Tuesday, October 2, 2012

M.A.M.A

Assalamualaikum...


Kalau dulu kan..panggilan Qis kepada lily adalah mummy..tapi lately ni dia dah tak panggil lily mummy dah...sekarang dia panggil lily dengan panggilan MAMA....agaknye dia tengok rancangan iklan kat TV kot..iklan susu tak silap..budak tu peluk mak dia sambil cakap 'sayang mama'...setiap kali iklan tu kuar TV..setiap kali tu jugalah dia buat macam tu kat lily..peluk lily sambil cakap 'sayang mama'..alahai sweetnye...Tapi suka jer bila Qis panggil mama..sweet jer di dengar..skarang pun lily dah tak bahasakan dah panggilan mummy..lebih suka Qis panggil mama....^_^


Mama sayang kamu ketat ketat..♥♥



Betapa kuatnya pengaruh TV terhadap anak2 kan....



26 comments :

aisya said...

ala, comel je Qis ni.. hehe

Nens Collection said...

ololo..leh tukar2 camtu ek..xpe janji die suka..hehe;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

comelnyer cap ibu & anak ni.. =)

.: iEyLa :. said...

nak sayang mama jugak la cmni..hiks..
comeyla Qis nih.. :)

JaSSNaNi said...

owh.. sama plak ngan anak akak.. haikal.. balik sekolah dia kata.. nak panggil mama to Mummy.. nak panggil abah plak Papa.. mmmmm.. suka atie lah dik.. kan kan.. :)

-cinta soFiaSafiya- said...

dua beranak yg coMeL>......

mama menten gOjers :)

Imah Dinor said...

wah boleh pulak dia tukar2 tp xpe bunyi lebih kurang sama je...lg sweet panggil 'mama'....good girl...suka tgk mata qis ni ceria la...

syiela said...

hehehhe dah tukar ye... saya pulak anak2 suka ibu dari mama.. tapi tetap dengan mama :)

maszmadi said...

aisha pon pantang dengar iklan tu, terus jerk datang peluk n cakap "sayang mama"... hikhik mesti cumel qis buat gitu kan...

LYAfrina said...

mmg.. tv mmg kuat bg pagruh kat ank2 ni..kalo kartun tu..smuanyer nk ikut...

jd... skarang kna pgil mama la.. daddy pon kna tkr papa la

Ujie said...

ok gak sbb tak jauh bunyinya.

mcm anak sedara saya lagi parah, adik beradik lain panggil emaknya 'mak'. tetiba dia sorang panggil mummy. Pulak duduk kat kg, sume org pandang semacam je bila dia jerit2 panggil 'mummy2'. ^__^

ieda said...

alah sweetnya
cantik lah lily header baru tuu ;)

Qhaifa Nur said...

pengaruh tv ya juga....
sedap juga gelaran baru ni....
ibu anak sama comel.......

Lily@MamaZaraZareef said...

mama n qis...dua2 comel!!..=D

Cho Zila said...

mummy... mama.. ibu.. emak... ummi.. alahai alangkah hebatnyer menjadinya... comeljer anak beranak..

Ema Blog said...

sama dengan panggilan anak-anak dengan ema...'mama'..dan untuk bapaknya..'ayah'..ada sedikit moden dan kampung..hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alahai sweetnyer qis...ni mesti tgk iklan ribena tu kan ehehe

Kesuma Angsana said...

comey nyer, tq for yr doa & support ye, sgt2 KA hargai saat2 mcm ni sob3

Aju Mohit said...

Hahahahahha samalah kita lily, diorang Panggil Aju ibu, tp bila tiba bergurau tu kang dipanggilnya kita ni mama hihi

mamalieyna said...

hehe... seb baik eina awal2 setkan panggil mama..mmg arif pun suka ajuk iklan kt TV yg sebut M.a.M.a!

ceria betul Qis tu..

Hanif Idrus said...

Anak aku panggil wife aku mama...tapi aku abah..pasal bukan papa...kikiki

shidaR said...

wahhh seronok nya heheee :)

bila tah shida nk merasa kena pgil cmtu hehee ^_^

..::..aRe-Na..::.. said...

alolooo chomeiiinyerrr,anak ngan mamanyer...:-)

Miz Sitti said...

cantik & cute..jom la singgah blog sitti

Cik Tetra said...

mama qis dah skg eh? no more mummy qis? heeee.

Izan Ishak said...

alololo... sweet lah qis ni. sbb nilah rupanya ye dah tukar ke mama qistina. lily n qis ni dah mcm adik beradik je~ dua2 comel!