Monday, June 25, 2012

Semakin 'sihat'...

Assalamualaikum...

Dah seminggu blog tak berupdate...My hubby & si anak dara ku tak sihat...kena berikan tumpuan lebih kat diorang.... Hubby tak sihat gara2 jumaat(15.06) buat operation gigi...buang gigi Bongsu..alahai..sian seminggu sakit tak boleh makan nasi...just makan bubur & sup jer...bila hubby citer pengalaman dia operate gigi kali ni..ngilu lily dibuatnye..tahun lepas pernah juga operate gigi bongsu sebelah kiri..tapi kali ni lagi teruk...yang buat pembedahan kali ni doktor pakar klinik Pakar Pergigian HSA...hubby kata ada bahagian tulang kena potong...erkk..takut dengar...Qis plak bila daddy dia sakit..dia pun sakit sama..adoilah...sehati sejiwa betul....

Alhamdulillah...sekarang kedua2nye dah semakin sihat....

Sian dia..seminggu tak kluar jalan2..dah lama juga rasanye tak 'menembak' aksi2 si cilik ni...


Tapi yang sebenarnye tajuk di atas tu adalah merujuk kepada mummy...yang semakin hari semakin 'sihat' a.k.a semakin berisi.. :D ...macam tak percaya jer dengan berat badan sekarang ni...tapi tu lah kenyataan yang harus dihadapi..kalau dulu pakai baju saiz S sekarang pakai saiz M & L ...sekarang ni ntahlah...selera makan semakin bertambah...macamanalah nak diet...perut cepat jer terasa lapar..

semakin 'sihat' ...takpe lah yang penting kita happy & hubby sayang.. :P (nak sedapkan hati sendirilah tu ... :D )


Tersengih2 hubby baca ni...hikhik.. :D    (sumber : dari FB)




UPDATE : Semalam & Hari ni lily ada BW & tinggalkan komen kat blog kawan2 tapi bila lily check balik komen2 yg lily tinggalkan tu ilang...napa erk..lily problem ke @ blogspot yg problem skrg ni...tapi tgk kawan2 lain tinggalkan komen ok jer... Aju , nens & kak Nza ,Ujie...lily ada tinggalkan komen kat  entry korang tadi tapi komen lily tu dah ilang...blog kawan2 yg lain pun lily ada tinggalkan komen..tapi tak tahulah kalau komen tu ada @ ilang... :(

UPDATE : Problem dah settle...tadi guna Chrome ada masalah..skrg guna Mozila baru Ok..

32 comments :

LydSunshine said...

Sama la kita. Saya pun naik berat badan dah skrg. Saya sendiri suka je bila berisi skit, tapi org lain la asyik tegur buatkan saya jadi segan. Hew.hew.

Ujie said...

Kita pun lily..mybe sbb umur meningkat..kdr metabolisme menurun. baju/seluar byk dh kena beli baru. Dah sendat semuanya..

*gigi bongsu..huh mmg sakit sgt masa nk tumbuh tu. Doc. nk operate..saya takot. Hari2 kumur listerine bg tahan sakit. lastly terus ilang sakit & ok smpai skrg.

Nens Collection said...

ekeke..sy pon gemuk jgak kak..huhu
qis pon nmpk makin berisi..muka penuh jek..tp comel!..hehe

.: iEyLa :. said...

alolo...makin comey si Qis ni...
alhamdulillah makin sehat.. :)

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

comel Qis mcm mamanya juga... :)

huhu...sma laa...sjk 2 menjak ni...org sekeliling asyik tegur badan nmpk berisi...ada yang ingat peknen lagi...hihi...pa2 pun yg penting hepy kan sis... ;)

Ujie said...

Lily:
A'ah..komen lily td masuk spam. Kdg2 mmg jd gitu. pemilik blog kenala rajin check spam box.

ieda said...

rinduuu ngan lily dan qis ..
x perlah kalau dah semakin sihat skrg nie , org2 tersayang sakit mauu idak kita risaukan ..

ekekek lily comel aje .. x lah berisi mana punn .. janji hubby sayang kan ;)

aisya said...

Same la ni kak.. bila dah balik rumah ni nafsu makan xleh nk tahan2.. hehe..

Kak, komen akak selalu masuk spam la.. xtau nape.. huhu..

nieda said...

semoga sentiasa sihat:-)
Sakit itu penghapus dosa

tiefazatie said...

moga kedua2nya cpt sihat seperti biasa ye sis..

sis pun take care tau..=)

Wanieys said...

alhamdulillah dh sihat...
xberisi mn pun tu comel jer...xper janji suami anak sayang kiter kan hikhik

cendol said...

alhamdulillah dah sihat ye..sihat tu mahal bila dtg nya sakit..
makan jangan tak makan..makan selagi boleh makan .yeah!!

syiela said...

sama la kita nafsu makan tgh membuak2 ^_^

moga keduanya makin sihat ye

shida'R said...

update la sis crome mgkin dah pkai version baru hehee ;)

shida pkai mozilla je sis crome mcm xbeshh jer huhu walupn ramai yg pkia crome skg..

alhmdllah semua dah sihat..walupn dah sihat kna jga ksihatn juga takut bbalik kan.. ;)

Nur Aischa said...

alhamdulillah. dua2 dah kembali sihat :D dan tak lupa juga, mummy qis, sentiasa cantik spt selalu ^_^

Rtp Farra Arisha said...

semoga mereka segera sembuh sepenuhnya. :) sejak akhir-akhir ini, nafsu makan Arisha juga meningkat drastik hingga berat badan pun naik drastik. lol
anyway stay positive and be happy.

wan nurul hezrina said...

takutlah dengar tang gigi kena operate2.nurulnie dok sik sakit tekak n gigi bongsu..nak buang serius takut sangat..mcm mana ek.mmg kena buang jugakker gigi bongsu??

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wan Nurul Hezrina : Kalau tak buang sakitnye datang2..mcm hubby selalu jer sakit bhgn tu..lama2 dia tak tahan..tu yg dia p buang gigi tu..dia kata biarlah sakit sekali dari sakit berulang2...

LuN@_aiDi said...

anak bapak sungguh si qist..
menemani ayahnyer yg tdk sihat..hihihi..
kter plak berat badan seakin menurun sjk melahirkan neh..
huhuhu

LYAfrina said...

sama dgn lya...pon buang tulang gigi tu..tu y sakit sgt..skarang dh ok..tp kesannya still rsa sakit..

a ah lily.. mmg nmpk berisi skarang..tp xpe.. tu tnda bahagia kan.. selagi sihat..nikmatilah... sama cam lya..sjk sihat ni..pon mkin berisi.. selagi ada selera..selagi tu mkana.. x nak diet2 lgi.bila sakit..skejap j nkkurus..

qis pon..dah nmpk berisi sgt drp dulu.

MissThe3Dara said...

Betul tu , ibu selalu cakap kalau isteri gemuk maknanya suami itu bagi cukup makan & dapat byk pahala :)

Hanif Idrus said...

Syukur dua-dua dah sihat...
Soal diet tak mahu komen...sebab pompuan punya diet subjektif..kalau kita kata kurus dia kata dia gemuk...tah mana nak kurus lagi aku tak tahu...emmm
Ok komen dapat dibaca!!

Cik tikah said...

tikah pun pernah rasa sakit gigi bongsu tuh. mmg sakit sgt. bguslah dah sihat. chubby gitu. hehehe

NzA said...

aloooo kesiannya...moga Qis n daddynya cpt sembuh....

xpelh lily, "sihat' pn ttp comel...hik.hik.hik...

chrome lily ada problum kot...cuba download semula......

Aju Mohit said...

Alhamdulillah dah sihat ye hubby lily and qis, lega kan klu x risau je, takpe berisi pin lily, janji sihat,

Aah lily, komen tu masuk spam, Aju dh publish dah hihi

mamalieyna said...

hehe..mmg berisi, tmbh2 tang muka, tandanya sihat tu..kiut je lg..ok la belum cecah XL cam eina ni =P

moga cepat sembuh kedua2nya!~

~~oOpEt~~ said...

Alhamdulilah semua makin sihat :)

chrome skrg mcm bnyk bug sikit

Frolova Maz said...

wah...sehati sejiwa betol anak n bapak...tapi tak pe..lily still kiut...^^

Lily@MamaZaraZareef said...

heee..mmg nmpak gakla lily dah berisi sket skang ni..tp tetap maintain comel dan manis k..=)..tkpe..asal sihat ye tak..(sedapkan diri sndiri sbnarnye sbb berisi tak hengat skang nih..ehehehehe)

~Beb~ said...

Qis dah makin cantikkkk.. Dan makin anak dara! Suhweeeet sgt

Cik Tetra said...

semoga cepat sihat hubby akak n qis. :)


alaa akak berisi comel ape. :D

Izan Ishak said...

aduhh.. teringat kakak izan, dulu2 pun pernah juga operate buang gigi bongsu dia. dgr citer dia mmg ngeri je.

takpe lily... wpun makin sihat, yg penting suami makin sayang. tak gitu?