Saturday, April 30, 2011

MRS FIZA GIVEAWAY

 

 Tarikh tutup penyertaan : 18.05.2011

Jom sama2 meriahkan MRS Fiza Giveaway ini..nk join klik SINI





Thursday, April 28, 2011

Aktiviti Weekend @Pusat RekreasiTaman Bukit Indah

salam..

ni aktiviti weekend baru2 ni..bawa Qis ke Taman Rekreasi Bukit Indah..1st time p sini..koz dekat dgn rumah yg ktorg tinggal skrg..


sampai2 jer terus naik benda alah ni..pastu x nk dh turun2..
jenuh pujuk dia suh turun..last2 nk juga..

dh turun dr buai tu..bawa ktorg main kejar2lah plak..

melangkah dgn penuh yakin.. ;p


wah..wah..kemain lg hepi..berjln pon sambil tersengih-sengih..
self timer koz time ni hubby tgh berehat..pening katanye..

melakukan pendakian...jauh dia tinggalkan kita.. :)

tiak tgh gatal..kena gigit semut..hehe.. ;)


Wednesday, April 27, 2011

Wordless Wednesday : Alahai Anak..


Salam..

Alahai Anak..Dah keletihan sgt..berjln seharian..X nyempat2 lg mandi dh tertido kat atas lantai..tanpa beralaskan tilam & bantal...time ni lily kat dapur..bila masuk jer kedlm tgk Qis dh tertido mcm ni..sian dia..

Tuesday, April 26, 2011

Buat Hal Lagi..

salam..

Baru dpt bersiaran..

Bukan Qis yang buat hal..tp ni ha..komputer ni..Lately ni selalu jer buat hal..suke sgt hang..pg smlm  spt biasa on kan PC..tp byk kali on pastu ..asyik kuar.. "MONITOR GOING TO SLEEP"..dh ngantuk sgt dh kut monitor tu.. adeii..geram tau.. ON OFF..ON OFF..last2 mmg x dpt ON dh sama sekali..haishh..tension.. pastu ngadu kat Hubby..apsal PC x leh on..koz dia yg last guna..

Hubby pon bukalah CPU tu..tgk apa yg patut diperbetulkan..x taulah apa yg hubby buat..akhirnye komputer ni dh sihat semula..nasiblah hubby dpt buat..klu X..mmg x senang duduklah jwbnye.. :D..

So mlm td sempat gaklah BW ke umah kwn2..tapikan tgh2 BW..kuar plak..pop up alert..PC dh terkena Virus... adeiii...geram..X dpt nk khatam BW...terpaksa Off kan dulu komputer ni...nak kena Format dulu...disebabkan dh mlm..hubby pon dh ngantuk..paksalah pg td baru format Komputer ni..

Satu hal lg..nk Format kena backup dululah semua dokumen2 penting ni..nk berjam gak tunggu baru abis backup semua tu..Nasiblah Akhirnye..dpt gak hubby settlekan...


kejadian smlm...buka CPU tu..tgk apa maslh dia kat dlm..byk habuklah.. :D
 C pengacau...Sibuk gak dia kat situ.. ;)
 Sekali daddy ckp..haippp..terus nangis..aiyakkk..
Klu dh nangis..mmg susah nk pujuk...sampai kesudah..last2..pandai pon diam sendiri..hehe.. ;)


Sunday, April 24, 2011

Ahad Yang Indah..

salam & selamat berhujung minggu...

Ahad yang indah..bangun pagi dengan senyuman.. ^_^...

Qis happy koz hari ini daddy cuti..blh bawa Qis jln2 ukur mall  kat pantai.... :D

Ahad yg indah bila dpt bersama daddy di hujung minggu ..koz utk bln ini cuti hubby kena pada hari ahad & isnin until end of mei...tgh berpikir2 ni..hari ni nk cuci2 mata kemana.. ;P

OK..Selamat berhujung minggu..Njoy ur weekend..! ^_^

Saturday, April 23, 2011

Cermin..

 Salam..

 
Aku adalah Kamu..Kamu Adalah AKu.. :D

Cermin dapat memberikan keinsafan kepada diri kita bahawa kita tidak akan kekal selamanye begini..


-Daaaa-

Friday, April 22, 2011

Hobinya..

Salam..

Nih Hobi Qis yg suke menconteng/mewarna..pantang ternampak kertas ngan pensil..mulalah tgn tu mula nk menconteng..kekdng x cukup kertas..kat bdn dia sekali dia conteng...& skrg ni bertambah kreatif lg pabila dh pandai menconteng dinding..ish..ish..kekdng geram juga tau..

uishhh..kena jeling ye mamarazzi ..

haishh..kusyuk..sabar je lah Old Town..stiap kali p mkn kat sana..Mesti abis semua kertas tu dikerjakan Qis.. smpi dia puas..huhu..
sian..blum ada meja..paksa mewarna kat lantai..sabar ye syg..nnt mummy belikan.. :)
Comel jer tgn dia pegang pensil warna tu.. ;p

tak cukup dgn kertas dia..nk gak tumpang kertas daddy..siap kaki terangkat2 lg..


Rajin adik rajin..rajinlah belajar......

Wednesday, April 20, 2011

Memenuhi PermintaanNya..

salam..

Time dia demam hari tu X dpt tunaikan permintaanye yg setiap ptg asyik nangis nk ke OLD town..mentang2lah dekat jer dgn rumah..senang2 jer lah dia tunjuk nk ke sana..haishh..kecik2 dh pandai..so akhirnye..baru2 ni..X nk menghampakan dia..bawa jugalah dia kesana...kemain hepi tau..kesian... ;)

Time ni kan..mknan lmbt sampai..Qis ternampak pelayan tu hantar mknan kat meja lain..Qis ingatkan nk bg kat dia..sekali dia tgk pelayan tu lalu jer dpn dia...apa lg terus nangis..tgk tu..sampai dia tolehkan muke dia dimana pelayan tu hantar mknan..haisshh..ngamuk sakan ..malu mummy tau...

muka puas hati..akhirnye dpt juga mkn..
The menu..Alhamdulillah..kenyang..



sblm blk sempat lg Qis berposing..

cheeky face..gumbira bila permintaan di tunaikan.. ;)


Tuesday, April 19, 2011

Model Muslimah In Da House.. ^_^

salam..


Bila Takde keja..Cari keja..yg jd mangsanye..sapa lg klu bukan c anak dara seorg nih..ngeeee..dia pon layankan je lah.. :D ..

kali ni kena jd model muslimah.. ;)


Tgh memandang wajahnye dicermin..*dlm hati berkata*..comelnye aku... ;P

siap lenggokkan badan..
Tak blh blah..dh kebosanan..muke pon dh masam..sayang..klu nk jd model muslimah..kena sopan2 tau..

Tpkan apa yg menyentuh hati..
ni dia sendiri yg amik sejadah tu tau..pastu bentangkan sendiri & sujud..tp bukan sujud..sptnye menonggeng..hehe..alahai anak..doa kami..moga kamu menjadi seorg anak yg solehah dunia & akhirat..AMIN!!

Monday, April 18, 2011

Dapat Teman Baru..

Salam..

Muka Hepi dpt teman baru..cheeky face..ngengadalah tu.. :D
Qis dh ada 'kwn' Baru...stlh lama kesunyian tanpa teman..Kini Qis dh x kesunyian lg..Wlupon belum dpt memberinye "KWN" yg sebenar..dpt memberinye seekor kucing sbg teman pon jd lah.. ;) ..Sbnrnye kucing ni  hubby Terjumpa tgh tido tepi tangga time hubby blk keja mlm....hubby sangka kucing ni mati koz badan dia dh berlipat spt x bernyawa..Hubby p angkatlah kucing tu..rupa2nye msh bernyawa..syukur..dgn rasa belas kasihan..hubby pon bawalah kucing tu blk rumah..hmmm..ntahlah apa angin hubby mlm tu..nk plak dia bawa kucing tu blk rumah..sblm ni mmg dia x nk...maybe kucing ni adalah antara yg bertuah.. :D ..mmg kesian tau tgk kucing ni..mata dh bengkak sblh..asyik..mengiau2..kelaparan..lily pon teruslah buatkan dia susu..Bg susu Formula Qis..mmg kehausan tau..laju jer dia minum susu tu...

Dh abis minum susu..mlm tu ktorg bg dia tido dlm tandas..koz x nk lah kang bgn pg2..najis dia bertaburan..nk bg biasa dia membuang dlm bilik air..mcm kucing kat KG..cerdik..klu nk membuang mesti msk tandas..

Tgk mata dia..sian kan..dh x nmpk sblh..bengkak..hmmm..ntahlah..maybe org tendang2 kut..time ni bgn pg terus mandi kan dia..guna  mandian Qis..harum..bau dia pon dh mcm bau Qis..ekeke.. :D .

Bulu dia dh kering..dh bersih...comel jerkan..erk..apsal mata dia jd biru plak kat sini..tp kucing ni blum aktif lg..Qis pon x dpt lg nk main dgn dia..kasi keluar dari kotak tu..terus lari nyorok blkng kerusi..malu2 miau plak..

tghari tu kuar kejap belikan mknan dia..mmg kelaparan sungguh..kejap jer letak mknan tu dh abis..pastu ngiau2 lg mintak..biskut tu Qis punya keja lah tu..bg kucing tu mkn biskut..tp kucing ni X nak...haisshhh..pandai memilih.. ;)

Dh kenyang dh...

hmmm..X taulah brp lama kucing ni blh bertahan dlm rumah ni..koz Qis ni ada angin tau..ada masa dia sayang sgt dgn kucing tu..siap belai2..tp bila angis kus2 dia dtg..abis gaklah kucing tu dia cekik..