Tuesday, February 28, 2012

SETIAP KATA ADALAH SATU DOA...

Salam...

Setiap ibubapa pasti menginginkan yang terbaik buat anak-anak mereka...
Anak ibarat kain putih..sabagai  ibubapa kitalah yg mencoraknya...
Tunjukkan mereka sifat-sifat & kata-kata  yang baik...
Elakkan dari mengeluarkan perkataan yang buruk terhadap anak...
kerana setiap kata merupakan satu doa...

Anugerah terindah...! Doa Kami sentiasa mengiringimu..Moga kamu membesar menjadi
anak yang solehah....Tiada yang lebih indah pada ibu bapa selain anak-anak yang soleh & solehah...

Love u till the end of my Life.....


Acuan yang bulat mana mungkin menghasilkan kuih segi empat...
Begitu juga dengan anak  kita... Mereka adalah cermin kepada diri kita sendiri.. 

Moga anak anak kita semua membesar menjadi anak yang soleh mahupun solehah..AMIN!!







68 comments :

combi said...

amin:)

Mama Ema said...

kata-kata yang indah

Lets we make story :) said...

:) akak tu anak akak ek?

So Shy Lady said...

amalkn mncium ank 7x shari. lbih lg baik ;)

Jobless Girl said...

Manis betul..

~najwa~ said...

setuju...


anak kita adalah cermin kita sebenarnya.
memang sedang cuba berubah ke arah lebih baik nak mendidik anak

Aine Ainun said...

Amin....betul tu..kitalah yang mencorakkanya...

Melentur buluh, biar dr rebungnya;)

dela said...

moga qis menjadi anak yg dpt mmbhgiakan kluarga...amin

Cikgu Ma said...

betul...kalo ibu bapa baik, lahir anak2 yang baik...

LYAfrina said...

btl tu lily.. setiap kata2 dr ibubapa adalah doa utk anknya..sbb tu walaupon dlm keadaan mrh..sntiasa ckp y baik2 saja..

Niza Romli said...

setuju :)

...sWeeT uMi... said...

amin....mudah-mudahan cam tu la...(^__^)

eB ezrin said...

betol jgk kan? :)
ps: tringat btp nakalnyer haku dolo ;p

Teacher Basariah said...

so sweet..amin..

maszmadi said...

ameen.....

Rtp Farra Arisha said...

insha-Allah. amin. jika benar tunjuk ajar dan didikan yang diberikan, all kids can be prefect as well as possible :)

Haruno Hana 하나 said...

semua parents nakkan anak2 mereka soleh & solehah ^_^
amin..

AienAiril said...

amin...
salam ziarah
jemput lawat disini dan dapatkan barangan muslimah dan koleksi buku2 menarik dr ustaz riduan serta hadiah istimewa.semoga mendapat manfaatnya~ :)
http://e-storebasyirah.blogspot.com/p/pembukaan-e-store-basyirah.html

Ujie said...

betul, hindari kata2 negatif..selain jadi doa ia juga memberikan aura negatif dlm diri anak.

ajumohit said...

amin semoga apa yang kita doakan dimakbulkan Allah, so sweet tgk 2 beranak ni hehehhee

munna said...

InsyaALLAH ....Amin :)

cIk JanNah said...

ameen ameen ya rabb :)

Julita Ulismiasari said...

amin :)
lucu adeknya :3

ciksukaberangan said...

comelnya :) moga mmbesar mnjadi anak solehah . amin :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lets we make story : Yup..anak akak..^^

syiela said...

amin.. moga anak2 kita membesar sebagai anak2 yang soleh dan solehah.. berbakti kepada agama

kalau marah sangat2 pun jgn keluarkan perkataan yg tak elok

adarnadzmie said...

insyaallah moga semua anak2 kita membesar sebagai anak2 yg soleh dan baik..amin...

** comel jer qis ngan mama bergambar..:)**

Ckin Kembaq said...

inshaAllah...ibu bapa yang mencorakkan anak2... ^_^

Papa Mifz said...

semoga anak kito semuo membesar menjadi soleh dan solehah...amin...

Cik Tetra said...

insyaallah amin.. mak saya pon selalu ckp..setiap perkataan yg keluar dari mulut ibu adalah satu doa..so ibu kena selalu mendoakan utk anak.. :)

ieda said...

mana tumpahnyee kuah kalau bukan ke nasi dik .. ;)
semoga qis sentiasa membanggakan lily , insyaallah dikk ;)

NzA said...

InsyaAllah...amin..amin..amin....prtuturan n ucapan kita menjadi ikutan anak2....

m!3yr4h_LolLy said...

semoga qis menjadi anak yang solehah kelak. insyallah. ;)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak sabarnya nak jadi seorang bapaaaaa

*belajr pun belum habis lagi dah berangan..hehe*

mamalieyna said...

Insyaallah..Amin..

alolo pic yg sweet, arif susah noo nk sweet2 camni dgn mamanye..huhu~

Ila Aqilah said...

betul kak, janganlah cakap atau panggil anak bukan2..huhu..

lama tak jengah sini..hehe

-oP_ida- said...

setiap tutur kata adalah DOA....

stuju apa yg dikatakan.....

suka picpic di atas...sangat SWEEET

khairul said...

abg mtk maaf lama x singgah sini sbb bz skit

aisya said...

amin.. :)

::NureeN:: said...

suka ngan kata2 yg last tue..
mmg betol..
anak anugerah paling berharga :)

wan nurul hezrina said...

sukan sangat ngan gambar yang pertama=)sweet!

NURULHANIF said...

amin.. mudah-mudahan lily..

cik mun said...

amin..
sebab tu kite kena menjaga setiap ap yg kite kate..

Ungu Violet said...

sangat setuju..
berhati2lah ketika berkata2..bukan saja setakat doa..tapi juga mencerminkn diri kita sebenarnya..:)

tiefazatie said...

alahai..comel gle..sweet2..=)

shida'R said...

amin sis..hehe shida dapat ank sedaru baru hehe :)

Hanif Bloglist Blog said...

Nice Pic...

Cik Nurul said...

lagi2 kata2 dari seorang ibu kan? sangat termakbul... :)

noornazuha said...

untungnya ada anak...jeles saya..hehehe

c'axoera ヅ said...

benar tu...jadi fikirlah dulu..

tiefazatie said...

salam sis..hee..xpe..nt try lg eh..ble ada duit lebih la..sbb expensive gak tue kan..hee

Ena said...

Anak adalah masa silam..

org tua adalah masa depan kita..

mamaNoriz said...

semoga kite membentuk acuan yg baik kan...

insyaAllah...

MaYa MustWany said...

amin..
alahai sweetnya..dh rsa mcm sambutan hari ibu la kak.hihihi

Juliet_iRa~" said...

amin...

moga qis menjadi anak y solehah dan akan mbls jasa kedua ibu dan ayah nya bila dah berjaya nanti..

k.lily!rinduuu la..heee

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

InsyaAllah, amin!!!

Fabulous Me said...

Aminnn :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

maszmadi said...

erm, senyap jerk lily..
windu la ngan pose sweet by qis tu.. bila nak tepek pic qis kat sini lagik..

aimi said...

semoga qis jadi ank yang baik =)

aiNa yaZiD said...

amin... anak itu anugerah dari ALLAH. ibu& bapa yang mencorakkan nya. =) insyaallah qis menjadi anak yg solehah hasil dr didikan serta kasih sayang kak lily dan suami. ^___^

LYAfrina said...

salam lily.. pkabo?? ok ke?? lamanya myepi?? qis sakit lg ke?? atau lily x sihat??

apa2 pon..moga smua dlm keadaan y baik2 saja..

wanmirara said...

comeinyerrrr ! insyaAllah .. amin :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

insyaallah.. mudah2han anak2 membesar mjadi anak yg soleh dan solehah.. aminn..

Wanie said...

insyaallah..jadi contoh terbaik utk anak2 :)

EmpayarUtama said...

Cuba bersangka baik dan tulis yang baik-baik aja tahun ni

budakijaupendek said...

uhh taching plak sy. sobs.. ^^

So Shy Lady (SSL) said...

salam lily,

preggy mom kna rehat byk2 hokeh

CTK said...

semoga qis jadi anak yg solehah n sentiasa dengar kata parentnya :D