Wednesday, September 5, 2012

AidilFitri 2012 : Syoknye beraya di Kampung..^^

Assalamualaikum..

Apa kabar korang..?..moga sihat2 jer ye...

Lama sungguh blog ni terabai...actually..rabu lepas dah balik sini (JB)...tapi masa tak mengizinkan nak buka blog ni apatah lagi nk BW...citer raya pun dah hampir basi..tapi tetap nk abadikan kat sini juga...ada orang tu kata..nak tengok pic raya akak..katernye rindu kat Qis..hehe..saper tu..saper tu??.. :D

Terlalu lama tak mencoret diblog ni..sampai tak tahu nak taip apa..so layan gambar je lah ye...^^

satu2nye gambar raya bertiga...si kecik tu awal2 pagi lagi mood tak ok..manja sangat dia kat kg..asyik nak berkepit jer..semua mainan kazen2 dia dia nak rampas..tapi mainan dia orang lain tak leh sentuh...sentuh sikit nangis..cengeng ok...adeiii..buat perangai plak dia kat sana..nasib lah kazen2 dia jenis yg mengalah jer...sabar je lah layan karenah dia...

bersama en.abg kesayangan..time ni Qis tak nak bergambar dah...bg can mummy ngan daddy pose romantik.. *romantiklah sgt.. :)

Bersama mak tersayang...love u mak..♥

masam jer muka si kenit tu...bad mood...ada jer lah yang tak ngam di hatinye..

Potret Family...tahun ni meriah..semua adik beradik berkumpul..opps..seorang takde..abg sulung tak dapat cuti...terpaksa bekerja dihari raya...sian dia...kalau dia tgk gambar ni mesti dia jeles... :) ..inilah keluarga besar lily..10org adik beradik..7 perempuan..3 lelaki...

my dad bersama menantu2 berbilang bangsa....

alolo..sweetnye..hehe..kejap jer in good mood pastu buat perangai balik...banyakkan bersabar nak layan keranah si kenit ni...

muka puas hati dapat rampas otomen katanyer dari kazen dia..ish..ish..jahat..kat sana dialah juara dalam bab rampas merampas mainan ni...tak baik tau...

 Banyak lagi pic raya..Insyallah..kalau rajin akan abadikan kat sini....gambar2 diatas adalah tak mengikut hari...main letak jer..malas nak pilih... :)

*Thanx ye buat kawan2 yang sudi jengah kesini walaupun blog ni lama menyepi...Insyaallah..ada masa akan singgah ke blog korang nanti...rindu nk baca citer raya korang...




27 comments :

.: iEyLa :. said...

lamenye ilang kakak saye sorang nih..
alolo..romantik sungguh...
Qis masham plak muke die..chumelll

aisya said...

mesti meriahkan raya kalau adik beradik ramai ni.. tambah2 lg kalau semua ada.. hehe.. comelnye Qis ni pakai tudung..

laskar pelangi said...

nak ucapkan "selamat hari raya"


;)

Nens Collection said...

meriahnyer adik beradik akak..sume cun2 blake..hehe

sonokkan dpt raya kt kampong..heaven skali!

akak ajarkan camne nk shoot gambar qis yg last tu..pakai mod ape?..suke sbb blurr blakang

Sally Yatiey said...

Comelnya Qis ;D hee. Selamat hari raya :D

♥MAMASYAZA♥ said...

gambar family tu yg best, 7 perempuan. berseri seri akak tgk

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

comel nyer qis bertudung...

MrS. F!zA said...

Alahai qis..nape cmtu..hihi tp biasalah kalo tkbiasa reramai sekali bila ramai2 mmg jd mcm xbiasa nk berkongsi brg..biasalah budak2.. Mcm tu jgk beza bdk yg ddu dirumah bb sitter ngn bdk ditaska..kalo kt taska dhbiasa main ramai2..

Ramainya adik beradik kak lily...

Kesuma Angsana said...

meriah juga ye raya tahun ni!

Ena said...

hehe..

family lily mcm ena juga.. adik beradik ramai.. tp ena lebih sikit dari lily.. lg la penuh..

alahai qis.. ni gaya dak anis & irfan jugak ni.. suka nau rampas brg irg ngaku dia punyer.. haihhh!

Qhaifa Nur said...

comelnya Qis bertudung.....
meriah raya dapat kumpul bersama.....

mama sara nur said...

assalam Qis
salam kenal, jom follow akak pulak ye
memang seronok dan pastinya meriah bila beraya kat kg kita kan
dpt berkumpul adik2 beradik. lg ramai lg best tu
comel budak kecik tu bertudung...cute

Ujie said...

Comel la qis pakai tdg!

Adik beradik saya 9org..tp dh lama sgt tak dpt amik gmbo sama2. Sume dh ada family sndiri.

Fiza Suhaimi said...

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin sis.. comel je si cilik tu.. :D

LYAfrina said...

selamat kembali lily..
lya dh tgk semua pic kat fb.. suke tgk pic qis pakai tdung tu..cantekk sgt!!

biasalah budak2 kan.. mood berubah-ubah.. tp kalo tiime mood dia dtg, xperlu suruh..sendiri posing je

Aju Mohit said...

Wahh sedondon gitu, selamat hari raya lily, mmg rindu sangat kat lily and qis

aimi adilah said...

chomel....!! geram tgk qis pki tudung

NzA said...

lamanya lily menyepi....rupanya beraya sakan kt kg ye.....

Cik Tetra said...

wahhh seronok nya family ramai. comel qis pakai tudung. hehe. comel gile. :D

p/s: btw kad raya kite sampai tak kak? :)

Reflisia said...

Family Comel...=)

Selamat Hari Raya Qis

NURULHANIF said...

wah bestnya... selmaat lari raya lily..

shidaR said...

selamat hari raya kak..ewahhh cmelnye qis kak hehee :)

hope kak sefamily sehat2 yer :)
lama xborak2..rindu dah ni ~

Wanieys said...

wah meriahnyer raya lily sekeluarga....selamat hari raya yer lily :)

wan nurul hezrina said...

lain muka qis pakai tudung=)hampir tak kenal=)

Lily@MamaZaraZareef said...

slamat hari raya lily..seronoknye dpt smbut raya ngan family sndiri kan..klu kat johor sndiri kuranglah meriahnye..=)

maszmadi said...

hehe, seronok beraya kat kampung yerk..... qis walau masham tetap cumel n posing tetap ada classsss... hehe

Deq's Qienz said...

Owhh bru jmpa pic qis family..nice pinky ;-)