan...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah sedapnyer tgk makanan tu...lily n qis comel jer hehe..suka tgk dua branak ni hiks

~MommyAida~ said...

Saya kalo mkn kt Ayam penyet Ria mesti order Ayam Penyet je..sbb satu lauk tu pun dah kenyang..mmg murah kan kalo mkn kat sini...

syiela said...

nyum nyum.. serius terliur ni :)

4feet8 said...

sy selalu dgr org ckp ayam penyet sedap. jadi, tryla pergi kat the curve punya..mmm..tapi still tak rasai kesedapan yg dimaksudkan..hihi..

Ujie said...

menu ayam penyet ni kalau ayam masih panas..sayur2 segar..mmg sdp! Sambal dia pun lain kan..

azey a.k.a ammi said...

Mata Qis ngan Mama sama besar lah...hehehe

Lily@MamaZaraZareef said...

Ayam penyet ni antara menu fevret kita..suka sgt kombinasi ayam,ulam2,tahu n tempe dilawankan sambl pedas tu. Stakat ni memang x pandai wat sendiri so ke kedai ajelah kalau teringin nak makan. Hehe

LYAfrina said...

sedapnyer...
lya baru sekali mkn ayam penyet ni... tp rsa mcm terlekat, sbb x bkuah kan..

comelnyer qis ;-)

ieda said...

nyumx3 ...
ayam penyet di ktn nie pun sedapp
puas hati kan dik
masakan sedap
layanan pun ok
barulah rasa nak makan layie ;)

Cik Yaya said...

yaya penah mkn sekali aym penyet tu..smbl dia xpedas ke..?
yaya rase ari tu pedas yg amat..xbestla plak mcm tu..huuuu

-xska mkn pedas-

✿MisS NadRAH♥ said...

terliurnya ngk makanan diats=)

dhiashahida said...

haruslah mencuba ni..tgk air tu smbil tguk air liur..huk.;) belanja ida bleh..;))

Pykaa Pdott said...

sedapnye . tapi pyka ta pnah mkn lagi . huhu

.: iEyLa :. said...

aduish..terliur pagi2 ni kak..hiks

kitatauke said...

mcm sedap je ayam penyet tu..

Deq's Qienz said...

aha cumeiinya qis..insyallah,nt anty kasi sepit jenis lain tuk qis ya..hehee :)

aimi adilah said...

nak g lah =)

norhafizahalias said...

yum yum... bestnya.......

*wink wink* :)

Miss Zahirah said...

ayam penyet mmg murah..
plus sedap plk dia pny smbl belacan cli api tu.. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah selasa jenguk lily n qis yg comey :-)

NzA said...

wah sedapnya...hrg pn ok.....

mamalieyna said...

sedapnye...lama tak pekena ayam penyet~

alolo, jelesnye mummy dia ada best frenz la..hehe~

Cik Tetra said...

baru bukak eh? wahhh kena cuba makan nanti. dah la kite suke gile makan nasi ayam penyet! akak dah mcm jln2 cari makan pulak. hehe

caliph shuriken said...

tiba2 sy rasa lapar laa, huh...

rohayu osman said...

sedapnyer...

...sWeeT uMi... said...

sama la lily..umi pun biasa oder yg biasa tu je...lum pernah try yg bakar tu...sedap ek...hurmmm leh try ni hehehe

Izan Ishak said...

sedapnya! sampai skrg blm berpeluang lagi nak try mkn ayam penyet nih... nyummmyyy~~

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

ermm sedapnyer ayam penyet...dah lama tak makan...

Siti K------- said...

tertelan air liuq chek...dengan ayamnyer,tgk milo tu lg...adoii...

shuhadaothman said...

tak penah rasa ayam penyet ni. sadisnye U_U

Nora Karim said...

adeh... lapar pulak tengok ayam penyet tu...

shidaR said...

insyllah kal kesana blh pergi hehee :)

shidaR said...

insyllah kal kesana blh pergi hehee :)

Juliet_iRa~" said...

sll ayam penyet mmg sedap..

kat bangi ada satu nama dia ayam penyet wang solo...

lagi sedapppppppp hihi