Thursday, June 14, 2012

I Need You Mask & Eyeshadow From Etude House

Asslamualaikum...

Dua minggu lepas jalan2 kat CT Square...setiap kali ke sana mesti tak miss jenguk2 ke Etude House Outlet..suka masuk kedai ni sebab kedai ni comel..lagi2 kaler dia pink & putih kombinasi warna yg sesuai sejuk jer mata memandang... Barang2 kat kedai ni pun comel2..

Masa ni Etude House tengah Sale..so barang2 ada yg less sehingga 50%...Produk Etude ni boleh tahan jugalah harga dia...

Tengah belek2 barang kat sana..terpandanglah mask ni..macam tak caya dengan harga dia..Normal price RM6.90 sekeping..harga Sale RM15 untuk 5pcs..so terus grab 10pcs...Pakai mask ni 2 3 kali seminggu...nak jimat lily guna 2 kali jer seminggu...hubby pun pakai juga.. :) ...bila pakai muka terasa segar & lembab..best jer rasa...guna 20 - 30minit..lepas tu massage muka dengan lembut....

terbeli jugaklah eyeshadow yang comel ni...kecik jer bekas dia...comel bentuk2 Love tu kan...eyeshadow ni jenis shimmery tapi pakai ok jer tak bertabur...warna dia pun nice...& yang penting  tahan lama...harga tak ingat dah... :-)
Lepas kluar dari Etude House..jenguk2 plak kat Bodyshop..Bodyshop pun tengah sale juga...sebenarnye nak tengok2 jer...tapi terbeli plak lipstik ni...harga tak ingat berapa..hubby yang bayar.. :) ...lipstik yang lama pun dah nak abis di kerjakan si anak dara...suka dengan warna lipstik ni..nampak natural jer..nice...tak suka pakai warna lipstik yang menyerlah...

see..si anak dara yang suka perabis makep mummy...dah sembunyikan beg mekap tu..tau jer dia kat mana mummynye letak...*gambar ulang tayang... :-)






35 comments :

.: iEyLa :. said...

whoiishhh...menakutkan make up Qis ni...
hihihi

msredcheesecake said...

anak pompuan haruslah tahu beg mekap mommy dia kat ne... huhuuu....

byknye brg terbeli...hhee

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alya suke men lipstik..
x reti simpan, pakai tonyoh aje..
salu blk tgk patah.. huhuhuhu

syiela said...

amboi anak dara ni dah pandai make up sendiri.. hehehhe jenuh la mummy nak angkut brg make up nanti :)

aisya said...

Same la kak.. pakai lipstick yg kaler natural je.. yg terang2 ni mcm pelik je rasa pakai.. tp trend org skrg pakai lipstick yg merah menyala tu sy tgk..

shida'R said...

mgamuk x sis tgk dia men cmtuh? heheee..ank2 skg..ank buah saya yg 4tahun pn pndai berhias..dia sndri buat..haihhhh..

aimi said...

masak lah akk.. nt xblh beli 1 je brg solek.. kne beli 2 lak.. 1 utk akk..1 untuk ank dare akk =)

pena rozie said...

muahahahaha... same gan cik aisyah kat rmh tu...

Nur Aischa said...

hahaha pandainya qis makeup :D wahhh

NURULHANIF said...

wah dah pndai qis ni yea.. cantik.. huhu

Sally Yatiey said...

Qis dah pandai make up sendiri. hehe :D

maszmadi said...

hamboi..... x lama lagi model kita dah pandai makeup2 ni, makin cantik n mabeles lah dia posing kan... hehe

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

cumill...anak dara mesti men make-up2 kan dear...sama dgn my doter...tpi Qis make lgi cunn...hihi

Ujie said...

murahla mask tu lily. saya slalu nak beli tak jd..dok tengok harga mahal.

~Beb~ said...

ya ampun anakkkkkkk.. hahahahahha comel gile kot Qis

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye shopping barang2 kecantian yek...=)..suke tgk gaya qis bermekap tuh..sungguh2 real..mmg die sndiri ke yg tepek eye shadow sume tu..nmpak cantekla plak..ekekeke

Aju Mohit said...

amboi2 si qis ni, ngalahkan mama dia pulak bermake up tu, tp cantik jugak skali tgk hehehe

Ummi Iman said...

Askm. Mesti dia selalu tgk mummy dia make up. Dia pun nk juga ;) mcm org besar je gayanya

MamaEma said...

amboi qis..bukan main yer diam-diam...tang mata pun qis make-up sendiri yer

miss fluffy said...

hehe shopping brg make up ye..bestnyerr;)

ieda said...

kalau ok leh je beli dik .. janji halal kan ;)
wah2 bukan main qis tuuu ekekke .. lucu .. anak2 akk x berani layie main alat2 makeup nie , cuma mereka berani guna perfume aje ;)

Cik Tetra said...

bestnye tgk brg make up! hehe.

paling tak boleh blah tgk qis pakai make up tu. comel je! hehe :D

nn lylyn said...

pandai lak tu mane nak pkai kt mata mulut =)

Riswin Zahari said...

Qis comel~~

Kecik2 da pndai make up~ ^_^

AyaZuki Is Cullen said...

aya pon suka utude house.comel sangat ^^

LYAfrina said...

wah..byk gak shopping komestik ni..
hehhe..last2 dapat kat qis jugak..sama la dgn asya...last2 dpt kat tngan dia..habisssss...

**lily..sori, lama x bw ... krg sht skit late ni

Siti K------- said...

amboi..ada sale sume nk bli ye...hehehe...

*uit qis,ase comey letteww

NzA said...

Qis dh ikut jejak mummy tu..

akak sejak anak dara smpai leni mmg xpndai pakai makeup Lily..sekadar lipstik n bedak je..tu pn pakai bedak baby je kt muka...hu.hu.hu....

Cik tikah said...

alaa...... comelnya qis. hehehe,,,,

Kotak Mancis said...

wah comey nya selepas di makeup... huhuuhuhuhh...

ana fatihah said...

alolo..semangatnye dia make up..hehe

Mishter Izwän said...

bijak nye budak kecik tuh . da besar nnt cm ner la erk . :D

cik mun said...

hahaha..seronok die dpr bermakeup..

~~oOpEt~~ said...

err.. pet dh refresh berkali2.. tp still shoutbox xloading.. error :( maaf

Izan Ishak said...

alolo... beria2 betul qis ni bermekap ye. kalah auntie camni...