Thursday, November 1, 2012

Anniversary Lunch @ Seoul garden

Assalamualaikum...

Anniversary lunch sempena Anniversary ktorg baru² ni...2nd time makan kat seoul garden ni...yg 1st dulu masa b'day Qis...harga dah naik sikitlah..kalau dulu weekdays RM25.99 sekarang dah RM27.99 seorang ( lunch ) ...& untuk refill Drinks plak RM7.98 untuk dua cawan...Qis tak bayar sebab tak melepasi tahap ketinggian lagi kot..tapi diorg tak ukur pun...

Celebrate in advance sebab 27hb tu hubby tak dapat cuti...Nasiblah ktorg datang awal..masih ada meja yang kosong...lagipun ktorang pergi weekdays...kalau yg 1st dulu kena buat reservation sebab hujung minggu...tapi tak lama dalam stgh jam meja dah mula penuh dah...ktorg abiskan masa duk kat dalam tu dalam dua jam..makan sampai muak.. kenyang hingga ke malam.. ☺..Alhamdulillah..^^

Aiskrim..untuk si anak dara...tak cukup semangkuk..
minta tambah lagi semangkuk..hantu aiskrim.. :)

Air oren , sirap & cola...

Makan kat sini memang puas hatilah..banyak pilihan makanan...minuman pun ada macam² jenis..sejuk atau panas..nak minum air batu campur buatan sendiri pun boleh...tapi ktorg just amik minuman yg kat atas tu jer...

Antara makanan yang ktorg amik...banyak lagi sebenarnye tapi ni jer yang sempat lily snap..









Fav Qis...berapa kali ntah dia minta tambah...mak dia lah yang tukang kopek...

pencuci mulut...

SR absolute chocolate..ramai yang kata kek ni sedap..tapi tak kena ngan tekak lily...terasa pahit...Qis & Daddy yg abiskan...


asyik makan aiskrim & udang..

my small Family....^^


Pricing




Seoul Garden
City Square Johor Bahru
M3-05 & 06, Level 3
City Square,
106- 108, Jalan Wong Ah Fook,
80000, Johor Bahru

Business Hours:
11.30am- 10.30pm
(HALAL Certified)





58 comments :

Aju Mohit said...

hmmm sedapnya lily..aju suke stail gini, grill and steamboat kan? kemain lagi anak dara tu nganga ye hehehhehe

aisya said...

ade student rate ni.. dah lama nak pergi tapi entah bila agaknya. huhu

MrS. F!zA said...

byknya menu...eskrem plg terliur tu..smpi skrg pantang eskrem lg ni..huhu

P U C A T said...

best tak??
nk pergi tapi tak ter-capai lg..
dengar mulut2 org mcm best..huhu

P U C A T said...

`

::NureeN:: said...

wah nmpk menarik...
tu adult utk couple ke seorg yerr???
klau nureen g cini mmg pulun mkn semahu2nya la hehehe... dah lama ngidam steamboat huhuu
bila plak yerr nk smpi JB last masa wedding abg :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Aju : a'ah grill & steamboat..memang sedap.. :)

Aisya : pergilah..berbaloi.. :)

Fiza : hehe..orgnye kecik tapi makan banyak.. :D

PUCAT : Memang best..boleh duk lama² dalam tu..makan sampai kenyang.. ;)

Nureen : itu harga untuk seorang...
Kat penang pun ada...

azey a.k.a ammi said...

Kat Melaka pun ada rasanya Seoul Garden ney tapi blum pernah pegi.

Kak Lily makan sayur ke???heheh

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Azey : Cubalah Azey..best..^^ ..hehe..Azey tau kan kak wan tak mkn sayur..tapi skrg ni belajar² makan juga.. :)

rohayu osman said...

menarik... tunggu ank beso sikit baru boleh g.. ank kecik-kecik lg susah...

aTieYusof Family said...

Sesekali makan di luar utk celebrate hari2 penting memang bermakna.. walaupun simple tapi moments tu akan di kenang...
nampak sedap jak makanan2 tu Wan :)

JaSSNaNi said...

sedapnya... terliur tengok.. jauh plak seoul garden tu.. sampai JB.. kena cari kat KL je.. pun banyak gak.. cuma yg tau pun flamingo je.. hehehehe

Nens Collection said...

sedapnyer..sedapnyer..
berbaloi ngn harga..sume menyelerakan mata & tekak!

qis comel sokmo!

Liyaa Mf said...

Pernah makan Seoul Garden. Mmg puas hati. Puas la sbb byk makanan. Haha! Tp tyme tu mkn kat KSL City :D

♥MAMASYAZA♥ said...

wow semuanya nampak sedap2 belaka

LuN@_aiDi said...

wahhh teringinnyer nk mkn lg kat seoul garden..
klu kteorg pegi mmg berabad ler baru nk blk..hihi
klu time dinner, smpi kedai nk tutup br nk blk..hahaha
dasatkan..=p
baideway hepi anniversary to lily n husben
moga bertambah berseri-seri^____^

::NureeN:: said...

betol la lily, ada2 kat gurney plaza penang...
wah menarik nih..
bleh try nanti :)

aiN NaJwa said...

Wah..best nyer k.lily..Happy Family Sgt2..(",)..bkn hantu eskrem jer, hantu kamera juger Qis..tomey..!!..=)

ieda said...

sedap nyee dikk
pagi2 di jamu ngan makanan2 yg enak2 nie .. terpaksa laju2 scrool ekeke ;)

JunAina said...

Salam...singgah dari blog wahida dan follow.

Kalau anak2 makan udang macam tu le kan, mak kopekkan pas tu mak makan tak kenyang2 asik kena kacau...heheee...

Qhaifa Nur said...

steamboat ke...suka sangat ni...
pilihan menu pun ok juga....

MarliaMarble said...

sedapnya....! makanan macam ni tak mudah muak..

MarliaMarble said...

sedapnya....! makanan macam ni tak mudah muak..

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnya makan steamboat..lama tak layan..tetibe terliur plak..hehehehe

~MommyAida~ said...

Salam Kenal Lily...wah semuanya nampak sedap tp jauh la plak dari saya..Kat Ampang ade satu yang mcm ni..pon unlimited food bleh amik cuma kalo dia nampak ade pembaziran,diorang akn chge...hihhi

munna said...

adoyai...sedapnya.... apsal lah seoul garden ni takde kat temerloh ni....

aimi adilah said...

aimi terliur tgk udang aiskrim kek 2 je aahhaha yg lain x :)

maszmadi said...

nak jadi anak lily jugak lah... makan udang boleh mintak kopek... hehe

::cik asha:: said...

sedap nya tengok..dh teringin nak pegi Seoul Garden tapi pegi2 pon..

Miss Purple said...

murahnye.. hari tu pergi yg dekat IOI Mall, student price smpai RM35.. mahal giler.. !

NzA said...

hrganya oklh....n nmpk mknan sedap2..
Hepi anniversry lily.....saja nk wish kali ke 2 nie....

Cik Yaya said...

wahhh..
sedap ke..kat citu mknan pe ?steamboat ke? heeeee =D

-xpenah mik taw pon..huuuu-

shidaR said...

gmbar mama ngn papa xde lah eh..semua shared heheee :D

sedap tgk menu dia..

StuntWomanWho :) said...

sweetnye :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

grill n steamboat best kan..wani pun bru makan hr tu...mmg best la...tgk pun nampak sedap..nyummy

Cik P.A. said...

sabaq aje la...smua sedap2 aje tgk nie....:)

Ema Blog said...

dah pakat semua restoran naikkan harga.hehehe..bilalah nak merasa kat kedai camni..

sha my heart said...

wah, sedap jd rasa. Harga blh tahan..

dina kasyah said...

bukak bukak blog ni terus nmpk makanan..wahhh!! dah la xlunch lagi ni =.=' hehe~

4feet8 said...

tak pernah masuk lagi. tapi memang nak try. bila tgk gambar2 menu kat sini, mcm nak terjah je PJ ni..

eB said...

sdpnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... :)

Sa Michaisi said...

Aiyookk . Meleleh air liur wa, hekhek . Nanti nak try masuk tengok lah, muhehehe XD

Deq's Qienz said...

Sedapnyaaaa.. Nk sikit..tahniahh hapi anivesary dear smg kalian kekal bhagia hingga akhir hayat.

uNa said...

blogwalking cni..best je tengok..msti sedap
k']'n

QA's ~ mamapapa said...

alamak,teringin plak bial tgk gambor smuanya nmpak sedap..nmpk gayanya kenala pg JB brula dot merasakn? : salam kenal,jmput follow kmbali :)

Fieza79 said...

Alahai best nya...mknan xmnahan tgk...smua nmpk sdp dn sgt mnyelera kn

Cik Tetra said...

selalu jugak pergi CS lalu kat seoul garden. tapi belum berkesempatan nak makan kat situ. hehe :)

Pykaa Pdott said...

alahai sdapnye . apepon nak cakap happy fmily la tgk sis dengan keluarga sis . Anniversary sis dgn suami :)

dhiashahida said...

wahh..meleleh air liur ida tgk ni...menyelerakan sungguh..;) ida yg da tua ni pun antu aiskrim..;)

uncHa said...

huhu terliur uncha dibuatnya :D

trah zain said...

best je nampak, dah la murah.. tpi kat JB la pulak,,haha
bila la nk jejak JB xtau ^^

mamalieyna said...

bestnyer lily, sedapnye..... Qis pun berselera sungguh tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah malam tgk qis yg comel sangat :-)

Miss Sue said...

alahai sedapnye.. sue x pernah masuk lg.. nak masuk jugaklah nanti ! ;D

syiela said...

sedapnya nampak Qis pun sangat berselera :)

caliph shuriken said...

wahh, makan besar rupanya ^^

Siti K------- said...

besnyer slalu dpt mkn sedap2 gini...

Juliet_iRa~" said...

mmg berbaloi..hihih

puas mkn apa y kte nak kan kak.. :)