Friday, September 21, 2012

Pisang Goreng Cheese

Assalamualaikum...

Balik sabah baru2 ni sempatlah merasa pisang goreng cheese..maknan yg sgt popular di sana (Tawau)...1st time gak merasa pisang goreng cheese ni...2 tahun lalu time balik kg tu rasanye menu ni belum ada lagi kot..atau lily yg tak perasan...Rasa dia memang sedap..lagi2 bila dimakan time panas2...Sekali rasa memang nak lagi... Rasa dia yang rangup, dengan kemanisan gula merah dan kemasam-masinan kejunya..

inilah rupa pisang goreng cheese..masih teringat2 lagi kesedapannye.. :)
time ni kakak belanja makan kat restoran manggo sagu indocafe...
Restoran ni mmg popular dengan pisang goreng chese & manggo sagunya...

nilah dia Manggo sagu...sangat sedap tau..hubby sampai 2kali order..

Buat korang yg bercadang nak bercuti2 di Sabah (Tawau) ..jangan lupa untuk merasa pisang goreng Cheese & manggo sagu ni tau..memang terbaekkk.. ^^


21 comments :

cik atie said...

nampak menyelerakan... hehe

Nens Collection said...

bestnyer..aitu skali makan pisang cheese ni..sedapppnyerr..camne die buat ek..?

manggo sagu tu mmg menyelerakan habes!..hehe

Everything's Everythings said...

wahhh tak pernah rasa lagi..
mesti pisang goreng tu jadi mcm pizza kan?
ke dia letak cheese selepas goreng je tu?

manggo sagu pun nmpk sedap oo

Ena said...

a'a la.. nampak sedapnya...

pestime tgk & tahu ada pisang goreng cheese... yum yumm..

Qhaifa Nur said...

pisang goreng cheese..bole buat nanti..

Aju Mohit said...

Lily Aju pernah Makan pisang cheese tu, tapi yang Aju Makan tu jenis kering, pisang tu dikeringkan dgn cheese tu, agaknyalah sebab kawan bawak balik dari sana ;), syedap hihihi

maszmadi said...

wah manggo sagu tu mengancam jiwa menggugat kalbu lah...
bila lah boleh nak ke Tawau ni yerk?...

JaSSNaNi said...

sedapnya pisang goreng bercheese tu.. camne agaknye wat? just goreng pisang mcm biasa je ke.. dan taburkan cheese? hari tu ngidam nak pisang bersusu.. dah dapat.. tengok ni teringin la plak..

eB said...

alamk. nk kena ke sbh baru dpt rs la nih? huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

NURULHANIF said...

wah bestnya manggo sagu tu..

duniafana said...

kena buat kat rumah nyum2

NzA said...

tgk gmbar pn dh tau mmg sedap lily...

Ujie said...

Emm..teringin nk merasa.
Saya mmg berhasrat nk jln2 ke tawau, tp check rege flight asik tinggi je.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

pisang goreng cheese ni br pestime tengok hihi....

munna said...

adoyai sedapnya...terasa nak pergi sabah je nak makan ni

shidaR said...

wahhh syok n sedap..psg grg cheese nama pn owesme kak hehee :)

shidaR said...

kalau ada kat sni mmg nk cuba!

aisya said...

ala, kak lily.. teringin la pulak.. kat bangi ni mana nak carik? hehe

mamalieyna said...

nampk sedap.... herm..ntah bila nak sampai sana, semenanjung pun belum habis round..hehe~

ieda said...

sedappp ..
akk x pernah cuba layie
tapi tahu sedap sbb dah ramai kawan2 yg dah try ..
aduhh bilelahh boleh dpt rasakan ;)

Cik Tetra said...

sedapnyaaa! tgk pon dah ckp sedap. ape lagi time makan. teringin nak pergi sabah sebenarnya.. Insyaallah One FIne Day, :)