Sunday, June 3, 2012

Jom Breakfast....

Asslamualaikum...

Selamat berhujung minggu semua...nampaknye hari ni tak kemana2..hubby keja..cuti hubby dah bertukar sekarang..'weekend' bagi ktorang adalah setiap hari khamis & jumaat...

Ok...Mula kan pagi Anda dengan bersarapan... Kajian menunjukkan dengan mengambil sarapan setiap pagi seseorang itu akan jadi lebih bijak, langsing dan sentiasa berfikiran positif....so , jangan sesekali abaikan sarapan pagi anda... *erk..sekarang dah pukul 9 lebih baru nak breakfast??... :D


Secawan milo & 2bungkus biskut Quaker Oat cookies..breakfast yg ringan2 jer....*kemain lagi 2 bungkus sekali makan.. :P ...dah jadi peminat tegar dengan biskut Quaker Oat ni...stok kat rumah mesti ada...selain sedap...biskut ni juga banyak khasiatnye...

Oat mempunyai kandungan serat yang tinggi...Pengambilan oat dapat membantu menurunkan tahap kolestrol...Oat secara khusus mengandungi banyak flavonoid yang merupakan antioksidan yang 
amat berkesan untuk membantu mencegah penyakit jantung...

*jemput minum... :-)




20 comments :

Cik tikah said...

betul betul. cik tikah first time makan biskut tuh, terus tergoda. sedap!!

Aju Mohit said...

Emmm breakfast yang menyihatkan! Kami breakfast spagethi semalam nyum2

Miss Nieyna said...

tengok gmbr pun da lapar da :')

ieda said...

ada kandungan disitu , jgn ambil terlalu banyak .. sbb manis ..
nanti bertukar jadi lain ;)

selamat berhujung minggu tau ! akk pun x kemana .. gi umah org kawin je nie ;)

Norzie hany said...

Salam kenal.
Menu sihat.

LYAfrina said...

slamat b'breakfast...
pagi2 lya wajib ambik minuman oat... biskut oat ni mmg x pnah try lg

Izan Ishak said...

bestnya breakfast ngan biskut quaker tu..izan pun blm pernah try lagi...

~~oOpEt~~ said...

waa.. sedapnya breakfast :P

Ena said...

ena makan cokodok kentang je pepagi tadi... uhuk.. eh! Alhamdulillah..

tp mcm best je cookies tu...

Syed Salleh said...

wooooo ! quake oat !!


(http://syedsalleh.blogspot.com/)

m!3yr4h_LolLy said...

belum try lagi biskut to. nk kena cari nie. hehehe

shida'R said...

sis shida sendiri pun mkn oat cmpur dgn shake HL hehee :)

Nur Aischa said...

wahh sedapnyaaa :D dah la aisyah suka mkn biskut2 oat mcm tu. nyum nyum~

Ujie said...

saya blm try lg biskut oat tu..nanti nak try lah. kenyang sikit mkn biskut gitu kan..

Sally Yatiey said...

Sedapnyaaaa breakfast. hee. Tapi saya tak suka oat ^_^

amranaiman said...

minuman berkhasiat.. mcm iklan peaja :)

aidajusoh said...

tak pernah try lagi biskut tu...he2

Lily@MamaZaraZareef said...

kite kalau weken mmg kronik..jarang sgt sarapan before kol 10am..sebabnye time wekenlah ada can bangun lmbat kan..ngan zareef2 skali bangaun lambat time weken..eheheheh

MamaEma said...

kalau hari minggu..kami selalu breakfast kat kedai jer..hehehe

Siti K------- said...

nk sarapan macam ni la nti :D