Tuesday, June 26, 2012

Mee Rebus Hj.Wahid

Assalamualaikum...

  Mee Rebus Hj.Wahid yang agak femes kat JB ni..orang2 JB mesti tau kan..Bertempat di Plaza Angsana JB..setiap kali makan kat sana mesti beratur panjang..ramai yang suka mee rebus ni sebab rasa dia yang sangat marbeles..!

pergghhh..yummeh2...RM3.50 sepinggan....kuah dia yang sangat pekat..ditaburi dengan bawang goreng yang raggup, potongan lada hijau, keropok, tauge & telur...Setiap kali ke Plaza Angasana mesti tak melepas untuk menikmati mee rebus ni...rugi kalau tak cuba..~


33 comments :

jaakechik said...

insyaALLAH bila ke johor nanti jaa nak cuba! belom sampai johor lagi ni hehehe..dik ipar ada kat skudai skrg...

Ety said...

yay ! teringat masa sek kat JB dulu. pernah makan juga Mee Rebus Hj.Wahid ni. mmg femes. sedappp :D

syiela said...

nampak sangat sedap.. dah la nun jauh di utara ni

msredcheesecake said...

dapnye mee rebus.... kuah pekat tu yg tak menahan tu...

Fieza79 said...

sedap nya tgk mee rebus tu..smpai dh beratur pnjng mesti lah berganda2 sedap nya kan...

JungRara said...

tengok gambar pun dah leleh air liur

ieda said...

sedapnyeeeeeeeeeeee mee rebus johor nie
biasa akk makan mee rebus muar .. sedap gak .. ;)

aisya said...

wah, tak pernah lagi makan mee rebus.. teringin jugak nk merasa satu hari nanti..

Rosidah Binti Muhamad said...

T.kasih info ni..sayer ni hantu mee rebus..

Riswin Zahari said...

murahlah, ^_^

One day mesti cuba, memandangkan belum penah smpai JB.. ^_^

cendol said...

nice info! nanti pegi nak cuba! save dlm kepale hotak ni Mee Rebus haji Wahid .hehe

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

pergh...terliur tgk mee rebus ni...xbleh jadi ni,nak cari mee rebus juga :D

Nens Collection said...

adoii..emtry ni buat saya telan air liur..;)

sedappnyerr..tgk gambar pon dh buat sy terliur!

Ujie said...

lamanya tak mkn mee rebus!
mmg menggamit..

LydSunshine said...

Nampak pun dah tau sedap. Saya tak suka beli mee rebus kat KL ni. Selalu kuah dia kaler pink pastu rasa mcm muntah hantu. Serius tak sedap. Mungkin belum jumpa yg betul sedap kot.

Wanieys said...

sedapnyer tgk mee rebus tu..dan da jd lapar tp wani posa la hr ni hikhikhik

Cik Tetra said...

mmg sedapp kak! hehe. kite pon selalu gak mkn situ. :D

Nurul Nadia said...

sdpnye,,nk jgk...mee rebus
lapar...

Nurul Nadia said...

sdpnye,,nk jgk...mee rebus
lapar...

shida'R said...

aduihhh..ngah diet nih sis..huhu..makan..makan..makan..hehee

Hanif Idrus said...

Cantik gambar...
kalau ke sana saya akan singgah !!

LYAfrina said...

marveless..mmg nmpka sedap..harga pon murah sgt..

lily tau x..makanan kat kemaman ni mmg mahal sgt2.. xde nk dpt hrga ninyer.. biasa rm5++ la kalo mee camni..

NzA said...

pergh!!!!! tak tahan tgk.....tiba2 lapar...

Cik Eyra said...

tgk pon dh marvles..klu g JB wajib cuba !

~~oOpEt~~ said...

murah la.. sedap pla.. haha.. lapa2 :D

FaFa EhA said...

wahhhhhhhhhhh sedapnye nampak :P

Aju Mohit said...

Sedapnya lily, emm klu turun ke JB wajib try ni kan, Sebelah plaza angsana tu dah bukak ke mall yg baru tu ye? Masa lalu dulu nmpk mcm under construction lagi

mamalieyna said...

lama tak turun JB/ harga berpatutan, sdap pulak, lg la best layan ...

..::..aRe-Na..::.. said...

perghhh dap urmm..bila lah nk smp johor hehehe...

Lily@MamaZaraZareef said...

lama dah tak layan mi rebus..teringinlah plak..hihihi

maszmadi said...

sedapnyer..... dah lama x pi angsana, rindu gilerzzzzz

tiefazatie said...

wah..best!lama dh xmkn mee rebus nie..

Izan Ishak said...

izan kalau singgah angsana tak pernah plak singgah situ lily... alahai... ruginya!