Tuesday, October 16, 2012

Mee Suah

Assalamualaikum...


 1st time makan mee suah ni...ni pun gara2 hubby asyik cakap mee suah ni sedap...nak rasa jugalah macamana sedapnye tu...sedap dimakan panas²...kuah sedap & mee pun banyak...memang puas hati...Harga RM6.90 ..time ni ktorang jjcm @ city Square JB...

si peminat mee...apa2 jenis mee semua dia makan..lagi² mee maggie...^^
asyik menghirup kuah mee tu sehingga habis...



43 comments :

Nens Collection said...

PESTIME dgr mee suah nii..nmpk sgt sedappp..hehe..

kt kuantan xde dengar lg mee suah ni..;)

:: Mrs.Eady :: said...

Wahh sedap sgt la tu :)

JaSSNaNi said...

assalamualaikum...
budak mmg suka sup kan... mee suah mmg sedap.. dulu tengok mak dok masak mee suah dengan telur dan secubit garam, utk baby2 kecil..

Ema Blog said...

Apa beza mee suah dengan mee kuah

LiLy @ MaMaQiStInA said...

MamaEma : Tak tau lah sebab tak pernah lagi rasa mee kuah..

Rosidah Binti Muhamad said...

Pernah dengar tp tak pernah mkn..kat melaka tak jumpa.

Cik tikah said...

1st time dgr. Hihi... tikah suka mee rebus. Hihi...

.: iEyLa :. said...

mee suah??
xpenah dgr pon kak..tp cam sedap je tgk Qis mkn.. :)

aTieYusof Family said...

Nampak sedap jer qis makan..:)
Wan, bakso di Tawau pun sedap tau..
hehe...

Nieyl said...

hihi~suke nyer die makan mee...sampai hirup kuah nyer yea...

Imah Dinor said...

penah dgr tp xpenah mkn...kena cuba ni nmpk sedap je...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Atiey :memang sedapkan Atiey..tapi sayanglah balik kg baru² ni tak sempat nak rasa..

aisya said...

First time dengar kak. Mee Suah ni macam mana? ape yang bezanya?

Ujie said...

Mcm mee sup ya? Saya pun suka mee2 ni.

Qhaifa Nur said...

sedapnya...
selalu kalau makan mee mesti nak letak sambal kicap...

maszmadi said...

erm, x pernah dengar lah... nak try google la kat Kl ada x?... cam best jerk...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Ujie : a'ah..lebih kurang mcm mee sup jugalah..

ieda said...

sedap2 ..
akk kat rumah skrg nie buat mee hun nie aje ... nak bg anak dara akak tuu diet ! .. ;))

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mee suah ni nampak macam bihun pama jer...hiks..qis tu sedap sangat la sampai mama snap gambo pun dh xheran hehe

~Beb~ said...

boleh geng dgn aunty lah. suke hirup2 sup.. btw bru dgr name mee suah nih.. mcm mee sup eh?

eB said...

geng la ngan aerish n aed...
noodle person :)

Kesuma Angsana said...

sedapnyer !

Ila Aqilah said...

akak mee suah kat CS kat kedai mana? tak pasan pun huhu

Zurina said...

wah! cedapnya anak dara tu hirup kuah sup

Lily@MamaZaraZareef said...

Mee suah ni mcm mee sup je eh..bdk2 memang suka kalau mkn benda2 berkuah ni kan lg2 yg x pedas..:-)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

errm cedao yer...qis...auntie nak sikit..la..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Aisya : Macam mee sup gak..tapi kuah dia lain sikitlah..hmmm..tak tau nak cakap mcmana.. :D

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Ila aQilah : tingkat dua..bersebelahan dengan sedap corner..kalau tghari memang penuh ramai yg suka mee suah ni..

Aju Mohit said...

first time dengar nama mee suah ni lily, sedapnya nmpk, qis mmgla suka berkuah ni ye ? ;)

aimi adilah said...

mee suah aimi lain cikit hihihihi tp mak pngil tu mee suah juga =)

Hanif Idrus said...

Mee Suah..tak pernah dengar...
kena cuba ni!!

NzA said...

akak suka ni ni sebab rasanya mee tu yg lemak2 + masin2 sikit....

Ena said...

sekali pandang mcm mee sup ek... pestime dengar nama mee suah ni.. memula baca tadi.. ingatkan mee kuah.. hehe..

MrS. F!zA said...

rupa macam bihun je kak..kali ptama gak dgr nama mee suah ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah pg rabu jenguk lily n qis :)

Izan Ishak said...

alahai... tgk aje pun dah tau sedap. baca tadi ingat nak mintak resepi dah ngan lily... hehehe...

aiNa yaZiD said...

1st time dengar mee ni kak. nak cuba jugak la nnti! Hehehe.. aiNa suka mee bandung n bihun sup. =)

NURULHANIF said...

sedapnya.. pndai qis mkn.. huhu

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Akak..nampak serupa cam bihun sup..

Saya pun, 1st time juga dengar pasal mee suah,huhuhu

Cik Tetra said...

wahhh mcm sedapp jee. :) kat CS eh? nanti balik JB nk g try mkn laa.

mamalieyna said...

lain je nama mee ni..hehe.. kali pertama dgr..sedapnyee...

khusyuk Qis makan ye, sama lah.. arif suka mee jugak, tp mee megi diat ak reti mkn sgt, jrang tgk mak dia makan kot..hee~

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah ahad jenguk lily n qis :-)

shidaR said...

sng hati kak qis lalu mkn kan sng nk jga dia hehee :D