Wednesday, November 30, 2011

Alahai Mouse..

Salam..

sekadar gambar hiasan..comel jer kucing ni kan.. ;)

Maaf ya..dari pagi tadi tak dapat kunjung balas ke 'rumah' uols..Gara2 mouse rosak..seharian tak dapat blogwalking...grrrrrr..entry pagi tadi adalah autopublish...petang tadi baru berkesempatan beli yg baru...ntahlah ni mouse yg keberapa dah ktorg guna..ganaskan..padahal dua orang jer yang guna ni...Hubbylah balik kerja subuh tadi guna komputer...pastu lily nak pakai terus mouse tu tak berfungsi..hmmm..nak salahkan siapa nih..Qis ke?? tetiba Qis plak yg salahkan...tiada kena mengena..hehe..dia pun selalu juga guna komputer ni... ;)

Thx pada yg sudi singgah...jap lagi daku blogwalking..^_^






Wordless Wednesday # Why??

Salam..


Absolutely right..isn't?.. ^_^










Monday, November 28, 2011

Bermula Dari Kosong semula..

Salam..

Selamat Bercuti buat yang masih bercuti...Dah dua hari blog tak update..biasalah kalau hubby dah cuti..komputer ni dia yang punya...sekali sekala jer dapat jenguk blog ni..BW pun sekejap2 jer...hari ni dah kerja semula..walaupun hari ni public holiday...

Pagi ni buka akaun Nuff..tengok kat earning..rasa gatal plak tangan ni nak klik Cash out...maklumlah dah ujung bulankan..waktu yg sesuai nak cash out...

Dah RM0.00..kena kumpul balik..sikit2 lama jadi bukit..;) ..yg ada skarang ni earning dari BE jer..


masih ada dua BE tgh running...


Thx buat kawan2 yg sudi singgah ke blog ini..sayang korang semua..^__^



Friday, November 25, 2011

Cemburu Tanda Sayang

Salam..

sumber dari FB

Adakah anda seorang yang kuat cemburu?..kalau tanya kat lily...kekadang perasaan cemburu tu memang adalah.....cemburu tu boleh tapi biarlah berpada-pada...yang penting sikap saling mempercayai antara satu sama lain...dan saling setia & jujur dalam sesebuah perhubungan..

Jika jujur pada pasangan, sudah pasti dia akan menaruh kepercayaan dan mengekalkan perhubungan itu hingga ke akhir hayat..Kesetiaan juga memainkan peranan penting kerana jika kita sayangkan pasangan, sudah pasti kita juga akan setia padanya...Ini lah yg ktorg amalkan masa bercintan cintun dulu..lily dengan hubby dulu Cinta jarak jauh..abis jer blajar..lily balik KG kerja kat sana (sabah)..& hubby plak kerja kat KL...selama 3tahun bercinta jarak jauh...Alhamdulillah..diatas kepercayaan & kesetiaan akhirnye ktorg disatukan....^__^

si cilik..Buah hati...pengarang Jantung.. ^__^





Thursday, November 24, 2011

Setiap Detik...

Salam..

Setiap detik menghitung hari..Terasa cepat masa berlalu...sedar tak sedar..hanya sebulan lebih je lagi kita akan melangkah ke Tahun 2012...& pejam celik tak lama lagi Qis akan menginjak usia tiga tahun...Moga tahun 2012..akan memberi seribu sinar dalam kehidupan...dan moga bilangan ahli keluarga pun akan bertambah...^__^








Wednesday, November 23, 2011

Dah Kembali

Salam..

Setelah hampir dua minggu kehilangannye..Syukur Alhamdulillah..Akhirnya dia dah kembali kepangkuan ktorg...Pagi tadi hubby balik keja..sampai rumah kul 3.30pg..kebetulan masa nak buka pintu tu..terdengar suara kucing mengiau2..cepat2 suruh hubby pegi tengok kat bawah...Alhamdulillah...itu memang dia...

kemanalah agaknye dia seminggu lebih ni...tau juga dia jalan pulang..tapi salah rumah...dia mengiau2 depan rumah jiran ditingkat 1..rumah ktorg tingkat 4...nasiblah jiran tu tak bengang dengar suara kucing tu mengiau2 awal pagi..dah lah besar suara dia mengiau tu..mengiau kelaparan...Terkejut tengok badan dia dah kurus..kotor...kemain lapar..masuk rumah asyik ngiau2..bagi makan terus diam...nasiblah stok makanan dia masih ada ktorg simpan..sedih tengok..lepas makan..terus mandikan...

Qis yang paling happy bila kucing dah balik...ada dah kawan bermain...

lepas mandi..tengah keringkan badan dia..nasib baik dia masih ingat 
kat mana nak buang air besar & kecik..^_^






Tuesday, November 22, 2011

Double Happiness..

Salam..

Mood Happy sebab hari ni kat Johor cuti..ceh..macam je lah kerjakan... ;p ...cuti tak cuti ke sama jer...hubby tetap kerja... :)

Yeayy..happy sangat2 koz pasukan Harimau muda dapat mengalahkan garuda...Tahniah buat pasukan Malaysia..semalam nonton berdua jer dengan Qis...Qis tengok jer mummynye melompat macam org gila masa malaysia menjaringkan gol...perlawanan yang sangat2 mendebarkan..dup dap..dup dap jer jantung ni..Alhamdulillah..akhirnye kejayaan berpihak kepada pasukan kita Malayisa...Tahniah Buat Harimau Muda Malaysia.!!

Happiness yang kedua...buka akaun nuffnang tadi..tengok2..ada BE barulah running kat blog Qis ni... Alhamdulillah....Thanx nuffnang...& terima kasih juga buat kawan2 yg sudi singgah ke blog Qis ni...BE yang lama pun masih running..moga terus membiak dan membiak dengan banyak..^__^

kegembiraanmu...kebahagiaan kami.. ^^


Monday, November 21, 2011

Photoshoot :: Qis

Salam..

# Entry yang penuh dengan gambar Qis...^_^

Pagi semalam..awal2 pagi lagi kuar untuk berphotoshoot...ktorg memang jarang kluar pagi kalau hubby cuti..koz hubby keja malam kan..balik pagi letih mesti nak tido dulu dah petang baru kluar jalan2..tapi semalam..hubby cakap bagus kluar pagi...kalau petang sure akan hujan..kat sini stiap petang hujan..& petang semalam seperti dijangka hujan turun dengan lebatnye sampailah kemalam..syioknye tido..^_^

Tapi sayang..banyak gambar Qis ni tak menjadi..c anak dara tu takde mood plak pagi tu nak berposing... ngantuk kot..Daddy balik  kul 4pg..dia pun bangun juga...

 pagi yang indah....
 Qis yang takde mood pagi tu nak berposing...
tengoklah muka bosan...
kena ugut..kalau taknak berposing..kita balik..terus buat gaya macam tu...
hehe..jahat mak pak dia ni.. :)
gaya bajet comel.. ^_^

Bersambung..... ^__^



Friday, November 18, 2011

Dulu | Sekarang

salam...




'Playground' budak2 sekarang ni kemain lagi...kanak2 zaman siberlah katakan...mereka sememang sangat2 beruntung....kecik2 lagi dah dah tau  guna komputer..masa zaman lily dulu..lepas SPM barulah terkedek2 masuk kelas komputer.... :D


Budak zaman siber.... ;) ...selalu berebut dengan mummy nak guna komputer...Alahai..mengada2nye gaya dia tu....biar pun ada kartun lain yang best..upin & ipin tetap dihati Qis.....^_^





Thursday, November 17, 2011

Roti Pratha || Breakfast

Salam..

Selamat pagi..moga hari ini lebih Ceria dari semalam...

Ini gambar fresh..menu sarapan yang simple pagi tadi.. ;)

Roti pratha frozen..sedap..macam roti kedai mamak juga..masak 3 keping untuk 3 orang makan.. ;)
Kari ayam yang dimasak penuh kasih sayang oleh Mr.daddy...balik keja subuh tadi terus offerkan diri nak masak kari ayam untuk makan dengan roti pratha tu...hari2 macam ni kan bagus.. :D
Si kecik ni pun awal bangun..Daddy balik keja..dia pun bangun juga..Qis kata sedap oooo roti tu.. ;) ..Sekarang Mr.Daddy dah tido..Si kecik ni pun join sekali...bagus2..senang mummy nak blogjogging buat kerja pagi ni.. ^_^




Wednesday, November 16, 2011

Bangun Pagi..Gosok Gigi.. ^_^

Salam..

Bangun pagi..gosok gigi cuci muka & mandi.. Qis masih mamai lagi mummy paksa mandi... ;) ..betul2 lah mummy ni mamarazzikan..Qis gosok gigi pun nak amik gambar.. :D
gigi sihat..wajah pun ceria... ^_^





Tuesday, November 15, 2011

Cucur Lemak Manis

Salam...

kat sini setiap petang hujan..asal petang jer hujan..asal hujan jer petang.. :D ..Alhamdulillah..rahmat... kalau tido memang syok..sampai nak bangun pun liat.. ;)

Kalau hujan2 begini..sedap ooo layan cucur lemak manis ni..mudah dimasak..sedap dimakan.. sambil pekena Teh Tarik.. ;) ..jom minum petang.. ^_^

sambil melayan kerenah si anak dara ni..tengah majuk ni...tu yang muka masam..




Contest Teka Harga Burger

Salam...


Lily telah di TAG oleh  akak Dalila untuk join Contest Anjuran Cik Tikah...

Syarat-Syarat :
  • Follow blog cik tikah ATAU letak blog cik tikah di bloglist blog anda. Senang korang nak uptodate dengan contest ini. 
  • Buat 1 entry bertajuk "CONTEST TEKA HARGA BURGER!!!"
  • Letak banner contest yang di'link'kan ke entry ini
  • Teka harga burger kat bawah ini berapa ringgit
 Jawapan : RM3.50


Hadiah-hadiah yang ditawarkan sangat menarik..untuk keterangan lanjut boleh lawat blog CIK TIKAH..


Nak TAg 3 orang iaitu : Tiefazatie , Wanie & Cik Must ..


Wish Me luck.. ^_^

Monday, November 14, 2011

Pergi Tak kembali..

salam..

huaarggghhh...mood sedih tau..kucing Qis pergi sampailah sekarang tak balik2..boleh plak dia tak ingat dah jalan balik ke rumah ni..biasanye bagi dia keluar..tau juga dia nak balik ke rumah ni..ni dah masuk 4hari..dia tak balik2..

Dah suruh Hubby cari merata tempat tak jumpa2 juga...mungkin dah jumpa jantan lain kot..tu yang tak ingat dah nak balik rumah...


Sangat2 rindu dekat dia..sedih bila tgk kembali gmbr2 ni...Doa kami dimana sahaja kamu berada..moga kamu berada dalam keadaan yang sihat dan selamat..


Setiap hari menanti kepulangannya.. :((






Friday, November 11, 2011

11.11.11 || Mood Sangat Malas..

Salam..

Sangat Cantik tarikh hari ni kan..Ramai yang lily tengok buat entry berkaitan Tarikh ni..lily pun Tak nak ketinggalan..Tapi hari ni takde yang special...mood sangatlah malas hari ni..nak blogwalking pun amik masa...tak sempat lagi terjah blog kawan2 semua..jap lagi ku BW..slow2 ye..Buat yg follow tu..nanti ku follow balik ya..amik masa sikit..

Hari ni aktiviti hanya tido jer memanjang..start kul 1ptg tadi mata berat sangat2..ajak Qis tido sekali..kul 3ptg bangun..koz hubby nak p keja kul 5ptg..lepas hubby p keja..BW kejap pastu tido semula...kul 6ptg bagun..perut berbunyi..mintak diisi..tapi sangatlah malas nak masak..ntahlah napa hari ni mood takde nak buat apa2 pun...disebabkan perut dah bernyanyi2..kuarlah sekejap berdua dengan Qis tadi pegi Dominos..Nasiblah rumah ni berjiran jer dengan Dominos..jalan kaki pun boleh.. :)

 Pizza dominos lagi sedapkan dari pizza Hut kan..yang sisa gigitan tu..hasil gigitan Qis tu..tak abis lagi..dah amik yang baru...

 ni add on..ntahlah apa nama..tapi sedaplah..rasa pisang..

 Tanya kat Qis..'sedap tak?' terus buat gaya macam tu..sedaplah tu.. :)

hmmm...yummeh2.. ^_^







Thursday, November 10, 2011

Contest Anakku Berfotogenik

Salam...

 Hari ni nak join Contest yang dianjurkan oleh mamaEma...Contest Anakku Berfotogenik...Untuk keterangan Lanjut klik pada gambar diatas..

Nama Anak : Nur Qistina Olivia
Umur : 2Tahun10Bulan
Nama Ibu : Lily


Tarikh tutup Penyertaan : 11.11.2011




Wednesday, November 9, 2011

WW # Siapa Over?

Salam..


Mak gaya sepesen jer & tengok si kecik tu..Over tau..Dah lah berposing pun ditepi jalan... :D



Tuesday, November 8, 2011

Fun Fair..

Salam..

1st time bagi Qis masuk fun fair..sebenarnye dah lama juga nak bawa dia masuk sini..Fun fair ni lebih kurang 2bulan dah kut buka..tapi baru jer berkesempatan bawa Qis pegi fun fair ni...

muka excited 1st time masuk fun fair..

Naik menda alah ni dia ok lagi lah..dia yang ajak naik..

yang ni plak..mula2 jer happy..bila dah main..asyik2 orang langgar..dah mula dah nangis..abis jer main terus ajak balik..apa dah...
Hubby ajak naik menda alah ni...tapi lily tak berani..gayat..

ni pun sama juga..tak sanggup naik..cukup dah merasa naik kat genting suatu ketika dulu..memang takde hati dah nak naik lagi..nak tercabut jantung.. :D






Saturday, November 5, 2011

Balik Kampung || Salam Aidil Adha..

Salam..Happy weekend..

Pasti sekarang ni ramai dah yang balik KG kan..Selamat pulang ke KG halaman..& Drive Carefully...Ktorg?? Tahun ni adalah kali kedua sambut raya diperantauan...sob..sob..sedih tau..lagi2 bila mendengar takbir..pasti air mata akan mengalir...

Lagi sedih Bila Raya haji esok..hubby terpaksa kerja...uhhh..sadis..tapi apa boleh buatlah..dah tanggungjawabkan...terpaksa redha...memang takde persiapan apa2 pun untuk raya esok...Takpe...bersabar.. tahun depan pasti dapat balik..& maybe bila dah balik sana...kemungkinan besar akan balik terus...

Akhir kata...SALAM AIDIL ADHA DARI QIS SEKELUARGA.. ^_^


Thursday, November 3, 2011

Dah Beralih Selera..

Salam..

Kalau dulukan Qis suka sangat makan kepci...asal kluar jer nampak KFC mesti nak masuk..sekarang plak..dah beralih selera..taknak dah pegi KFC..tapi lebih suka makan Pizza..wah..anak dara seorang ni dah pandai tukar2 selera..owhh..kamu semakin Big Gurl.. ^_^

Jom layan Qis makan Pizza yang yummeh.. ;)

Pizza ni dia seorang jer yang abiskan..tak nak kongsi dengan ktorg..
Roti ni pun dia seorang juga yang abiskan..pandai marah walau secubit jer kita amik..hehe..dah pandai kedekzzzzz.... :D
fuh..fuh..tiup dulu..kang ada yg terbakar lidah..
 emmm..sgt yummeh..sampai mata pun jadi stim.. :D
Ada yang tergoda tak tengok Qis mamam pizza.. :P