Monday, July 9, 2012

Dah 3Tahun 6Bulan

Assalamualaikum...

Semalam genap umur si anak dara ni 3tahun 6bulan..cepatnye masa berlalu..6bulan lagi menginjak usia 4Tahun...Cakap masih tak lancar lagi..kadang2 masih menggunakan 'bahasa' yang dia sendiri paham...alahai sayang...bila nak lancar cakap ni...sekarang ni semakin kuat bergaya..mengalahkan mummy..kalau nak kuar jalan2 tu..1st yg dia cari adalah lipstik...abis beg mekap mummy dia selongkar...selagi bibir tu tak merah menyala selagi tu lah dia tenyeh2 lipstik tu kat bibir dia...

Semakin manja....maybe takde teman tu yang manja lebih tu...& cengeng a.k.a kuat menangis....kadang2 naik geram juga...sehari tak nangis memang tak sah...ada jer hal yang buat dia nangis...tapi mummy sangat bersyukur dengan kehadiranmu sayang...Engkaulah penawar , penghibur, teman bergaduh ,teman bermain...kaulah segala2nye...sayang kamu ketat2...doa kami agar kamu membesar dengan sihat & menjadi anak yang solehah...Cemerlang dunia akhirat...!



33 comments :

.: iEyLa :. said...

Qis makin comey...
bile nak jmpe kakak ni.. :)

Aine Ainun said...

Dialah penyeri kan....bertuahnya dapat bergelar Ibu.Anugerah terindah=)

Seronok tgk anak membesarkan...=)

ieda said...

Anak dara ummi sorang kannnn, surelah manja, kejapp je masa berlalu kan dik :-)

syiela said...

amin...

amboi anak dara ni nak keluar kena mulut merah menyala ye.. hehhehehe

***Lily Qis ni sebaya Iqbal La ^_^

Trah Zain said...

wah, dah besar dy, sabar akak, nanti lancar la tu, cute ape,,haha..

rostina76 said...

alahai comeynye. lama tak jenguk Qis. btw mummy Lily don't worry anak kros pun masuk 4yrs ++ baru lancar cakap. leni dah xleh nak stop gayanya plak bila bercakap. hehe!!

Cik Sweet Pea said...

Cepat masa berlalu...hehe...sweet qis nieh...

shida'R said...

3 tahun stgah dah qis hehee..bila nk mulakn psekolahan dia kak dah mula fikir?

maszmadi said...

hehe mummy borek qis rintik la kan... erm, suka tengok qis posing sweet...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ieyla : Aunty dtg sini lah jumpa Qis.. D:

Shida : Masih dlm perancangan..Maybe umur dia 5Tahun kot baru bg sekolah..& maybe gak lah time tu ktorg dah balik Kg..

Aju Mohit said...

besar dah qis ye, tak lama lagi dah nak sekolah, pejam celik pejam celik cepat terasa masa berlalu kan lily, saat ini rindukan masa kecik2 diorg dulu ;)

Ena said...

Amin..

a'a.. nampk qis makin comel dan pandai bergaya..

MamaEma said...

lily kena bagi adik utk qis tu...hehehe..

aisya said...

makin besar Qis makin cantik.. dan makin pandai posing! hehe

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

alahaii...pandai nye Qis posing...comel. :)

Wanieys said...

kejap jer masa berlalu skang ni dah besar pun qis..pandai nk melawa tu yg xtahan tu hehehe...tp ttp comel :)

aimi said...

alahai chomel nye.. so sweet lah..kak.. pinjam boleh =)

fyna said...

alolololo..comelnye die. pandai posing gitu.

nadia farhana said...

comelnya dia..kalau dapat jumpe cium2 pp dia yg gebu ngee

miss fluffy said...

hehe sweetnye..wah pndai bergaya lg..cutenyerr^^

syafiqakarim said...

moga menjadi anak yg baik

NzA said...

dh besar Qis ni..bila nk dpt adik nie????

tiefazatie said...

alolo..comel je..=)

Ulya said...

wah qis very2 comel la akak .

geram tengok =)

gatw qis , ulya kirim salam :)


moga besar2 nnti jadi anak yg solehah n mmbanggakan mummy ngn ady nyerr :)

putryteya said...

comelnyee balqiss . Untung mak die . sejuk hati kann tengok anak membesar depan mata :)

Cik tikah said...

semoga jadi anak yg solehah yer qis. bila qis nk dpt adik ni? hehehe

mamalieyna said...

cepatnya masa berlalu kan..Qis dh besar! yeaaa dh nak jd anak2 dara ni..hehe..nnti kalah mummy la bab2 bergaya..hehe~

happy2 n ceria2 selalu ye Qis yg comel!

lilypelangi said...

qiqis makin besar mkn comel :D

Tinta Lana said...

Salam..

Lawa anak akak >_<

dah macam model kanak2 gmbr pertama tu ^_^

Sop Nama Saya said...

dah besar dah ha..
boleh wat menantu nanti :)

Nurul Iman said...

comelnye...=]

tiefazatie said...

alahai..mmg sgt comel nie..

wan nurul hezrina said...

semoga qis terus membesar dengan siht