Monday, February 20, 2012

Tips Mendapatkan BE Dari Nuffnang??..

Salam..

Since ramai yang bertanya macamana nak mendapatkan BE dari nuffnang ni...terus terang ,sebenarnye lily pun tak  tahu macamana nak dapatkan BE ni...Alhamdulillah...nuffnang berbaik hati nak bagi BE kat blog picisan ni...


Disini ada beberapa Tips hasil carian digoogle bagaimana nak mendapatkan BE dari nuffang...

1.Sentiasalah kemaskini Bio /Servey - pihak nuffnang amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers...

2.Keahlian Glitterati - Pihak Nuffnang lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah Nuffnang untuk Bloggers yang  setia . Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati

3.Penempatan Iklan yg Betul - perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya...

4.Uniques Visitor (UV) - Maintainkan UV at least 100 UV per day

5. Rajin update blog - sentiasalah update blog anda.. (kadang2 bila tiada masa..tiada idea...mood kelaut..blog ni pun akan sunyi juga ;) )...


Cukup kot 5 tips yg penting ni...Sebenarnye banyak lagi tips2 untuk mendapatkan BE ni..jika anda rajin..silalah google.. :)


Ada juga yg bertanya apa tu Nuffnang??..pertanyaan ni adalah dari cik aimi... ;) ..Nuffnang adalah sebuah Syarikat Pengiklanan berasaskan blog dan merupakan iklan berbayar yang kita boleh letak dalam blog...dimana earning yang kita dapat tu based on Cost Per Unique Visitor dan Cost-Per-Click...


BE Ministry of health adalah BE yg paling lama bertapak diblog ni...telah menjadi ME 2minggu yg lepas... Thanx nuffnang..& kawan2 yg tak jemu2 datang ke sini...^___^











48 comments :

Adylia Qarissa said...

tens bagi tips :)

Masya said...

TERIMA KASIH SUDI BAGI INFO PASAL be NI.. MAKLUMLAH SAYA PUN MASIH TAK PAHAM SANGAT PASAL be NI..

Mama Ema said...

Tahniah Lily, seronok tgk kawan-kawna blogger dapat habuannya...ema dah tak pakai nuffnang...skrg adverlets jer..

.: iEyLa :. said...

waahhh..bnyk tul earning akk ek.. :)

Izan Ishak said...

tahniah lily...byk tuh earningnya!

mamalieyna said...

tq bg tips lily..herm..eina ni rajin update blog je, tak ambik tau yg lelain, pasni bleh la ambik tau..hehe~

Ujie said...

kira mmg rezeki lily la tu..tak tau camne nk dpt BE..tapi asyik dpt je kan. syok3!

Aine Ainun said...

Rezeki...;)

thanks bg tips

adarnadzmie said...

syokknya dpt be..byk pulak tu...hehe..tq kongsi ngan semua...

Niza Romli said...

nak buka nuff pun malas..inikan plk nk update servey..hehe

maszmadi said...

alhamdulillah, rezeki tu.....
masz ntah bila la bleh cash out.. huhu nak kena ngorat mr.nuff bebanyak ni...

aisya said...

sy belum ada rezeki lg nk dapat BE kak.. tips kat atas semua ikut je.. tp xtau la.. belum rezeki lg tu.. huhu

shida'R said...

terbaik sis earns shida plg byk kat BE pun cuma 40 ke 50 jer hehe,best dpt BEkan sis ..tips bagus sis..^_^

syiela said...

tahniah.. jeles tgk total earning tu... syiela ni ciput je

NURULHANIF said...

tips yg menarik.. tp uv sy xsampai 100 pun sehr.. hehe

Fieza79 said...

tq ade tips berguna...

lately ni uv makin kurang sb jrg blogwalking dan update kot..huhuu

::NureeN:: said...

thx.. untung jgk kan klau activ berblog ni.. nureen hari keja ja activ tue pon curik2

eB ezrin said...

tuh jer 100 +? wahhhhhhhh

Ena said...

tu la amik tips kemain ena ni.. tp tak jugak buat2.. aiyakkkk

Nyue said...

dgr sana sini psl BE...
nyue diam still xthu ape2..huhu

ieda said...

TQ dikk tipsss yg sgt2 berguna
x lah sia2 berblog kan
huhuhu akak nie x dpt2 layie BE
tapi setia menanti .. ;)

:: Cik Nur :: said...

Sy dah lama pakai nuffnang..tapi xtahu ape itu BE,..ni baru tahu..tengs ya..!

ajumohit said...

Masyukkknya iklan moh tu ye lily, Aju paling byk pon rm25 huhu

fieda said...

fuyo...terkejut tgk earning Be tu..byk betul...rezeki kan...

munna said...

YG TAK BESTNYA BE MUNNA KENA POTONG RM4

sue zainun said...

yang ke 4 dan 5 tu xmenepati lagi..sobsob..

Cik tikah said...

x pernah dpt cash out. mencik!!!

MaYa MustWany said...

mas xdpt lagi.kikiki

Papa Mifz said...

wah hebat la...boleh dibanggakan...:)

dela said...

TQ info lily.... en nuffnang kedekut tul kat akak..hheee

aimi said...

cik aimi 2 sape kak =) ahahahha

cm best je bnde nie... aish.... =)

cIk JanNah said...

tahniah.
wah banyak betul dapat dari ministry of health. !

Beckhrooy said...

bagus2

L said...

waw., b nyknyer... huhu... L xpernah cek pun.. huhu. dah bosan cek....

jom baca sekeejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

Fabulous Me said...

Bestnye dpt uwitttt

Hanif Bloglist Blog said...

Bagus tip s ni...

Cik Nurul said...

nice tips sis.. thanks! ^^

aiEz said...

bagus tipsnya kak...aie sebelum ni rajin update kat nuff tapi la ni macam dah malas...hehe..blog pun update bila aie tak bz sngat...

LYAfrina said...

wowww..hebat la...
BE smpai 100++.. lya pling byk pon takat 60++ jer.. nnti blh la try amalkan tips ni.. tp nk maintain visitor tu ssh.. sbb kekangan masa utk bw.. lewat2 mlm bru smpat

wan nurul hezrina said...

syarat2 tuh ada yang payah nak janji.hukhuk

mselim3 said...

Tips yang bagus untuk dikongsi...terima kasih.
Saya pn earning ciput aje,,,
pape2 kekwn terima kasih bebanyak kerana sudi kongsi info

Wassalam.........

gurufizikmrsm said...

bestnyee...sy newbie lagi dlm berblog..memberi motivasi pada sy untuk rajin berblog..

CTK said...

xpernah pon dapat BE...xtau mende..hehehe

Nabeel Fikree said...

Wow bestnya.. Kite bila lagi nak dapat macam ni? :(

hazanis said...

NICE TIPS. BANYAKNYA SIS DAPAT. :)

Pemikir said...

Terima kasih atas tipd yang diberikan

Nabeel Fikree said...

Tahniah! Banyaknya BE =)

sHonNa said...

Salam, thank you for the tips utk new blogger mcm shonna. Tahniah!!

Jom jadi kawan! Jemputlah blog saya yang tak seberapa ni.. http://www.mylovelylittlethings-shonna.blogspot.com/