Pages

Monday, February 13, 2012

Pregnant..^_^

Salam..


Ya..itulah hakikatnya..Rumah ini bakal meriah dengan kehadiran 'kawan' baru buat Qis...Tapi..Oppssss... jangan salah paham dengan tajuk tu...Belum ada rezeki lagi untuk Qis jadi kakak....sob..sob.. :( ...yang pregnant tu adalah...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Cat Qis yg dah mengandung ntah berapa minggu dah...

Macamana dia boleh mengandung pun tak tahu ni...seingat ktorg last dia kluar rumah tempohari adalah time dia ilang 2 minggu tu...tapi rasanye dah lama kot..tak tahulah plak klau lepas tu dia ada kluar lagi...haisshhh...gatal ni kucing..pandai dia mengawan....tup tup sedar perut dia dah semakin membesar...

Patutlah lately ni nampak dia berselera sangat makan...kejap2 bising minta makan...
kalau dulu sekotak ni boleh bertahan selama 2 minggu..dulu dia tak kuat sgt mkn..skrg sekotak ni just seminggu jer dah abis...minta2 bila anak dia kluar nanti akan secomel spt gambar cat dikotak tu.. :)

kalau dalam paket ni bertahan seminggu lebih jer...yg dlm plastik ni 
harga dia murah sikit berbanding yg dalam kotak..

Nak tanya..siapa yg tahu..kucing mengandung berapa minggu ye?? lily search di google..masa kehamilan kucing adalah 9 minggu...betul ke?..koz lily kena bersiap sedia ni utk menjadi bidan terjun..hehe..tapi masalahnye lily tak tahu kucing Qis ni dh brp minggu dah mengandung...

p/s : Ada tak yg nak masuk blog ni tapi tak boleh masuk??...mesti adakan..* ceh perasan skit... semalam ada edit skit HTML blog ni tapi hasilnye tak menjadi...just dapat tukar header yg simple tu jer...sebelum edit tu bagi privatekan dulu...boleh plak lepas edit tu lupa nak open to anybody...terus jer p tutup blog ni...pagi tadi baru perasan...patutlah bila check nuffnang..No View...Rasa nak majuk dh... ;p....ntahlah lately ni selalu jer jadi pelupa...Faktor umur kot.. :D





55 comments :

mamalieyna said...

mati2 ingat Lily yg peknen tadi..hee~

apapun tahniah buat 'kawan' Qis tu..nnti tmbh meriah la umah kan..kucing skali beranak banyak..hehe~

eina pun taktau la Lily psl pregnancy kucing ni..kt kg tu, masa bela kucing, sedar tak sdar, bersalin pun ia..heehee~

...sWeeT uMi... said...

umi cepat2 nak baca entry..ingatkan btul Qis nak dpt adik...hehehe tak pe nnti ada la rezeki tu ek (^__^)...pasal kucing tu umi tak dek ilmu bab tu huhuhu...kalu btul la 9 minngu cam cepat je plak eekekekeke

ajumohit said...

alolo ingatkan lily dapat rezeki tadi, rupanya qis bakal bergelar kakak ye heheheh...tahniah wat si oren tu ye, takpe kalau lily nak sambut baby nanti panggil aju tau, aju biasa jadi bidan kucing, ayam dan itik, betul!!! tak tipu!!! heheheh

MrS. F!zA said...

hihihi kita pn igt klily yg prgnant..rupanya cat qis lah..ekekke

*tkthu plk psl tempoh kehamilan cat..

.: iEyLa :. said...

excited sngguh nak bace..
ingatkan Qis nak jd kaklong..hihi..
oo..ni kucing yg ilang tu kan..
kne cri sape bapak tuk anak2 die tuh..hikhik

Mama Ema said...

ingatkan nak tambah korum geng blogger preggy ni..hehehe

~aSHa~ said...

ehehehe...tahniah

'dia' pun bernafsu normal jugak tu...sbb tu dia hilang cari 'teman bermesra'

khairul said...

ingat ka Qis nk ada adik

ieda said...

looor bikin suspen je lily nie ekekek .. ape2 punn akak doakan qis cepat2 dpt adik nanti ;)

huhuh x dpt nolong sbb akak x perlihara kucing , gelii uhuhu

jahajahatable said...

comel kucing....tp die tak berak dlm rumah ke

Niza Romli said...

ingat lily yg pregnant... teruja saya tapi rupanya kucing qis ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Jahajahatable : kucing ni senang nak jaga..koz dia berak / kencing kat tandas...

TiraPengemis said...

ok...kucing...hahhaaa

Izan Ishak said...

dah excited tadi..ingatkan qis nak dapat adik... rupanya cat qis.

makin kuat makan cat qis ye....

mamaNoriz said...

teman lain rupanye....hehe

tapi kan org kata tuan penjaga kucing akan dpt 'berkat' nye nanti...insyaAllah trsangkut seklai...hehe

adarnadzmie said...

laaaa..ingatkan qis bakal dpt adik..hehe..rupanya kucing qis yer...:)

aiNa yaZiD said...

ingt kan qis nak dpt adik tadi..hehe..insyaallah, ada rezeki nnt.. =)

sronok la qis kucing nya da nak bertambah... ^^,

NURULHANIF said...

ala. ingatkan lily yg pregnant.. hehe.. apepun tahniah tuk kucing qis.. hehe

shida'R said...

wahhh header dgn font baru sis ..cayalah hehee...

aisya said...

la, ingatkan Qis akan jadi kakak td.. rupa2nya kucing Qis.. tak pernah kira pulak.. tapi kalau kucing tu lain macam je bisingnya, nak melahirkan dah tu.. Tu kalau kucing kat umah sy la..

LYAfrina said...

fuhh..lya btl2 ingtkan lily td.. apa2 pon..nnti meriahla dgn baby2 cat... lya pon xpasti berapa lama tmpoh kehamilan kucing..padahal lya ni dh byk kali jd bidan kucing2 bsalin..heheh

lya pon bela byk kucing

Rtp Farra Arisha said...

omgosh. kucing plak yang mengandung ya. i thought you're the one who pregnant...:)

Ujie said...

laa..baru excited tau!

rajinnya lily siap goggle..mmg tuan yg baik!

Ena said...

HEHE..

ye ye je tadi.. ingatkan lily yg peknen.. tp ok la.. ada gak yg menambah.. hik hik..

wan nurul hezrina said...

sabarjerlah.ingat betul2 tadik..huh!hehe sem]lamat bersalin sang kucing

Miss Hidy said...

nak jd bidan terjun eh...selalunya kcing ni kalau dia nak branak dia sndiri je survive..hehe...kalau dia da start nk cri port...paham2 je la..hehe

misshannajr said...

tu la pelik mlm td tak boleh nak masuk pun..ingtkan mummy qis dah private blog hehe

~najwa~ said...

serious..ingat Lily yang pregnant....

Juliet_iRa~" said...

heee..igt qis nk dpt adik..:)..xpe kak..ada rezeki nt ada la tu kan..doa byk2..hee

aalala comelnya kucing bunting..tp ira pon xtau camne nak tau dah bunting bpe minggu..heee

Cik Tetra said...

laaaa..ingat kak lily yg pregnant..hikhik..baru nak teruja tadi..heeee.

kucing rupanya..kucing sy selalu pregnant..kucing selalu beranak sendiri..tgk2 je da kuar..hehe..so akak tak yah jadi bidan terjun.. :D

Ungu Violet said...

ish mati2 hengatkn lily yg peknen...

apa2 pun tahniah la..heee

Fabulous Me said...

comey sungguh moew nih..
tp comey lgi Qis

Suraya Aris said...

la kucing yg pregnant rupanyaaa. btw comelnye budak itu. hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

la ingatkan lily yang preggy, tahniah untuk qis cat dia preggy, nanti leh dapat anak kucing banyak2, kalo kita suka bela rabbit, cute la cat tu..pandai posing lagik

Abu Luqman said...

tgk kucing

huda jamil said...

comel2 la. ingatkan qis yang nk dpat adik. rupe2 nye kucing yang kiut miut tu. hehe

profmie said...

done fllow you..follow me bak k..hihi..
wah..cute pula tgk kucing kt ats nie

shahrul said...

kucing hot =)

hudahassan ^^ said...

Hope kak lily pulak yg pregnant nanti :)

Tucing betina jgn kasik kuar umah . Tau2 dah conteng arang kat muka aqk . hehe :)

EmpayarUtama said...

Nampak letih je pic yang mengandung tu, tp posing jugaklah :)

Nyue said...

he3...dpt bb kucing yea..
igtkn dpt adik td..huhuhu

Aine Ainun said...

Heheeee...
Kucing rupanya...
Comelnya kucing tu..

munna said...

ingatkan tadi qis nak dpt adik ... rupanya kucing yg pregnant ye.... bestnya mesti comel2 anak kucing tu nanti

aimi said...

seronok nye ade ank kucing..... suke2 =)

A retarded kitty said...

tahniah!

kekeke

Cik tikah said...

tikah ingat kak lily yg pregnant :( xpe2, blom rezeki lagi kan. yeay! ada kawan baru. best best :)

Mie Hishamuddin said...

mie nak baby kucing..hahaha..xmalu =.="

dela said...

la... intkan lily yg pregnant... kucing rupanya...hhee

LuVidA^^ said...

ala.. ingt tuan belog yg peggy... hehehe... kucen pon kucen la.. tahniah

Cik Nurul said...

suspen aje sis ni.. hihi xpe2, InsyaAllah ade rezeki nanti ye ye... ^^

miss faten said...

Wah, selamat menjadi bidan terjun ;D

mimi mimo mimo said...

hadoiyakkk..kuceng ropenye..ahahax

amna said...

kucing bunting rupanya..

MaYa MustWany said...

ptutla..
ceh suspen je awal2,,ingt akak ..alih2 tucingg lak..hihihi.. blogger rmai jga kucing,msti de fdbck

CTK said...

amboi..berciap nkk jadi bidan tu...hahaha