Thursday, June 28, 2012

Char Kuey Teow Yang Marvellous... ^^

Assalamualaikum....

Sebelum ni memang tercari2 kat mana jual CKT yang sedap..akhirnya jumpa juga dalam aktiviti jalan2 cari makan ktorang tiga minggu lepas...Gerai jual CKT ni rasanye baru buka...sebelum ni memang takde...Nak terangkan lokasi gerai ni..lily tak seberapa tau tempat ni..walaupun dah bertahun duk kat Johor ni..tak tau lagi nama2 tempat kat sini...


pergghhh...memang terbaiklah CKT ni...sampai sekarang masih terasa lagi kesedapan dia.. :) ....CKT special harga RM9..kuah dia tu pekat & sedap sgt2...
CKT Biasa..Harga RM6..tapi lebih kurang jugak macam CKT special..udang besar2 & kerang pun banyak...yummeh..~







54 comments :

.: iEyLa :. said...

ada lagi satu CKT yg sedap yang akk kne rasa kak..rugi klu xrase..
xde kat kedai tp special made by "ME"..hihi

Nens Collection said...

kalo akak dtg kuantan..setahu sy 1 aje yg best iaitu char kuey tiow Juara..mmg best..udang & kerang byk2..kuah pekat...pehhh terbaikk!!

Deq's Qienz said...

sedapnya...nak sikit :)

nadia farhana said...

sedapnya nak juga :)

Ujie said...

Saya mmg minat CKT ni. Tp tak mudah jumpa.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ieyla : Ok..nnt akak nak order CKT special kat Ieyla.. :)

::NureeN:: said...

mak aiii... dh lama x pekena nih... nak terjah la jgk.. sedap2

Nyue said...

perghhhhh....nmpk jer cm da sedapppp.. :)

ros_reeza said...

salam perkenalan :)

wahh..sedapnya...
udang tu yang menarik perhatian tu.. saya selalu makan kat Jitra, memang sedap :) kalau kat Johor, tak pernah rasa lagi...

shark said...

salam kenal dari saya :)

cendol said...

kat mane nak dpt ni?teringin tengok nye..kat johor ye..nanti kalo pegi sne nk cari

wan nurul hezrina said...

aduhai berkeroncong perutnie..dr td bukak2 rata2 blogger2 post ttg makanan..huhu lapoooo..

msredcheesecake said...

sedapnya...kerang byk tu yg suka tu

mizz miaizzati said...

mahalnyaa ckt kat tempat akak ye..takpela..demi memenuhi tekak..layan aja ek

Ucu Faridah said...

peerrrgghhhh ada ckt la...bergelora jiwa tengok pic ni...

aisya said...

nampak sedap tp syg xmakan char kuey teow la kak.. huhu

aisya said...

nampak sedap tp syg xmakan char kuey teow la kak.. huhu

shida'R said...

aduhhh terliur sya heheee..sabar2..~

Wanieys said...

char kuey tiow my peberet sis...tergoda tgk hihihi

munna said...

sedapnya..... kat sini ada juga yg sedap tapi takdelah mahal mcm kat sana .... sepinggan yg special baru rm 6

Gieyana said...

menariknyaa..kt kt Penang ada CKT Sg Dua..mmg dh addicted bila mkn kt situ..:-)

maszmadi said...

susah nak cari CKT yang sedap kan... kat KL ni lagi lah susah... huhu
erm, kat ner ni lily?

Rtp Farra Arisha said...

looks yummylicious. char kuey teow is my favourite. i've never eaten the best char kuey teow in Indonesia thus far. hmm

putryteya said...

Sedapnyaaaa ! Teya suka GILA Charkoeyteow ... jom belanja teya nanti .

Fai Shaklee said...

blh tahan harganya ye..kalau kat tmpt fai dlm 5.00-5.50 jer. hehe... tapi kalau sedap, tak pe lah. berbaloi2...

NzA said...

tgk gmbar pn dh tau sedap....isi melimpah ruah.....

Ena said...

ena pun suka sanngat denga CKT... terliur nengok gambor ni.. heheh..

Cik tikah said...

tgok gmbr pun dh taw sedap. yummy!

Lily@MamaZaraZareef said...

Wah..nampak menarik ckt tuh..husbnd suke sgt ckt ni..kite pn layanlah sesekali. Lg layan kalau ckt xde tauge.ekekeke

aimi said...

akk kt area mner akk g?? nk g juga aimi gler mkn kuew tiaw

miss fluffy said...

amboii sedapnya tengok..nyum nyum^^

mamalieyna said...

sedapnyee.... dpt tengok gmbor jer dah rasa best..kalau dpt pekena ni mesti sedap tak terkata..hehe~ suka makan ni//

tiefazatie said...

wah..adik kte mesti suka nie..
kte kureng sikit..hee

Sop Nama Saya said...

suka dgn char kuew teow mali's corner :)

~~oOpEt~~ said...

sedapnya.. waa.. lapar2 :D

Cik Kay Jue said...

mak ai.. meleleh air liur den! huhu

buatbest said...

rasa lapo la plak tgk tu~ huhu

Aju Mohit said...

sedapnya lily, ni pekena bekpes pon sodap ni hehehe...kalau sedap boleh pegi lagi kan, kat kl ni ada tapi lum pernah try lagik ;)

~~oOpEt~~ said...

morning :D pet dtg sambil berdigi dan umobile.. xlupa juga iklan best :D

p/s: pet dh refresh berkali2 tp shoutbox tetap locked :(

::cik asha:: said...

terliur tgk char kuew teow tu..dengan udang and kerang nye..nyumm2..

fyna said...

perggghhhh....meleleh mak jemah tengok wokay..nasib baik bukan bulan pose.. kalau tak...

izz iizza said...

perghhh sedapp...

Hanif Idrus said...

emmm...sodapnya!!!!!!

Izan Ishak said...

wahhh.... tgk gmbr aje pun dah terliur ni lily...

CiK FizA said...

errr~ tgk gambar pon nampak sedap ! kalau makan lg la +++ sedappp =P

jaakechik said...

jaa pon suka char kuew teow ni, tapi di kelantan payah nak cari yg betul2 sedap. maybe x brape nak expert kot...

Fatihah said...

one of my favourite food! nak sikitttt :D

cik mun said...

sedapnye..berbunyi22 perut den..

Cik Yaya said...

wahhh cedapnyer..lme xmkn nihh.. >,<

ieda said...

wahhhhhhhh x menahan melihatnya dik
ada2 tempat memang sedap ..
ada2 tempat ada rasa hanggit huhuhu
akk pernah terkena .. :(

NURULHANIF said...

lily.. Dh lama xmkn..Sdpnya

LYAfrina said...

mmg marveles.. lya suka gak mkn..kt kmn ni ada satu kdai y femes..makan dgna ir lad..mmg sedapp

|shuhadaothman|TM said...

Nyum2! shu ske mkn dgn jeruk lada :D

MamaEma said...

terliur sudah..