Monday, October 22, 2012

Durian vs Dodol Durian..

Assalamualaikum..

Durian...??

Raja segala buah...siapa yang tak suka makan durian memang rugilahkan... ☺☺...salah seorang yang rugi tu adalah lily...☺... dalam ramai adik beradik  lily jer yang tak makan durian...hmmmm..ntahlah pernah juga cuba makan tapi tekak tak boleh terima....tapikan bila durian ni di jadikan dalam bentul dodol memang boleh jadi 'hantu dodol durian'..☺☺..dalam banyak² jenis dodol...dodol durian adalah my fav....bila dah makan dodol ni...memang boleh membuatkan lily terlupa yang sebenarnye lily ni tak makan durian.. ☺


Dodol durian jenama anidah...sungguh sedap..rasa likat jer bila dikunyah²...nyum³...☺

comel jer kan bungkus kecil² macam ni..

beli bungkus kecik jer..seorang makan tapi masih tak cukup...☺

Kalau dulu dodol hanya boleh di dapati semasa musim perayaan, tetapi skrg dodol boleh didapati pada bila² masa...


korang suka makan dodol tak??^^




22 comments :

Aju Mohit said...

kalau durian fresh aju dan anak2 mmg hantunya, tp kalau dodol najwa je beehantu, yang lain makan tp sekdar nak merasa je, sedap kan lily mmg rugi sapa tak makan deroyan ni ;)

aTieYusof Family said...

Wan, dulu2 atie pun tak makan durian.. tapi skrg dah boleh makan..siap berebut lg dgn hubby klu juma durian.. hehe..
klu dodol plak, atie kureng skit.. :)

Nieyl said...

ala...dap nyer la...kite ratu durian..hehehe~

Izan Ishak said...

izan suka dua2! durian sangat2 suka, spnjg pregnant asyik cari durian je. dodol biasa ke yg ada durian pun suka! pasni trylah mkn durian fresh lily... mana tau dah boleh mkn ke.

azey said...

Manis nah dodol ney..azey bleh makan satu jer..

Qhaifa Nur said...

samalah dgn adik saya mmg tak makan durian tapi kalau dibuat bubur kacang + durian dia yg laju.....

dodol macam ni mmg fev gegurl aeish....

aimi adilah said...

sedap nyeeeeeeeee =)

Nens Collection said...

skang paking mudah dibawa kemana2.kan..hehe..sedappnyer..nens suka yg perisa pandan..biasa beli kt kelantan/..;)

Cik Tetra said...

ya allah kak! dua2 kite punya favourite. DODOL dgn DURIAN! pehhh! sedapnyaaaaa.

eB said...

tapi dodol buatan kmpg gaks yg asyikkkkkkkkkkk kan? mabeles... ssh nk dpt dh :(

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

dodol memang saya suka...tapi dodol durian tak pernah makan

aiNa yaZiD said...

sedap nye dodol! aina suka dua2. hehehe.. cuma x blh makan durian byk sgt. Cpt panas badan.

Ujie said...

Terbalik kita..saya mkn durian tapi tak suka bila dah campur dodol, bubur dsbnya.

ieda said...

wahh dodol deyan juga jadi pilihan .. memang terbaik .. akak kalau ke pasir panjang @ kelantan , memang ini cari dulu ;)

~Beb~ said...

klu kt rmh mak, seremban lemang pon dh ade dijual bila2 mase.. syiok.. tpi kdg2 feel plk dh x se meriah dlu bile nk raye.. hihihi

maszmadi said...

sedapnyer durian, tapi dodol x berapa minat..

LYAfrina said...

duarian memang suka sgt2...
tp dodl..sekali mkn blh la..lps tu dh xleh..manis sgt..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kira wani ni rugi le sbb xmkn durian hehehe...wani dh try tp tekak ni xboleh tima la durian hiks

shidaR said...

wow..kak dodol durian sedap x kak?? heheee :D

aisya said...

same la kak.. tak makan pun durian ni... huhu.. dodol durian tak pernah plak nk try, memandangkan tak makan durian.. huhu

caliph shuriken said...

makan dodol mini ni mmg best, tangan pun bersih jaa ^^

Ema Blog said...

terbalik dengan ema..ema lebih suka makan durian..