Tuesday, October 30, 2012

Aidiladha 2012

Assalamualaikum..

Raya Haji tahun ni sama jer seperti tahun sebelum²nye...raya bertiga jer kat sini....gambar pagi raya pun takde...lagi² si anak dara ku bangun pagi ngan badmood nye...kena lah layan peel dia pagi² tu..bila cakap kat dia kejap lagi kita nak jalan² terus laju jer dia minta pakaikan baju... :) ...raya tu sempatlah berkunjung ke rumah kawan hubby...banyaknye lauk pauk dia sediakan..sedap² plak tu...^^

macam ni lah gaya dia...bad mood awal² pagi...ntah apa² jer yg tak ngam dihatinye.. 
*gambar raya aidilfitri lepas...

Walaupun raya bertiga jer kat sini tetap jugak gigih bangun awal pagi memasak hidangan yang simple untuk pagi raya...rasa macam tak best pulak kan bila raya tak masak apa²...pagi tu  sempat masak rendang ayam & soto ayam jer..makanan favourite hubby...mudah di masak sedap di makan.. :) ...malam sebelum tu sempatlah beli lemang yang dah siap di bakar...RM10 sebiji..

Lemang yang rasa dia tak seberapa ummhhh...keras...tak abis makan pun..

rendang ayam yang simple tapi menyelerakan.. *puji masakan sendiri.. :D

Soto Ayam...resepi dari makcik di kg...mudah disediakan...hubby tambah berkali²..sedap katanye.. :D ...
 Air Tangan isteri mampu menambat hati suami.. ♫♫..




30 comments :

Haruno Hana 하나 said...

comelnya pakai baju kurung n tudung ^^ adik Hana yg bongsu tu nak suruh pakai baju kurung pun tak nak, apatah lagi tudung.. jeans aje memanjang :)

Khafizi Saad said...

^_^ comelnya pakai tudung ngan baju kurung...

Crack of notakasar.blogspot.com

Zurina said...

wah! rajin...menu yg dikatakan simple tu tak berapa simple bg ahkak...;)

aTieYusof Family said...

Qis walau muka meragam tetap nampak comell....:)
Wan, rendang ayam & soto tu buat lapar pagi2 ni...hehe..
Pandai ko masak :)

.: iEyLa :. said...

ape la yg xkena kat hati Qis tu...hiks..
sedapnye soto kak..meriah jgk beraya ber3 pon.. :p

aimi adilah said...

alolo npe 2 qis.... :)

teringin nk dtg rye uma akk =)

ieda said...

alor2 ... macam mana leh bad mood tuu .. comel aje qis tuu .. berbaju kurung dan bertudung .. cute !

dikk soto ayam tuuu sedap tuu .. dah lama x makan ;)

noornazuha said...

Selamat Hari Raya Aidiladha..tak terlambat lagiiii nak ucap kan..hehehe....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ala qis napa badmood ni...sedap tgk soto tu..kasi la resepi lily hehe

Qhaifa Nur said...

menu yang simple tetap menyelerakan...
comel qis pakai tudung......

eT said...

anak2 ni mmg..kdg2 xtetntu mood kan..

syiela said...

anak2 ni mmg mood tak menentu

aisya said...

nampak sedap je rendang tu kak.. dah la perut tengah berkeroncong ni. huhu

:: Mrs.Eady :: said...

terliur!!

cik mun said...

sedapnye soto..lame xmakan..huhu

Kesuma Angsana said...

lemang & rendang mmg kena & sedap !

Ujie said...

saya pun dah serik nak beli lemang tau, slalu kena yg tak sdp..keras la, basi la.

Aju Mohit said...

alahai lauk yang sudah cukup mengenyangkan kan lily, betul itu pentingnya air tangan ibu dan isteri ni ;)

maszmadi said...

ok la kan pandai masak n hubby suka, kalu masz, ntah apelah nak asak yerk... ayam kicap jerk kut, senang.. haha

Ema Blog said...

alaa, cayunk nape bad mood ni...mummy nak bawa gi jalan-jalan tu

dhiashahida said...

wah....soto tu mmg la nampak selera kan...nak resepi boleh..;)
singgah follow yer..

zaidah said...

tengokpun dah terliur lily....yummmmmm

Cik Yaya said...

nyummyy..cedpnyee lemang tu lau dpt mkn dgn rndng aym tuuu huuuuu

aiNa yaZiD said...

kak.. terliur tgk rendang ayam tuuuu!! hehehhe.. betul2 air tgn isteri mampu menambat hati suami. setuju 100%. =)

tiefazatie said...

salam aidiladha sis!
sihat?

shidaR said...

salam aidiladha kak lily :)
walau b3 tapi raya tu tetap ada dan terasa kan..kalo siap masak2 tu sure meriah..hehee :)

Izan Ishak said...

alolo... jarang tgk gmbr qis nangis kat sini, ehh... ke tak pernah ye..

sedapnya soto n rendang tu lily... nmpk best sangat!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

qis nangis pun comey....nape la dier nangis...tu...lontong dah lamer tak makan

LYAfrina said...

lya lak.. hari pertama tu duk rmh je..rht sepuasnya.. xpakai bju raya pon..n xde pic.. ptg tu bru ambk angn kat shopping complex n k rmh mak sedara...

caliph shuriken said...

wahh, singgah awal pagi trus nmpak rendang ayam kt sini ^^