Sunday, January 29, 2012

Breakfast

Salam...

Selamat Berhujung Minggu...Dah breakfast??

Selain mulakan pagi anda dengan senyuman...biasakan juga mulakan diri anda dengan pengambilan sarapan pagi...sarapan merupakan makanan paling penting dalam hidup  dan tidak patut diabaikan...

Menurut Mary Easaw-John, penyelidikan mendapati kanak-kanak yang mengambil sarapan berkhasiat dapat memberi lebih tumpuan dan ini membantu mereka meningkatkan prestasi di sekolah...

bubur ayam McD utk Qis..prosperity burger utk mummy...
yummeh..tapi pedaslah...

Jangan abaikan sarapan untuk kecergasan tubuh anda!! ^__^






38 comments :

Izan Ishak said...

betul3...sarapan tu penting kan qis...

sedap plak bubur mcD tu, izan pun tak berapa lalu ngan prosperity tu. kuat sgt rasa blackpeppernya

cik mun said...

sedapnye breakfast mcd..hehehe..

Royan Sableng said...

kalo saya mah, gak nikmat dan gak kenyang kalo sarapan cuma ma roti,.wajib nasi
hehehe
maklum lidahnya orang jawa

ajumohit said...

Wahhhh pagi2 dah mkn mc'd ye, sedapnya prosperity, belum pernah beli lg tahun ni, kami makan nasi and rendang semalam ;)

Ena said...

a'a.. setuju.. prosperity tu terlalu byk dengan blackpeppernya.. x lalu nak abiskan sebiji tu..

Cik tikah said...

pagi-pagi dh makan sedap2!! yummy la!

Niza Romli said...

sy klu hari cuti selalu terlewat ambil sarapan...

terliur plak tgk prosperity tu..

budakijaupendek said...

Habis ke qis mkan bbur tu. ^ ^

Fabulous Me said...

Tu dia org demam.. Hihihihihi.. Err FM x pandai mkn prosperity ni.. Ahaks

aisya said...

xleh makan prosperity ni.. pedas sgt.. huhu

Rtp Farra Arisha said...

both are delicious! kekadang arisha skip for taking breakfast. hehe, that's not good, right?

mamalieyna said...

wooo sedapnyee.....terliur..huu~ hee~

skrg bf roti 4segi je..hukhuk..

*arif makin kurang selera makan, sedih..makin susut badan dia..

NzA said...

yum...yum....sedapnya.

ieda said...

betul tu dikk
apa2 punn sarapan jgn skip ;)

hurmm baru kelmarin dpt makan prosperity nie , pueh hati .. tapi aah pedas sgt lah rasanya sekarang .. last2 x habeeh dikk huhuh

MaYa MustWany said...

bubur ayam tuh qis suka ke?dulu masa mas darjah 6 suka nyanyi lagunya.bila makan,lor tak sedap.hihihi

tak terbakar ke takak n perut tuh kak lily.extra pedas tuh

Ungu Violet said...

bru aje mamam prosperity smlam..mmg pedas sket.. tp sedap...hihi

aimi said...

nk posperty... =(

aiEz said...

pergh burger tu buat rasa lapar kak...=='

*pedaslah best kak,superb..hihi

amna said...

assalam :)

bestnya pepagi dpt breakfast mcd.. klau mcm ni hari2, sure bangun awal saya.. hihi

shida'R said...

wahh sis...hebatt breakfst dia hehee..

Mohd Norafzal said...

amboi bekpes tak menahan.sy bekpes roti semalam je.hahaha :D

.: iEyLa :. said...

nyum2..nak ceket!!

NURULHANIF said...

hehe.. sama la kita mkn PB.. hehe.. sedapnya bubur.. hehe

HeNRieTTa JoSe said...

nak mam aper yea tengah hari ini....hehehe.....

L said...

huhu. sedap kot.. waw

jom hayati..=)
lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

maszmadi said...

erm, dah sihat betul2 ke nie makan McD pulak..... hehe

masz x berapa gemor la prosperity tu, pedas sungguh, rasa macam makan lada hitam jerk..... huhu

Mama Ema said...

sangat penting untuk tumbesaran anak juga

Cik Tetra said...

untungalah breakfast mcd..kite x breaksfast pon! hehehe.. :D

#good advice utk org2 mcm kite ni yg slalu skip breakfast..heee

...sWeeT uMi... said...

btul tu sarapan tu elemen yg penting tuk memulakan hari yg cergas...adussss meleleh plak tgk properity tu...tulunnnnnn, cam nak kena beli ni huhuuhu

Juliet_iRa~" said...

wahh k.lily breakfast!heee..

heavy tu..ngeee..;p

Miss Purple Ungu said...

lapar plak tgk gambar ni hehe ;)

Mie Hishamuddin said...

waahh.,,breakfast mcd..sedapnya...terus lapar perut..=.="

Fathiah Hamim said...

sarapan prosperity tuhhh :D

wan nurul hezrina said...

wahh sarapan masyuk toll.hikhik..tapi rasa nak mkn jugaknie=)

~izan~ said...

betul lily,anak izan nk gi sekolah pg2 kena make sure dia makan kat rumah walaupun kat sekolah dia sarapan jugak. =)

nur farahin binti sulaiman said...

sangat sedap..^___^

ILA HonEyBuNNy said...

sukanya ila lau makan bubur ayam mcd..nyum3....;-0

habis ke kak Qis mkn bubur besar tu..hehhe

CTK said...

pagi2 da pekena mcD...mmg syok :D