Wednesday, March 14, 2012

Off To SIBU.. || 'Teman' Baru Qis...^^

Salam...


Hari ni akan 'terbang' bercuti di KG hubby @ sibu sarawak selama seminggu..blog ni pun bakal sunyi seminggu lebih lagi...maaf uols..lama menyepi & tak dapat singgah blog korang...minggu lepas tak berapa sihat..bila dah baik..takde mood plak nak buka blog...hmmm...thanx pada Uols yang tak jemu2 datang ke sini & sudi bertanyakan kabar....ada yang menyangka..penyepian lily ni sebab lily dah ber'isi'..sobs..sobs...belum rezeki lagi... :(

cakkk...gambar Qis buat aunties..kakak2..abang2 & uncle2 yang rindu kat Qis.. :D

Oh ya..pada 05.03.2012 Qis telah mendapat 'teman' baru...happy kemain dia...hari2 sibuk bermain dgn 'teman' baru dia tu...blajar pun dah kurang..haippp..tak boleh ni...teman baru yg di maksudkan adalah..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Comel tak?? comelkan..geram tengok...ada 4 ekor kesemuanye...yang ni jer lain kaler..Qis apa lagi..tak senang kucing ni nak tido dikerjakannye...berani tau dia pegang kucing ni...
masa gambar ni diambil kucing2 ni baru berusia beberapa jam...hari ni dah berusia 9hari...

 yang ini paling comel....kucing pilihan Qis...suka benar dia dengan kucing yang ini...

 See...Beranikan dia pegang...lily pun time ni tak berani lagi nak pegang kucing2 ni...

tengok tu..kemain sukanye dia...kalau bagi adik kat Qis ni mesti dia happy macam ni jugakan..tapi apa boleh buat.......  :( ...

sweet....suka tengok gambar ni...cer teka..tangan sape tu??.. :) ...hubby pun teruja dengan kehadiran anak2 kucing ni...siap dia cakap nak cuci gambar ni letak dalam frame...hehe...



p/s : Maaf ye..smalam tak dapat abis BW...dapat singgah beberapa blog jer...semalam jugalah baru sibuk nak mengemas pakaian...Doakan perjalan ktorg ye...^_^








63 comments :

LYAfrina said...

wah..qis dh dpt ramai kwn bru skaligus tu.. geramnyer tgk ank kucing kecik2 ni..moga mbesar dgn montel2 yer..

selamat pulang ke kampung lily..moga pjlanan selamat n selamat kmbali ke sini.. msti akan rindu kat lily n qis lps ni.

mamalieyna said...

waah teman baru Qis sgt comel~ sure lah teruja kan..happy kemain dia tu..^_^

mesti tgn hubby lily kan.. mmg cun gambar tu~

...sWeeT uMi... said...

best nye cuti2 gi sibu...betul la comel sgt teman baru qis tu..dia pun kemain happy heheheh...mudah-mudahan selamat pegi and selamat pulang ye...amin (^_^)

ajumohit said...

wow qis auntie nak itut hehehe, wah jadi mama qis lah ni ye hihi, seronoknya qis dengan kawan baru dia tu ye, take care ke sibu ye lily

Juliet_iRa~" said...

k.lily!!

ptt pon menyepi..hee..tak sihat ea...ni plk dah blk sarawak...:)

bestnyaa blk kg..heeee..take care k.lily.....happy holiday!

miss u n miss qis also!hee

comelllnya kucing tuuuuuu..mmg berani la qis pgg..haha..ira lgsg xberani sbb dl penah kena gigit dgn kucing..wuuuu

MZ said...

semoga baik2 kat sana. btw, kucing tu mmg comel. hehehe

.: iEyLa :. said...

have a safe journey kak...
adik doakan Qis cepat dpt adik... :)

::NureeN:: said...

bestnya blk kg.. blk kg bleh jln2 lg kat sibu kan.. sronok2

Cik tikah said...

ololololo... comelnyaaa!!!! qis mesti happy sgt2 dpt kawan baru!! hehe..

Ujie said...

Ingatkan lily yg org sarawak..

Slmt bercuti ya!

aisya said...

ni mesti kucing Qis tu melahirkan.. besar dan gemuk anak die.. hehe

semoga selamat pergi dan selamat kembali sis.. =)

noor said...

slmt bercuti!
wow cutenyerlah klau dekat rmh kita
nk jer sekor heheheh

~najwa~ said...

happy nye Qis....


selamat berholiday!!

Fieza79 said...

owhh beragkat ke sibu ye..best nya....

moga selamat perjalanan pegi dan balik..

c'axoera ヅ said...

alahaiiiii tomelnyer kucin tu.......macam nak picit ajer diaaa

maszmadi said...

owh, bercuti lagi la blog lily ni yerk.. semoga perjalanan selamat yerk..

sweet nyer kucing tu, mana si ibu? dah x enterprem la lepas ni yerk.. hehe

adarnadzmie said...

selamat bercuti...
comelnya teman baru qis...:)

Mama Ema said...

selamat bercuti lily...sangat comel kucing tu..

Rtp Farra Arisha said...

yap, qis be more happy with the presence of a new 'friend' of hers. hiks...
take care dan semoga selamat dalam perjalanan. :)

Mohd Norafzal said...

tu mama, kalau anak kucing dipegang, mak dia terima lagi tak?takut mak dia tinggalkan je dia.sian dia

p/s : dh lama tak dtg sini mama :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

sonotnye balik kg yee

so comel itu kucing beraniye qis pegang
if rafiq tgk sure lari siang2 ahahha

wanmirara said...

wahhhh, untungnyer qis. insyaAllah tak lama lagi dapat adik baru. hihi, amin

semoga selamat smpai di sibu jua :)

Ena said...

wahhhhhhhhh..

bercuti2an eh.. syok nye..


wah wah wah... seklai dapat sampai 4 kawan baru qis.. comel sangat2

NURULHANIF said...

selamat bercuti lily.. moga cepat dapat 'adik' tuk Qis.. hehe..

eB ezrin said...

wahhhhhh suklah kitak org balit srawak oh? :)

budakijaupendek said...

aaaa... nak seekor. hihik!
have a safe journey kak ^^

munna said...

wah....bestnya balik kg.... comel2 lah teman baru Qis.....kucing tinggal dgn sapa bila balik sibu ni

mamaNoriz said...

SELAMAT BERCUTI LILY ;)

mamaNoriz said...

SELAMAT BERCUTI LILY ;)

mamaNoriz said...

SELAMAT BERCUTI LILY ;)

cIk JanNah said...

amboi kemain comel lagi teman baru tu. selamat pergi dan kembali qis. take care :P

Fatin Mraz said...

safe journey ya...

Cik Tetra said...

wahhh...pergi sibu ye kak..heee..untunglahh..btw selamat berholidayy.. :)

comelnya "kawan" baru qis tuh..hikhik.. :)

MaYa MustWany said...

xpe.nanti update crita dsna lak ye.

geramnya tgk.kalau lah leh bela kucing kat umah ni -_-

aimi said...

chomel nye..... =)


selamat bercuti..

NzA said...

SELAMAT BERCUTI....LAMANYA LILY MENYEPI...COMEL KWN BARU qIS.

ieda said...

selamat bercuti dik
oo lily x sihat .. patutlahh , x perlah dikk .. take care ur self & qis juga ..

jgn putus asa lily , rezeki semua ditanggan allah bukan ditanggan kita , teruskan berdoa , insyaallah dia maha mendengar , lily kena kuat macam wanita2 diluar sana juga .. percaya gada dan qadar dari allah ..;)

haaa tuu dah ada pengganti buat qis .. cumei2 betul ..konpermmm qis x sunyi dah ;) adehhhh meremang bulu roma akak dik .. akak nie pengeli kucing huwaaaaaaaaaaaaa

shida'R said...

sis..shida tgu sis pulang...jgn lupa update shida pasti terjah hehe..rindu sis dan qis..hehe..cium qis tuk shida sis hehee... :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alya pun suke teman berbulu lebat mcm qis..
heheh, die duk men mcm la kucen tu manusia.. duk gelak2 sakan, kejo2..
riuh satu umah..

selamat bercuti kawan!!!

Maya Mayana said...

sangat comel baby2 tu semua...

saya selalu jd mak bidan kucing tau...:)

selamat bercuti...

khairul said...

best nya bercuti

Juliet_iRa~" said...

k.lily!!!

nak FM...heee ;p

lalalalala..heee

wan nurul hezrina said...

MESTI HEPPI QIS=)semoga selamat g n balik

Cik Sweet Pea said...

wee....new friend.....come come come

dela said...

selamat bercuti... selamat berangkat pergi dan balik... bestnya..:)

Afida said...

wahhhh bestnya balik kpg :)))))...bdk2 mesti suka sgt dgn kucing kan.sama cam anak fida jgk :))

::Jemputlah ke blog saya::

Izan Ishak said...

selamat bercuti2 ye lily...

alahai... comel2 betul anak2 kucing tu. mmg qis berani pegang ye...

m!3yr4h_LolLy said...

macam lama tak singgah sini la. adoi.

cute la anak kucing to. memang berani betul qis pegang. hihihi.

syiela said...

comel betul kawan baru Qis...

selamat bercuti ye lily

shark said...

lama sungguh jenjalan :)

| SUE | said...

comelnyer kawan baru qish..tp aunty takut lah... bila nak balik ni qish?

| SUE | said...

comelnyer kawan baru qish..tp aunty takut lah... bila nak balik ni qish?

Fabulous Me said...

heppy oliday

shida'R said...

lamanya sis bercuti..rinduuuu :)

CTK said...

wah....qis dpt 'adik baru'..hehehe....seronok betul dia....hehehe

*comey sgt kucenn tuuuuuu...

ZiErWa zAiNaL said...

bestnye bercuti..hehe

Cik Nurul said...

comelnyeeeee kucen2 tu....

Nens Collection said...

ololo..comelnye...antie pon suke kucing qis..cutenye...selamat bercuti & take care!

lilypelangi said...

kak lily~ lama tak singgah sni :)


selamat bercuti yaw

aiNa yaZiD said...

kak lily.. lama tak nampak..:) hehe comel la teman baru qis~! gerammm. :P

MamaEma said...

lamanya bercuti...

Ieda Talib said...

Salam perkenalan. Selamat bercuti & comelnya ank kucing tu...(",)

tiefazatie said...

wah..comel gle anak2 kucing nie !geram!hee