Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak..

Assalamualaikum...

Kepada semua pengunjung diblog ini..disini lily ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak..moga ramadhan kali ini memberi seribu makna buat kita & moga kita sama2 mendapat keberkatan dariNYA..AMIN..


Andai semua HARTA adalah RACUN, maka ZAKATlah penawarnya. 
Jika seluruh UMUR adalah DOSA maka TAQWA & TAUBAT adalah Ubatnya, 
jika semua BULAN adalah NODA maka RAMADHAN adalah pembersihnya..




p/s : Alhamdulillah..masih diberikan peluang untuk bernafas di bumi Allah ini...untuk menikmati dinginnya pagi, panasnya siang, dan indahnya senja...semoga dengan pertambahan usia ini membuatku lebih matang & lebih sabar dalam semua hal dan diberikan kekuatan untuk terus mujahadah dalam setiap langkah untuk mencari keredhaanNya...Amin..!!!









52 comments :

Aine Ainun said...

Salam Ramadhan...
semoga segala harapan dibulan ramadhan ni terlkasana=)

.: iEyLa :. said...

salam ramadhan kakak..
selamat berpuasa.. :)

ieda said...

salam ramadhan al mubarak dik ..
semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan tahun ini .. insyaallahh ;)

Nens Collection said...

salam ramadhan jugak buat akak sekuarga..semoga diberkati amalan kite di bulan pebuh barakah..aminn

WNA said...

salam ramadhan kak, amin3 :D

NURULHANIF said...

selamat berpuasa lily.. :)

noornazuha said...

Salam Ramdhan....:)

Wanieys said...

salam ramadhan buat lily dan keluarga..wani pun minta maaf kalau ada kata2 wani menyinggung perasaan lily :)

Qhaifa Nur said...

moga ramadhan kali ini penuh bermakna....
salam ramadhan.......

Tentang Kita said...

selamat berpuasa....semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita

Cendol said...

salam Ramadhan juge =)

Ujie said...

syukur masih bernafas..masih berpeluang bertemu Ramadhan..Insya allah.

salam Ramadhan utk Lily sekeluarga.

aisya said...

Selamat berpuasa jugak.. Akak, Qis puasa tak nanti? hehe

shida'R said...

selamat berpuasa kak lily syg :)

MamaEma said...

selamat menyambut bulan ramadhan lily..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

selamat menyambut bulan ramadhan semoga kita semua sentiasa dirahmatinya...

maszmadi said...

ameen.....
salam ramadhan lily n family.

Amie said...

Selamat menyambut Ramadhan & selamat berpuasa Lily.

Ena said...

Salam Ramadhan buat Lily sekeluarga..

Kesuma Angsana said...

sama2lah kita ye

Tinta Lana said...

Salam Ramadhan jugak buat akk skuarga..dan selamat berpuasa. Mudah2an, puasa kali ni lebih bnyk amalannya berbndg thn2 sblmnya..sama2 berusaha..insyaAllah ^_^

Cik tikah said...

selamat berpuasa kak. suruh qis puasa gak taw :P

lilypelangi said...

selamat berpuasa for kak lily n keluarga :)

Cik Kay Jue said...

selamat menyambut ramadhan.. :)

mamalieyna said...

salam ramadhan n selamat bersahur nanti..^_^

Aju Mohit said...

Selamat berpuasa lily!! Semoga ibadah kali ini lebih baik dari sebelumnya

Cik Tetra said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak kak lily. :))

Juliet_iRa~" said...

salam ramadhan k.lily n family :)

semoga kita mendapat keberkatan di bulan y mulia ni..hehe..

k.lily sihat??

..::..aRe-Na..::.. said...

salam ramadhan..smg tahun neh akan lebih baik dr sebelum nya amin:-)

Ulya said...

Salam Ramadhan akak lily ^^

Qis dah mula puasa ?? hee

putryteya said...

Salam Ramadahan , akak Lily :)
semuga tahun ini penuh barakah

jaakechik said...

selamat berpuasa utk cik lily keluarga jugak.hehehe

LYAfrina said...

salam ramadhan buat lily & family..
smoga sgala ibadah diterimaNya..amin

Edy Fee said...

salam ramhdan/heheh
jemput promote or join my 1st contest
http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

msredcheesecake said...

Alhamdulillah kita masih berpeluang jumpa ramadhan.... Jadikan ia ramadhan yg terbaik kita...

Salam ramadhan....

syiela said...

selamat berpuasa.. moga ramadhan kali ini lebih baik dari tahun2 sebelumnya

Semut Senyum said...

SELAMAT BERPUASA MUMMY.... =)

budi os 19 said...

Selamat menjalankan ibadah puasa sis :)

Juliet_iRa~" said...

:)

qis puasa tak hari ni?hehe..

akk raya mn tahun ni?hikhik..ira ni br puasa dah tanya raya ek..haha

aiNa yaZiD said...

salam ramadhan al-mubarak sis~! =) =)

Juliet_iRa~" said...

k.lily mcm tau2 aje ira menari kan..haha..

nak tau tarian apa kena dtg tengok gambar kat blog..hehe :p

wan nurul hezrina said...

salam ramadhan lily n qis=)

Sally Yatiey said...

salam Ramadhan dan Selamat berpuasa :)

Deq's Qienz said...

salam ramadhan buat akak jugakk..

LYAfrina said...

salam lily..lama x update blog..sihat tak?

LuN@_aiDi said...

baru kesempatan nk ucapkan Salam Ramadhan buat Lily sekeluarga!

Juliet_iRa~" said...

hehehe..mekasih k.lily...

tu smua sbb terpaksa..hihi malu je smpai sekarang..

salam ramadhan hari ke 7!

k.lily update plssssss :)

syiela said...

selamat berpuasa...

shida'R said...

kak sehat ke? lama xupdate nih dah rindu plak nk dgr citer qis.. :)

♥ sitifarhana ♥ said...

salam ramadhan ke-13..selamat berpuasa :)

Jaja Sutera said...

Salam..hai..Jaja dah follow awak..jom follow Jaja balik.. ^_^ Jaja nak jempot awak join segmen Jaja..yg nie..

http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/08/segmen-blogwalking-august-by-jaja-sutera.html

dan giveaway Jaja yg nie.. :)

http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/07/giveaway-ramadhan-1433h-by-jaja-sutera.html

salam perkenalan..sama2 kite meningkatkan traffic follower kita.. :)

Lily@MamaZaraZareef said...

salam lily..dah dekat nak raya baru nk wish kat lily ni ha..selamat berpuasa n salam hari raya yek..hihihi