Tuesday, July 3, 2012

Favourite Food..

Assalamualaikum...

Sekarang ni salah satu fav food Qis adalah udang..memang betul2 berselera dia makan berlaukkan udang selain sup...tapi kalau udang yang dibuang kulit mmg dia tak suka..dia lebih suka udang yang dimasak sekali dengan kulit2nye & kepala ( senang keja mummy.. :P )...kang bila nak makan baru lah dia terhegeh2 kupas kulit udang tu...

 Biasanye Qis lebih suka udang yg digoreng begitu sahaja..ni mummy masakkan dia udang goreng butter versi mummy...nampak yummehkan.. :D

 tengok tangan kecik molek tu sabar nak makan...

tak sabar nak ngap dah..hehe..marah dia dah nak makan pun mummy masih amik gambar dia... :P

Tak menahan..telan liur sambil kupas kulit udang...belum makan dah terasa kesedapan udang yang mummy masak tu ye..hehe.. :D




31 comments :

unsecretostory said...

nyumm nyumm ~

.: iEyLa :. said...

huhu...adik pon suke udang..
tp allergy nye pasal tahan jela..
tp xtahan ngap je.. :p

Gieyana said...

nmpak yummy! Sm mcmmy dotte..kalau mkn kt Char Kuey Teaw, cfm suma udang dia bedal.:-)

|shuhadaothman|TM said...

nyum3! tak sabar ye qistina nk mkn udang tu. hehe

Cik Sweet Pea said...

Sedapnya.....erkk....terliur tgkkk

Noor said...

sdapnya!!. nak jgk!!

Mama Durrany said...

nampak sedap udang ni

Nens Collection said...

sedappnyerrr...anty plak yg berselara ni..hehe..ammar x reti lg nk mkn2 cam gini..tp ade skali nens bg mulut die jd merah..mcm alahan..alahaiii sian die...

jom sis sam2 doakan kt ibu & ayh kita..sy pon rindu giler kt mereka..walopon slalu balik..tp x sama mcm kite duduk ngn deorg dulu..

syiela said...

sedapnya untie pun tertelan air liur kat sini ^_^

~~oOpEt~~ said...

sedapnya :D butter udang :D

Wanieys said...

sedapnyer udang grg butter tu...meh kat auntie sikit bley x hihi..selera tgk qis mkn udang tu..air tangan mummy mesti sedap kan hihi

ieda said...

wah2 sedapnyeee
bukan main suke lily dgn masakan ibu yeee
akk tgk pun dah terliuq .. bilelahh nak try buat udang butter nie ;)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

cedapnyer qis makan udang yer...auntie..nak cikit bolee...

putryteya said...

nampak sedappp ... ! teya suka gila udang . adehh


comel nye budak tuu , kikiki

| SUE | said...

sedapnyerrrrr!...aunty nak cikit boleh?

cendol said...

huarghhhh!!!! lapo lapo!!!!!!

Fieza79 said...

best nasi berlauk kan udang...berselera nya bl mkn kan...xde kuah pun dh jd sedap dh...tp part anak2 nk mkn udang biasa nya abah la tukang kopek kulit udang hehee...

wan nurul hezrina said...

udang mmg besh.nurul mmg suka seafood tapi anak2 elergic seafood.merah ok kot makan sofia tak bleh..nurul sendiri tak bleh sbb sofia masih menyusu

aisya said...

terliur pulak tengok Qis makan.. tp sy ni xleh makan udang.. alergik.. huhu

nadia farhana said...

singgah sini mesti tengok makanan...alala comelnya dia... :)

NURULHANIF said...

nampak pun dah sedap.. huhu

Nurul Nadia said...

yummuy...ni x than ni..

Ujie said...

mmg nampak sedap..
bagusla qis kopek sendiri kulit udg tu.

shida'R said...

nampak pun sedap sis heheee..nk juga sis gorangkan heheee ^_^

cik mun said...

sedapnye..dah lama xmkan udang..

Aju Mohit said...

Sedapnya qis makan udang, mmg sedap kali digoreng kan lily, lily, nak Mintak tolong, lily remove link blog Aju dlm list lily pastu lily letak balik, ada update tak? Sejak tukar ke wordpress ni keadaan tak brp betul lah blog Aju tu huhuu

MarnieyZ said...

eh, fav qis dgn sya sama.. hehe. sedap nya udang tu.. *.*

fyna said...

waaa..terliur fyna tengok udang tue. tapi fyna alergik ngan udang. selalu fyna makan 1-2 je. wat rase. =='

tiefazatie said...

adui la..sedap tue kan qis..mintak2..hee

Lily@MamaZaraZareef said...

Pandainye qis mkn udang..suka kupas kulit udang sendiri plak tu..hihi..tp kan..memang nampak menarik lah udang goreng butter lily tu..:-)

MamaEma said...

sedapnya tue....meh aunty cikit..