Thursday, April 26, 2012

Leka Bermain..

Assalamualaikum...

BERMAIN adalah perkara penting dalam proses tumbesaran kanak-kanak kerana ia membentuk bukan saja pertumbuhan fizikal, kognitif (mental) tetapi turut membabitkan perkembangan emosi serta sosial (budaya) kanak-kanak berkenaan...

Ketika bermain juga kanak-kanak belajar menggunakan anggota tubuh badan mereka secara semula jadi terutama otot tangan dan kaki yang menjadi semakin kuat dan lebih baik hasil daripada aktiviti berlari, memanjat dan melompat... - sumber : Harian metro..


Jom layanzzz gambar kanak kanak yang leka bila dapat bermain dengan buih buih sabun.. ;)

leka...ajak amik gambar pun tak nak dah...

Bertambah leka bila buih sabun kluar lebih banyak...

semput mummy meniup buih2 tu...Qis suka lah...

cakkkk...candid.. :)

sweetheart..sayang kamu..^^

Dah abis dah buih sabun tu baru nak posing...alahai..gaya apakah?? ;)

*Lokasi photoshoot adalah di Taman merdeka...


p/s :menjawab pertanyaan maya mayana & MamaEma...semua gambar2 ni diamik menggunakan kamera DSLR Nikon D3100 menggunkan kit lens & Sigma lens 70mm - 300mm...gambar2 ni ada yg tak diedit (terus dari kamera) & ada juga edit..biasanye lily edit guna photoshop , photoscape & xiu xiu meitu....











57 comments :

aisya said...

comelnye Qis ni.. geram tgk.. hehe..

LYAfrina said...

msti qis enjoy sgt main buih sabun tu... lily..comel sgt pic2 ni..edit guna apa yer?

Izan Ishak said...

sukanya qis main buih sabun! leka betul jadinya dia ye...

Jani said...

teringat pulak zaman kanak2.. haha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lyafrina : gambar2 ni lily edit guna photoscape & xiu xiu meitu..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

serius memang cantik gambo2 qis ni...suka sangat2

BlueiceButterfly said...

~alahai..seronoknya qis main :)

NURULHANIF said...

sy xpndai edit la.. software photoscape ada.. tp xbrpe pndai.. hehe

Nens Collection said...

sbb tu gambar die lawa sis..sy pon nk beli dlsr ni..haha..verangannnnn...

suke gambar yg sempoi qis tiup belon tu..walopon x berposing,tp nmpk neutral..ewahh2..pandai plak sy komen..ala2 pro gitu..ahakkksss

Ucu Faridah said...

salam...lily n qis..
lama betul ucu tak tinggal komen kt sini..sori ye sayang kekadang ucu terkebizian...lama bercuti balik kpg..mesti seronok kan...

qis pun semakin hari semakin mengancam sah2 makin ligat lily bersilat dgn dia kan..

sayang ..lily n qis..muah...muah...

Fieza79 said...

mmg cntik la gamba Lily...
leka dok tengok...

ceria nya Qis main2 smbil posing2..

♥AieN ChoiN♥ said...

Alaaa..Qis memang sentiasa Comel..dah lame xmaen buih sabun..ngehehe..!~

.: iEyLa :. said...

ke mummy die yg excited tiup buih tu..
satu pic pon xde nih..hihi

Cik Tetra said...

omo! awesome sume gambar2 ni. Qis Comel. :))

btw kecik2 mmg suke main buih sabun tu, :D

MamaEma said...

serius memang sangat cantik gambar yg lily ambil..thanks bagi jawapan..ema guna juda photoshop..tapi tak jadi seperti lily punya..huhuhu..harus ema belajar lagi...thanks a lot dear lily...

Fabulous Me said...

saba je la mama nye smpi semput2 tiup.. hohohoho.. as usual tatap comel!

maszmadi said...

alolorr cute jerk qis wat peace 2 tgn gitu, erk peace ke tu yerk.. hehe

tiefazatie said...

comel la qis nie..bergaya sakan...=)

etiey.com said...

lamanya tak singgah sini!!!

eh suka ngat ye ngan buble tu? lbh kurang eysraf lah tu

ieda said...

cantik2 pic ..
suke tgk qis tuu senang ati main belon ! .. ;)

Aju Mohit said...

comelnya qis, pandai posing tu yang x menahan tu, tak ditanggal plak topinya tu ye lily

Ujie said...

suke gmbar no.2.

bdk2 mmg elok main2 kat luar gini. mcm2 dia boleh belajar tanpa kita sedari.

MaYa MustWany said...

setiap gambar semua cantik2.cun melecun he3

mamalieyna said...

cantik gambar...moment2 indah tuk dilihat nnti oleh Qis..Qis yg comel! ^_^

main buih mmg melekakan diorang!

So Shy Lady (SSL) said...

lawa! pic no3 akk pling suka. t.sia2 tiup buih smpai smput kan lily hehe ;P

eh kulit qis nmpak glap sket?

Cik Diana said...

cOmeyl nyer..

Maya Mayana said...

terima kasih sebab menjawab pertanyaan saya...

Qis semakin mesra dgn kamera..senang beri kerjasama

Cik tikah said...

cik tikah pun suka main buih2 ni walaupun dh besar panjang. haha

Cik FaRiZaM said...

comel nye Qis rasa nak kiss...eh...

photogenik la dia ni..

salam singgan n follow sini
dr
http://afasz.blogspot.com

noor said...

main buih sabun nih mmgkan melekakan..nor pun suka sbb cute jer

maszmadi said...

thanx yerk lily inform ada virus n link nyer sekali..

semalam dah ada informer bgtau tp x tahu link sape.. so dah tahu ni, masz akan buang link tu..
thanx again

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

lekanyer Qis men buih sabun,
langsung x pandang kamera..

m!3yr4h_LolLy said...

overall picture sangat sangat cantek ! jelez bila tengok qis posing cantek. heheheeh

hazfee said...

hehe. tak pandang kamera pun gambar nampak best :) leka dia bermain buih sabun. rindu zaman kanak-kanak

Rtp Farra Arisha said...

qisitina always looking beautiful. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cantikla gbr sbmpai buih sabun pun jelas

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

comelnye qis... gaya dia mcm mature je... commelll

Iqa Zulaika said...

wah, seronoknya dia main buih sabun..

c'axoera ヅ said...

main x bawak machine tiup buih sabun heheh

♥ wawawawa ♥ said...

comel budak nie!

Hanif Idrus said...

Gambar yang cantik...
Gambar yang cantik datang dari model yang cantik...
Model tu bertambah cantik bil asi pemetik gambar bijak mengambil gambar..
AKu suka gambar ni....
Terutama teknik buih2 tu..

Support me by daily voting me fo blogger of the year

NzA said...

pic tmbah menarik dgn model yg pndai posing.......

cantik topi Qis tu....

shida'R said...

comelnya qis hehee.. sis :)

shida'R said...

comelnye qis ni sis hehee :)

LYAfrina said...

lily guna setting apa yer kat d3100??

***lya dh terima fm tu.. tenkiu sgt2... happy ;-)

afzalsukasuki said...

saya teringin nak pakai topi mcm qis tu kakak.mesti sy nampak lebih comel hahahaha :D

kura said...

budak yg comel dan gambar yg cantik! hehehh

azu said...

nice pic..dslr mmg terbaik..azu pakai kamera hp je..cam rosak..huu

syiela said...

dapat buih sabun tak pandang kiri kana ye QIs.. geram dak kecik ni... comell

wan nurul hezrina said...

lama tak jenguk qis.cumilnya topi.mmg kebanyakkan budak suka ngan bubble niekan

EmpayarUtama said...

Ini akan jd album kenangan anakanda... Semoga membesar sebagai insan berguna dengan doa dr kengkawan bonda InsyaAllah

Cik Nurul said...

hye adik Qis.. lama akak tak datang sini.. hehe :)

Juliet_iRa~" said...

qis comel sgt!heee..alolololo:)

kak lily sorry lama xdtg sini..ira sibuk..huhu..

kak, ira dah email akk..dpt x???

LYAfrina said...

salam lily..pekabo..lama x update.. hrp smuanya sht

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

lama tak mai sini...nice pic...nak2 lagi yg ade bubble2 tu :-)

| SUE | said...

lama tk jengguk sini. cecantik sungguh gegambo Qis...

Siti K------- said...

eh2...comeynyer qis pkai cmtu...hehehe