Monday, October 31, 2011

Sisa Terakhir..

Salam..

Ingat lagi tak Dulu Qis pernah menang dalam Tahun 2009 barangan Baby johnson bernilai RM1000.00..Hampir 2 Tahun berlalu barang tu masih lagi ada..tapi yang tinggal skrg hanyalah baby Oil jer..tu pun tinggal beberapa botol jer lagi..yang lain2 tu dah lama abis..tapi memang jimatlah..dalam setahun lebih tak perlu beli shampoo..bedak..losyen & mandian..Mandian tu pun mak & bapak dia tumpang pakai sekali..memang jimat & berbaloi2.. :P ..Tak sia2 join contest.. ;)

nah inilah dia barangan yang bernilai RM1000 tu..masa ni Qis baru berumur 10bulan..Happy tau dia terima hadiah ni..sibuk juga dia nak buka kotak2 hadiah dia ni..untuk entry tu boleh klik SINI..

 3botol ni jer yang tinggal lagi..
mentang2 free ye..habis kaki dia siram dengan bedak..


ecehceh..comel letewww.. :P

apa taknye cepat abis..bedak & losyen tu dia buat macam shampoo dah..







Sunday, October 30, 2011

BE Gaya Hidup Sihat ..

Salam

Alhamdulillah..dpt seketul BE Gaya Hidup Sihat..Tak ingat dah BE yang keberapa utk tahun ni..Thx Nuffnang & terima kasih banyak2 juga buat kawan2 yg sudi singgah ke blog ini..Sayang korang...singgah2lah selalu ye.. :D

BE Libresse Panty liner dah tak Running dah..tengah tunggu jadi ME jer..Ministry of healt baru 3hari running..harap2 dapatlah menapak lebih lama..^_^

Voucher dari Nuffnang..Voucher ni mesti korang pun dapat jugakan..cer check mesti ada tu..tapi sayang ada member cakap kat JB ni takde..huhu...apapun terima kasih Nuffnang..




Friday, October 28, 2011

Thanks For The Wishes & Doodle Comel From Wanie.. ^_^

salam..

Thank you All for the wishes for my previous Entry...Really Appreciate it..Sayang korang semua..^_^
Terima kasih juga buat Wanie..yang sudi buatkan Doodle Khas buat akak..Rasa terharu sgt..Doodle comel sempena Anniversarry..ni kali yang kedua dapat Doodle Free dari Wanie ni..

Comelkan..tu Qis tengah pegang kek nak bagi kat mummy & daddy...
sangat comel rambut tocang dua..^_^



Thursday, October 27, 2011

4 Tahun Bersama..♥



Terima Kasih Kerana Sudi Hadir & menyinari Hidupku...

I just pray everyday that Our Marriage will Last Forever!!!!


TQ for Always LovinG Me..Happy 4th wedding Anniversary...and May our marriage
 be Blessed with love.. joy And companionship For all the years of our lives..



Monday, October 24, 2011

Xiu Xiu Meitu Photo Editor..

Salam..

Hari ni nak berkongsi satu lagi photo editor..Ada yg bertanya..lily edit gambar guna software apa...selain Photoshop & Photoscape ada satu lagi photo editor yang mudah untuk digunakan..iaitu Xiu Xiu meitu..  software meitu ni dalam bahasa cina..so..kena try errorlah bila nak pakai..lily mula2 dulu pun blur juga nak guna..tapi semangat nak mencuba tu..so hentam je lah..last2..dah mahir dah guna.. ;)


meh sini kita mulakan cara2 nak download software meitu.. ^_^

1. Mula2 pergi link ni....


2. nanti akan kluar spt diatas..pastu pilihlah yang mana satu korang nak..lily guna yang 3.0.1..klik kat situ..Dah abis download..klik RUN...Pastu sila klik next sehingga abis..(oh ya..ini semua dalam tulisan cina..klu nak tau yang mana satu next..ada tulisan N...Install (I)...FINISH (F)...) UPDATE : tak semstinye akan keluar seperti gambar di atas sebab dia akan update untuk lates version...

3. Dah abis semua tu.. bolehlah memulakan aktivit mengedit..


4. Bginilah rupa Meitu editor..nah..semua tulisan cina kan..ada faham?.. ;) ..takpe nanti lily terangkan satu persatu..untuk memulakan sila klik pada anak panah..


1 - buka folder untuk pilih gambar yang korang nak edit..

2 - korang boleh edit Tone warna gambar ..terpulang dari korang nak bagi tone warna macamana..samada   nak warna LOMO atau sebagainye..boleh pilih2 kat situ..byk pilihan..korang cuba jer satu persatu..

3 - kat situ pun korang cubalah satu persatu yer apa yang ada kat situ..nak tukar warna mata pun ada..nak tukar bibir bagi seksi pun ada..terpulang dari koranglah..

4 - SAVE gambar yang korang dah edit tu..

Yang lain2 tu..korang cubalah ye... ^_^


Oh..ya..seperti gambar diatas..sebelum korang Save..pastikan korang delete dulu tulisan cina yang kat belakang tu..kalau tak nanti gambar tak dapat buka...

_____________________________________________________________________

UPDATE : ADA YG TANYA APSAL SOFTWARE MEITU YG DIDOWNLOAD TAK SAMA SPT DI ATAS??.. SEBENARNYE..CTH YG DI ATAS TU LILY GUNA YG LAMA.. OK..KAT SINI LILY UPDATE GUNA MEITU LATES VERSION..FUNGSI SAMA JER MACAM DIATAS.. 



CARA NAK GUNA SAMA JUGA SPT DI ATAS YA..

OK..tu sahaja ye uols..selamat mencuba..^____^





Saturday, October 22, 2011

Cinta

salam..


♥ ChentaHatiku...♥

Cinta yang sejati tidak pernah mencari kebahagiaan diri sendiri,
tanpa membahagiakan yang dicintainya...

Cinta hanya berbahagia jika yang dicintainya berbahagia..

Cinta tidak selalu bersama jodoh...namun jodoh selalu bersama cinta...

sumber : pakarcinta.









Thursday, October 20, 2011

S.M.I.L.E..^_^

salam...


Tiada harga atas senyuman tapi senyum sangat berharga bagi orang yang diberi senyuman...Hanya memerlukan waktu sebentar untuk tersenyum, tapi ingatan akan senyuman yang kita berikan akan terkenang dalam waktu yang lama... ^_^

S.E.N.Y.U.M... tak perlu kata apa-apa.. ^____^

Wednesday, October 19, 2011

Contest DANIEL ADIE : SISPA


salam..

Hari ni terasa rajin nk join contest yg telah di TAG oleh cik Arissa anjuran DANIEL ADIE..Contest DANIEL ADIE Senyum Ikhlas Senyum Palsu (SISPA)...


Nak tahu lebih lanjut tentang contest ini sila click pada Banner di atas..

meh tgk gmbar senyuman ikhlas & palsu tu.. ^_^

Sebelah kiri : Senyuman Ikhlas & sebelah kanan : Senyuman Palsu..

Kena lengkapkan juga slogan dibawah ini ye..(part ni yg susah..tak kreatip nk buat ayat.. ;p)


'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila ingin menjaga hati & perasaan orang lain & menutup duka lara dihati..^_^

Hadiah2 yg ditawarkan memang sgt2 menarik..nak tahu apa hadiah2 nye..silalah klik banner diatas juga.. ^_^..

Lily nak TAG  2 org yang suka senyum.. :D

Lyafrina & Tiefazatie...

Contest ini akan berakhir pada 30.10.2011..


Wish Me Luck ye.. ^_^


Monday, October 17, 2011

Photoshoot : Sepetang @ Danga Bay

Salam..

Sambungan entry Qis & buah klapa..ramai yg tanya Qis buat apa ngan buah klapa tu..hehe..sebenarnye  Qis buat main2 jer..memang excited bila dia jumpa buah tu..sampaikan dia nak bawa masuk dalam kereta...ada masa klapa tu  terlepas dari tangan..tergolek ke bawah..terkedak2 jer dia mengejar..pastu angkat lagi..comel jer tengok dia berlari mengejar buah tu.. :D


Layan anak dara berposing dulu..dh smakin pandai posing..saper yang ajar tu? :D


BesaQ punya..apa ni..lobster erk?..Qis takut sebenarnye tu.. 
tp mummy paksa gak amik gambar..alahai..keciknye ibu & anak.. ;p

pose wajib Ibu & Anak...Comel leteww.. ;p

Kesian Qis..dia nak naik train..tapi petang tu belum buka lagi..
siap nangis lagi tu..terpaksa bagi naik dia kat situ..terus diam... ;)

gigihkan.. ;)

ecehceh..nak juga..ni yang dikatakan..malu tapi mahu.. ^_^



Wednesday, October 12, 2011

Qis & Buah Kelapa..

Salam...

Hari kurang berkata2..layan gmbr je lah.. ^_^



Gigih betul anak dara nih nak angkat buah klapa tu..tgk tgn Qis tu..muscle dia yg comel tu pun nmpk dh..hehe.. ^_^


Tempat : Danga Bay
Masa : Kelmarin petang..
Aktivit : jln2 Cari mkn & Photoshoot..

Tuesday, October 11, 2011

Rahsiaku kini Milikmu.. ^_^

Salam..

Hari tu ada kwn yg tanyakan..Qis ni main tak alat2 makeup lily..hehe..bgini lah bila ada anak dara ni..bila mummynye baru jer tenyeh2 krim kat muka..dia dh lebih2 nk minta lipstiklah..nk minta bedaklah..nk makeuplah..Over tau..bila tak bg..pandai ngamuk...Skrg ni alat2 makeup mmg X leh letak kat almari..kena sembunyikan..Tgklah aksi c anak Dara ni bermekap..mmg mengalahkan mummynye ok...

senyum2 tgk muka sendiri kat cermin tu..Bedak tu dh jd hak milik dia.. 
mummy baru pakai sekali dia dh berkali2 pakai..

Tak kira siang atau mlm..tetap juga nk bermakeup2 bagai..

"Rahsiaku kini Milikmu" cara2 pakai blusher..kena senyum dulu utk dptkan tulang pipi.. ;p

selagi tak merah..selgi tu kita tenyeh2 blusher tu ye.. :D
ok..dh merah dah...
skrg pakai lipstik plak..(mcm org besar jer gayanye)..

Dan Hasilnye...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
Taraaaa...
Cantik tak..hehe.."Rahsiaku kini Milikmu".. ^_^

Anak2 korang mcm ni juga ke ataupun masa korang kecik2 dulu mcm ni juga?..nak melawa jer..Qis ni gaya sapa lg yg dia ikut klu bukan mummynye..^_^..





Sunday, October 9, 2011

Dah 2 Tahun 9 Bulan..

Salam...

Betapa Pantasnya masa berlalu..pejam celik smlm genaplah Usianya 33 bulan....3 bulan lg akan menginjak usia ke 3Thn..Moga kamu membesar menjadi anak yg bijak pandai & Terus membesar dgn sihat bagai juara..^_^

Friday, October 7, 2011

Hana Qistina In Da House..

Salam Jumaat..penghulu segala hari...

Cantik juga nama ni kan..Hana Qistina..ok..akan simpan utk nama next Baby klu dpt baby Girl..Insyaallah... ^_^

Bila takde keja Kat rumah ni..mulalah mencari keja dgn 'mengerjakan' si anak..Nasiblah si anak ni nk juga menurut perintah....hehe..kali ni 'kerja'kan dia menjadi model tudung ala2 hana Tajimma..tp tak menjadi..so..jadilah model tudung Ala Hana Qistina.. ^_^

shomel tak saya..?? ;p

Anak adalah anugerah ALLAH SWT yang tidak ternilai..Senyuman..tawa dan tangisan mereka mewarnai lagi bumi Tuhan ini..Kanak-kanak ibarat kain putih, tergantung kita bagaimana mencoraknya... Moga anak2 kita semua menjadi anak yg soleh mahupun solehah dunia & akhirat.. Insyaallahh.. AMIN!!

Wednesday, October 5, 2011

Terharu...

salam..

Sgt terharu dgn komen2 korang dlm N3 sblm nih..sgt2 hargainya..Doa2 dr kalian amat bermakna & berharga..Moga apa yg diharapkan akan menjadi kenyataan..AMIN!!

mak borek..anak rintik..ngeeee... ;p

*Sedang membuat kunjungan balas & memfollow balik kwn2 yg sudi follow sini secara slow2..koz selalu terselit dgn iklan upin ipin selama 1 1/2jam..huhu..pjngnye iklan.. ^_^



Saturday, October 1, 2011

Sayang Kamu..

Salam & Happy Weekend..


Kasih & sayang Hingga keakhir hayat..♥♥♥