Tuesday, February 21, 2012

Tia Amelia Set Baru...

Salam..

*Nak menjadi Duta Tia Amelia kejap.. ^______^

Ok ok...Dulu lily memang dah pernah guna produk Tia Amelia ni....& hasilnye memang memuaskan..Tapi biasalah bila dah bosan & pengaruh iklan dengan produk2 baru yg banyak dipasaran skrg..mulalah nak beralih arah...rasanye dah lama jugalah lily tak guna produk Tia Amelia ni...

Bulan lepas tetiba plak terasa nak guna balik produk Tia Amelia ni...Dah sebulan lebih dah pakai..dan hasilnye memang tidak menghampakan...nak kata kulit tu licin tak jugalah..cuma nampak cerah berbanding sebelum ni...

 Tia Amelia dengan Pek Baru...Kalau dulu hanya ada Sabun , krim kunyit ,krim pemutih & Foundation..kini dengan pek baru  ada tambahan iaitu pencuci muka cecair...Harga RM100 1set...

 Sunblock/Foundation untuk kegunaan siang hari yang bertindak untuk melindungi kulit dari sinar UV..Bila guna ni...muka rasa soft jer..& yg penting tak berminyak...selain guna foundation ni..kadang2 lily masih juga guna fair & lovely forever glow tu...hmmm..nasiblah muka ni tak cerewet...

Krim Malam : yang atas krim pemutih & bawah krim kunyit -Krim pemutih disapu secara nipis pada keseluruhan muka & disusuli dengan krim kunyit...ia bertindak semasa anda tidur..

 Pencuci muka - boleh digunakan pada bila2 masa...selepas cuci muka..muka terasa segar & licin..

 Sabun Herbal - Fungsi dia sama juga seperti pencuci muka di atas..cuma ini dalam bentuk sabun..tak guna lagi ni..skrg masih guna yg pencuci muka cecair tu..

Ni tuan blog..masih ada yg tak kenal??.. ;p..motip letak gmbr sendiri??
dah lama tak interprem sini kan.. :D


Anda pun boleh mencuba juga...tapi hasilnye depends pada kulit masing masing ye... :)

Selamat Mencuba..^___^








41 comments :

Niza Romli said...

sy pun penah guna tia amelia ni.. oke jgk, putih berseri...hehe

Aine Ainun said...

Harga ok?

Mana tau rezki pasni, betul2 jd duta...eheheeee

.: iEyLa :. said...

hurmm..saya masih lagi setia ngan produk nih.. :)

zureen said...

bagus ke? heee

Izan Ishak said...

izan tak pernah cuba lagi tia amelia ni... putih berseri je izan tgk lily ni tau...

syiela said...

dah beralih arah... dulu pernah try :)

NURULHANIF said...

sy mls nak pkai.. pencuci muka je pkai.. hehe..

NURULHANIF said...

sy mls nak pkai.. pencuci muka je pkai.. hehe..

maszmadi said...

erm, masz masih setia pada safi.. pernah gn produk2 lain tp kulit x sesuai kut..
tuan blog boleh jadi duta lepas ni.. hehe

::NureeN:: said...

wow dh jd duta ek hehehe...
nureen ja x der duta mana2.. sbb malas hehee

wan nurul hezrina said...

wahhh si lya h=jadik duta safi rania gold..nurul?hehe non ado.nak pakai aper pulak ek?

Fieza79 said...

dok dgr psl Tia Amelia mmg bagus dn berkesan kan...wahh berseri la muka Lily pasni...hehee

mamalieyna said...

waaa teringin jgk nk mencuba2 set2 ni..tp hehe..takut tak disiplin jer, sllu camtu, skip ituini.. skrg cuma pakai pencuci muka & krim muka je kalau keluar rumah.. alahai mcmana muka nak cantik =P

aisya said...

comel je bekas die kan.. hehe

aimi said...

aimi xtaw nk pilih pe skrg nie..... pki yg biase2 je =)

Cik Tetra said...

woahhh comel gambar akak...eheeeee.. :)

btw kakak sy pon gune tia amelia.dia ckp produk ni berkesan...

...sWeeT uMi... said...

umi tak pernah lg try produk ni...aahh slalu cam tu kna, bile ada iklan2 yg menggugat jiwa mesti ada hati nak tukar produk kan hehehhe...sib baik kulit tak dek masalah kan...pic tuan punye blog mmg cantek lalalalalala (^_^)

Ujie said...

rajin lily..patut le muka cerah. ^__^

eB ezrin said...

tq, tapi takut skit nk cuber sbb eB kulit sensitif :)

cIk JanNah said...

comel jer dear. rajin guna one set. kalau jannah memang malas. hehehe. :)

LYAfrina said...

hrga camner lily?? mahal x???

hyz said...

gambo bawah tu model terbaru tia amelia kowt. hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lya : Harga ok lah..1 set RM100..

Hyz : hehe..ye kot.. :D

ajumohit said...

lily, dulu aju gune produk ni tapi lepas kulit rasa pedih dan nipis aju terus stop, tapi kalau lily pakai rasa ok then takpe...kalau pakai krim jeragat tu siyes kulit rasa pedih sgt lily

munna said...

munna pakai set Natasya sekarang ni...

adarnadzmie said...

comelnya lily...pakai set tia amelia rupnya...
akak besa gak pakai setnya dulu..x sesuai ngan muka akak... tu la kan muka kita jenis x samakan...hehe

Cik tikah said...

wah! x pakai fair and lovely ke kak lily? hehe

dela said...

akak pernah guna tia amelia... skrg ni gatal tgan mencuba produk lain pulak... :)

Ena said...

pernah juga guna tp bkn 1 set la.. hihi.. ena ni pakia campur2.. nasib baik kulit tak meragam.. ;)

Fabulous Me said...

Somellllllllllllllllll modelnye! Qis mne?

Mishter Izwän said...

sy suke safi. guna kan tanpa was2.

first time kat sini

Juliet_iRa~" said...

k.lily..ira rs depends on kulit la kan?sbb dlu ada kwn guna..muka dia naik jerawat teruk tp ada y guna berkesan, muka licin...tu y kawan y muka dia naik jerwat tu try sbb terpengaruh tgk kwn lg sorang tu cantik...

ira xberani try..muka ira jenis oily..huuu...

MaYa MustWany said...

mas ni kulit cerewet sikit..so hanya ssuai clearskin je la..

So Shy Lady said...

mnarik juga tu. akk ni truja dgn set2 mcm tu tp jnis hangat2 taik aym.pkainya kjap aje... skrg pkai set garnier t.tau la bila nk hbis

CTK said...

mcm nk cuba je..hehehe..
duta tia amelia ni mmg cntik..haha :D

FazzYnameD said...

kalau pakai sabun saja, agak-agak jerawat boleh hilang tak?

errr..nak tanya, macamna dengan isu krim jeragat tia amilia yang disenarai hitam tu eh?

just nak tahu. if ok, mmg nak try.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

FazzYname : Lily pun Tak pasti boleh ilang @ tak..koz lily since guna produk ni mmg pakai 1 set..& hasilnye mmg memuaskan..jerawat pun tak timbul...

Tentang Krim jeragat ni plak...lily pun tak tau..lily tak pernah pakai..koz beli 1set ni krim jeragat mmg takde..hanya ada 3 krim jer iaitu krim pemutih yg dipakai bersamai Krim kunyit..dipakai waktu mlm & Krim Foundation untuk siang hari...

Maybe skrg ni Krim jeragat Tia Amelia rasanye memang dah takde dah kot ( betul kan kalau lily silap).. :) ...

Wana 'C'Lavender... said...

salam..kak wana tgh try Tia ni bru 3hari heee...hrp2 sesuai ngn wajah kak..cz jrwt kecil2 tumbuh kat dahi n pp....risauuu..tekanan

Ety said...

Kak, Ety pun guna Tia Amelia. Ni je laa satu2nya produk yang suit dgn muka Ety. yg lain2, smua tak menjadi.

Tapi Ety pakai sabun je la. Krim semua Ety tak pakai :)

Maroon's Mummy said...

sy pun guna tia, tp sabun herba die sj...jerawat dah xde dgn bekas jerawat makin pudar.. kulit muka licin jew... + guna produk simply siti

sha my heart said...

igt nk beli la. Baru cuba sharh pn dh terasa kesannya.