Wednesday, September 28, 2011

I Hold Your Hand

Salam..



I hold your hand in mine, dear, 
I press it to my lips. 
I take a healthy bite 
From your dainty fingertips..^__^

*Autopublish....Tuan Blog ke Klinik pg ni..balik nnt baru jenguk 'umah' uols ye..

Tuesday, September 27, 2011

Gelakkan Diri Sendiri..^__^

Salam..


Tgk tu..nangis x hengat..mummy maintain..tp sbnrnya geram..ramai org kat situ tgk dia nangis.. tp mummynye maintain jer nk posing..hehe..nk tau tak..bila kasi tgk Qis gmbr ni.. dia gelakkan sendiri gmbr dia ni..hehe..nah tau pun diri sendiri tu cengeng..klakar kut dia tgk gmbr dia ni..mulut tu terbuka luas..nangis sungguh2..tp air mata takde kluar..hehe.. ;p

Monday, September 26, 2011

Santai Bersama Yang Tersayang..

Salam..



Indahnya Bila dpt meluangkan masa bersama kluarga..

Minggu lepas Daddy Qis cuti seminggu..tp x dpt nk pegi mana2..wlupun bercuti tp hubby tetap gak dtg opis kena buat Follow up...So terpaksa lepak2 kat rumah jer...ada masa sempat jugalah bawa Qis jln2..santai ptg ke playground..

Suke tgk gmbr ni..Qis ikut skali Daddy melompat..hebat jer tgk lompatan Qis tu..hehe.. ;)
mcm berlari 100m jer gayanye..
kemain happy..blurr plak gmbr ni..
suke jer amik gmbr mcm ni..tp tgk tu mummy jer yg terlebih..huhu..

Terkejut Hubby amik gmbr..hehe..jgn percaya..tu lakonan semata2..huhu.. gedix.. ;p

Flying Kiss utk kamu..kamu yg ku sayang.. :D

suka juga gmbr ni..kredit to me yg amik gmbr ni..hehe..sbnrnye..hari belum gelap lg..tp bila amik gmbr menghala matahari..nmpk hari mcm dh gelap..Nice kan.. ;)


LOVE ni buat uols yg ku sayang...yg x jemu2 dtg sini jenguk Qis..tp bentuk LOVE ni x menjadi..tgn yg sgt keras..huhu..



Ok..daaaa..akn bersambung di Next N3..huhu..layankan je lah.. ^____^

Sunday, September 25, 2011

Kesunyian..

Salam..

Selamat Berhujung Minggu...

Kisah budak yg kesunyian..tiada teman bermain bersama selain mummy ngan Daddy..oh x lupa juga kucing kesayangan dia...Time ni Qis tgh majuk tau..sebab mummy tegur skit...koz dia kacau2 kucing dia tgh tido tu nk ajak main..tp kucing tu malas nk bgn..dia p pukul2..tarik2 kucing tu..sian tgk kucing tu..tu yg mummy marah..bila mummy marah..dia bawa diri..majuk mcm ni..huhu..


pura2 tido kunun...^_^

Ada kwn2 yg slh paham sangka lily tgh preggy skrg ni..nmpknye Qis blum ada rezeki nk dpt adik..sabar ye sayang...puas2lah manja dulu skrg ni...^___^

Friday, September 23, 2011

Santai..

Salam..

Dari smlm Tak tau nk update apa..so..layankan je lah N3 yg hape2 nih.. ;p

Santai di tengah mlm..2 beranak yg gila camwhore..padahal maknye jer yg lebih ni..time ni baru balik dari open House member time study dulu....tp disebabkan x amik gmbr time tu disebabkan hubby malu nk kuarkan kamera yg gedabak tu..so hanya dpt bergedik camwhore kat rumah jer..ni pun paksa hubby amik gambar ktorg yg perahsan comel.. ;p..

Kakak & adik.. ;p..oh..mak yg perahsan muda.. padahal umur dh pun 3 series...^___^ ( ada gak kwn2 yg bhskan diri kakak ngan lily walhal lily lg tua..maaf..klu lily tak panggil kakak..koz lily tau lily lg tua..tp ada juga ke yg lebih muda dr lily..lily panggil kakak?..maaf ye..koz lily perasan muda.. ;) )..hehe..tp jgnlah lepas ni plak panggil lily kakak..yg dh biasa tu takpe lah..panggil biasa pun dh lah..lg mesra gitu.. :D
sayang kamu ketat2..
see...maknye yg terlebih sudakan... :D


Skrg pun klu p mana2..org ingat lily ni masih  remaja..maklumlah lily ni kecik molek jer orgnye..Oooppss..bukan perasan..kekdng X suka tau..apa lg klu lily berjln berdua jer ngan hubby sambil berpegang tgn..org pandang lain jer...X suke..X suke dgn keadaan mcm ni..tp kena redha..

N3 yg ntah apa2kan..^_____^



Tuesday, September 20, 2011

Anak Manja

Salam...

"Huh, dasar anak manja! Apa sahaja kemahuannya  harus  dituruti!" Sering, kan, kita mendengar kalimat seperti itu? Tetapi..benarkah anak yang dituduh manja tersebut memang benar-benar manja? Atau hanya kerana orangtuanya saja yang memberi label anak manja?
Mitos 1: Anda akan membuatkan anak jadi manja bila terlalu banyak menggendongnya(mendukungnya). Kadang-kadang anak harus dibiarkan menangis. Jangan terlalu sering menggendong anak.

Fakta: Dengan selalu menggendongnya..tidak bererti kita  memanjakan anak. Bayi memerlukan sentuhan, pelukan, dan mereka juga perlu digendong. mungkin juga Bayi menangis kerana mereka lapar, sakit, buang air kecil, atau karena ingin diperhatikan. Gendonglah si kecil anda dan lakukan semungkin yang boleh..


Mitos 2: Anak yang manja perlu diubah.
Fakta: Tidak..!! Yang perlu diubah adalah orangtuanya. Orangtua perlu mengubah perilaku mereka dalam menghadapi anak yang mengancam kerana keinginannya tidak ditunaikan. Orangtua perlu menyisihkan waktunya untuk mengajarkan perilaku baru pada anak-anak mereka. Menghadapi konflik yang terjadi dan menyediakan waktu untuk mencari jalan keluarnya adalah apa yang harus orangtua lakukan..
sumber : http://www.tabloidnova.com/Nova/Keluarga/Anak/7-Mitos-Tentang-Anak-Manja2


Adakah anak anda seorg yg manja @ anda pun seorg anak yg manja??

Contoh gaya anak manja..maknye jer ni yg melabelkan Qis anak manja.. ;p



U always be my baby....

Disebabkan N3 upin ipin smlm..lily x dpt nk online sgt siang tu..asal buka blog jer Qis nmpk n3 upin ipin..terus nangis minta pasang citer upin ipin..adoiiilah..layan sampai penat..sampaikan...smlm x tido siang Qis dibuatnye..maknye terpaksa mengalah..semua komen pun mlm tu baru dpt dipublish & Buat kunjungan bls ke 'rumah' kwn2 (Tp ada gak yg x sempat lily terjah..maaf ye.mata dh ngantuk..)..nmpknye mmg kena belikan DVD utk dia..biar puas nntn kat TV..& maknye dpt bertenet dgn aman.. :D

Monday, September 19, 2011

Kerana Upin & Ipin...

Salam..

Inilah dia salah satu sebab mengapa lately ni jarang ngadap komputer & BW..gara2 c kecik ni yg asyik dok ulangatayang citer upin ipin ni...gara2 ayah dialah ni bg tgk dia citer ni..nah skrg dh jd peminat no.1 upin ipin..klu nntn citer ni..ktorg x leh dekat dgn dia..pandai marah tau..siap dia pegang mouse tu x bg ktorg kacau..mcm paham jer dia nntn citer ni..siap gelak part yg klakar...adehh..anak oh anak...

Tgh kusyuk layan citer pengembaraan upin & ipin..Ntah ni kali yg keberapa dh dia layan..dari siang hingga ke mlm..bgn pg..sambung lg..mulut dia sebut..."mummy...upin...."klu x dilayan..abislah dgr suara tangisan dia yg merdu tu.. ^_^

Sunday, September 18, 2011

Aktiviti Qis Sekarang...

Salam hujung minggu...

Qis skrg tgh...Zzzzzzzz..tu yg dpt jln2 ke 'rumah' kwn2..tp x abis lg ni BW...Hope sempatlah abis BW..sblm Qis terjaga..byk dh tertinggal citer korang ni...

Sedang nyenyak dibuai mimpi..sambil ditemani 'teman' baik...ngengada jer 'teman' Baik Qis ni tau..nmpk Qis tido..dia pun nk tido sama juga..


Awal plak Qis tido siang ni...biasa dlm kul 2/3 ptg baru dpt tido..kadang2 x tido siang..maklumlah pg td kul 3.30 pg dh bgn terjaga ayah dia blk keja..terus nntn citer Upin & Ipin..citer kegemaran dia..hari2 dok ulang citer tu..sampai naik bohsan dh maknye ni...dlm kul 7..sarapan kat luar..balik tu..ulang nntn citer yg sama lg...adeiii.skrg dh keletihan tu yg..Zzzzz sampai x sedar "teman' baik dia tu tido sblh dia...jap lg nk sambung BW..tunggu ye kwn2...akn ku jejak 'rumah' korang wlupun lambat ye.. :D


Friday, September 16, 2011

Menyepi...

Salam..

Maaf sgt2..dh lama menyepi..& x berBW & meninggalkan komen kat 'umah' kwn2..ada bbrp hal yg berlaku lately ni yg memaksa lily utk menyepi seketika..

Terima kasih buat yg sudi menjenguk ke sini..wlupun tiada update dr lily...& terima kasih buat kwn2 yg sudi bertanyakan kabar...& tak lupa juga buat follower baru yg sudi follow blog ini.. Insyaallah..nnt lily follow balik ya...Insyallah...akan kembali spt biasa slps ini..

Selamat bercuti & Selamat Hari Malaysia..Saya Bangga menjadi Anak Malaysia..!! ^________^


Tuesday, September 6, 2011

Raya Kami.. ^_^

Salam..

Bertemu kembali stlh lama bercuti...Mood pun ntah kemana dh..nk update pun rasa mls jer..Citer raya pun x byk..tu yg mls nk update pasal raya ni..Apa kabar korang semua..??Selamat Hari Raya..  ^_^

Raya ktorg tahun ni simple sajer..Takde kuih raya..Takde ketupat dipg raya..sob..sob..tp pg raya tu sempat juga buat rendang ayam..& masak lemang yg mmg tersedia dlm bungkus tu..senang jer msknye..hehe...mkn utk ktorg jer..Gambar Raya pun x byk ambil tahun ni..

Kesian kat Hubby..raya tu dia x tido..mlm sbmlm raya tu dia keja mlm blk kul 4pg..slps subuh tido jap..kul 7lbh bgn..siap2 nk p sembahyang..pas sembahyang..mkn skejap..pastu terus p rumah kluarga angkat..rasa x sunyi jugaklah pg raya tu..dpt jugaklah kumpul ngan kluarga angkat..mmg dh biasa dgn diorg..sejak zmn blajar kat kolej dulu lg..stay kat sana sampai kul 5ptg..kul 6ptg hubby terpaksa keja lg..shift mlm..org lain pun hairan..apsal hubby keja bank tp xde cuti...apa blh buatlah..hubby bukan keja kat kaunter maupun kat bhgn office tu tp hubby keja bhgn customer service @ Call centre..tp nasiblah..hari rabu & khamis tu off day hubby..mmg raya kedua & ketiga Qis dpt raya sakan..kumpul witt raye.. ^_^

slps sembahyang sempat amik gambr kejap..baju adalah tahun lalu punya..sbenarnye tahun ni tema ijau..tp disebabkan x sempat cari baju Qis..utk photoshoot ni nk juga pakai sedondon..so terpaksalah pakai baju thn lps punya..^_^

kat rumah kluarga angkat...

budak2 dtg rumah..Qis terus bersemangat..sblm tu nk melekat jer..abg2 ni 
dtg terus nk duduk sama2ngan diorg..

See...anak beranak yg keletihan...sempat lg tido..

Qis ngantuk sgt..blh plak tgh main2 tu..dia tertido mcm tu..

Tak byk amik gmbr raya thn ni..x bersemangat..Rasanye citer raya ni pun setakat disini shj kut...byk juga ziarah rumah kwn2 hubby..tp x amik gmbr..so..citer pun takde lah.. 

Thx to Shidah..yg sudi kirimkan kad Raya & wit raya utk Qis..terima kasih byk2..jauh tu..wit raya dr ipoh..TQ so Muchhh.. ^_^

Gmbr2 yg lain upload kat FB jer..tu pun x byk..