Monday, October 1, 2012

Hantu Coklat

Assalamualaikum...


Pasti dah tau kan siapa hantu coklat tu... :) ... tak lain tak bukan si anak dara ni lah...kalau pegi shopping barang2 dapur tak miss lah tershopping Coklat dia...pandai jer dia tu pegi amik coklat tu diam2 tengok2 dah ada dalam troli....

Coklat fav...tapi yang ni bukan ktorg beli...macam biasalah..kalau uncle dia dr S'pore turun sini pasti jer ada ole2 dia bawakan untuk Qis..dia tau Qis ni peminat coklat...coklat ferrero tu  uncle dia beli yang paling besar isi kat dalam ada 48 biji...bagi kat mama nye sikit jer...yang lain dia makan seorg2...sekarang tengok lah tinggal brp biji jer tu...

pergghhh..ni lagi lah tak menahan ni...buat mamanye naik angin...nutella tu dia tak nak sapu kat roti..dia nak celup terus roti tu macam gambar diatas..sebab kalau mamanye ni sapukan nutella tu kat roti sikit jer..dia tak puas...

muka happy puas makan coklat..kang gigi rosak jangan salahkan mama erk...


semua kanak2 memag suka makan coklatkan...bukan jer kanak2..orang dewasa & mak budak pun suka makan coklatkan.. :D .....coklat adalah makanan yang penuh khasiat dan berupaya menyumbang kepada keperluan pemakanan secara positif selain dapat membangkitkan semangat anak...






36 comments :

aiN NaJwa said...

Sedap giler Nutella..tgik Qis makan comot2 gitu..still comel.. :)

Nens Collection said...

banyaknyer qis makan coklat..bg kt anty skit meh..anty pon hantu coklat jgak..keke

aimi adilah said...

mkn coklat blh buat ilang smeua strees kak


akk kite nampak gambar akk dgn qiss kat nona semalam....femes lah akk =)

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii cumelllnyeeee tgk diaorg ni. nutella mmg sedap sgtttt

Qhaifa Nur said...

anak dah tau pasal Nutella, sedap katanya....

aisya said...

kak lily, sy semalam baru je pergi chocolate fair kat midvalley. Tu kalau Qis pergi mau rambang mata dia pilih coklat. takpun dia nak angkut semua agaknya. hehe

.: iEyLa :. said...

gila coklat sungguh budak tecik ni..
tp xpe..pndai gosok gigi..hiks

shidaR said...

amboi sedappnye dia mkn nutella tu kak hehee..shida xlalu tekak xleh terima hehee..yelahh budak2 ape jnis coklat pn sental ye dakk heheee.. :)

shidaR said...

blog baru comel kak pinky slow2 motion heheee :D

JaSSNaNi said...

uwaaaaaaaaa... kite pun hantu coklat skrg ni.. sejak dua menjak ni ayik nak makan coklat je.. aiskrim lah.. penangan pembawa budak skrg ni.. suka makanan ringan mcm kanak2 riang.. :) nak sikitttttttt..!

eB said...

ader ke budak2 yg x antu coklat nih?
sbb eB ngan shah yg dh tua nih pn hantu gaks. ha3

syiela said...

kita serupa la qis hehhehe hantu ceklat :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Aimi :larr..ye ke aimi..smlm akak tgk gak nona tapi sekejap2 jer tk tgk abis...klu tak leh tgk muka sendiri kat TV..hehehe.. :D

Imah Dinor said...

amboi byknye mkn coklat...mst aktif betoi ni...mmg pun anak2 suka mkn coklat....mak budak pun suke gek he...tp nnt qis rajin2 gosok gigi tau nnt rosak plak hu....

Ujie said...

nasib baik Qis tak amik coklat mahal tu masuk troli..^__^

-cinta soFiaSafiya- said...

sedapnyaaaa cOKlat qiss..

maszmadi said...

pergh, yang celup roti dalam nutella tu dah gaya celup roti dalam air jerk... haha

qis, nanti lepas makan jangan lupa gosok gigi tau...

caliph shuriken said...

wahh, mcm sy wktu kecik2 jgak ni.. semua jiran klau singgah umah msti bg sy gift coklat, hikk...

Izwanie Eynia said...

olo tomei2.. comelnyaa Qis.. ^_^

Kesuma Angsana said...

he he KA dulu2 pown hantu coklat, la ni je kena cut2 sikit !

Mia Liana said...

alahai cute nya qis makan coklat...

Aju Mohit said...

Sedapnya, Makan coklat dapat kurangkan tekanan jugak ;)

Cikgu Ma said...

lama tak singgah sini...dah besar pun Qis..comel je pakai tudung=)

Cho Zila said...

anak2 kurang suka, akak pulak yang suka bebeno.. tu yang tak belikan untuk anak2 sebab ibu dia yang bedal....

Everything's Everythings said...

Ferrero tu sedap, tapi mahal bebeno tu yg tak selalu makan tu.. tapi kitkat dgn nutella tu dh biasa la juga ;P

aimi adilah said...

akk ye... gambar yg profile blog akk nie.. tp dy tunjuk sekejap je.. mugkin org tb 3 tu ambik kt mr.google kot.. =) dy tunjuk bnyk2 gambar n slh 1 gmbr gambar akk dgn qiss yg as gmbr profile pic blogg akk nie

LYAfrina said...

samala cam asya..kalo dgn coklat..suka sgt makan.. bnyaklak tu.. tp xpe..gg qis cantik lg.. y pting kena slalu gosok.. coklat ok lagi.. jgn gula2.. itu x bagus.

Hanif Idrus said...

Aku pun suka makan coklat..
Orang kata makan coklat ni ubat stress..kikikiki.
Alahai mesti comot baju sicilik..
Mahal Ferero tu..kalau kasi aku habis semua aku telan..sedap

Niza Romli said...

makan qis makan byk2 coklat tu, nanti mama qis beli banyak lagi..hehehe. Bukan qis je suka coklat mak2 bapak budak pun suka jugak :)

aiNa yaZiD said...

peh... Nutella mmg sedap.~! wah blh geng dgn qis ni. Peminat coklat. Coklat bagus utk perkembangan yg positif. =)

mamalieyna said...

sedapnye........ cik Na pun suka coklat gak Qis.. bleh geng..hehe~

baik coklat dr gula2 kan.. gula2 sah2 gigi rosak cepat.. coklat ok kot..tgk gigi anak ok je lg ha.. hee~

tiefazatie said...

haha..sgt comel!nie mesti gg hari2 kena sental nie kan2..

Izan Ishak said...

sukanya tgk qis makan coklat gitu! perggghhh... celup roti dlm nutella lg. sabar ajelah mummy ye..

Ema Blog said...

ratah camtu jer... memang hantu coklat si qis ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyer tgk qis celupkan roti dalam nuttella tu eheeee..mkn coklat xper jgn gula-gula jer :)

Cik Tetra said...

wahh hantu coklat rupanya qis. rasa macam sedapp pulak tgk dia makan nutella tuu. hahaha