Wednesday, December 7, 2011

Letih...

Salam..

Budak yg keletihan seharian berjalan lps nonton wayang tempohari...time ni ktorg tgh makan sambil tunggu hujan reda nk balik rumah...Qis ni tabiat dia satu...pegi mana2 mesti bekalkan dia pen & buku...ktorg tak sedar dia tido ni..alih2 tengok dia..dah terlelap dah rupanye...tapi pen masih ditangan...

ni lah hasil contengan qis...bulat2 / kosong...brp banyak buku dah dia abis tulis macam ni...kalau dia dh siap tulis penuh satu page macam ni...dengan happy & excitednye dia tunjuk kat ktorg...haruslah ktorg beri pujiankan...dia pun bertambah semangat nak menulis tu... :)



66 comments :

mamalieyna said...

alahai..penat benooo ghupe tu..hee~

pandainye Qis..girl kot, sopan menulis, bulat2 elok je masuk kotak..clever lah..clap3x.. ^_^

cik mun said...

alala..comelnye die tido..

orang muo said...

kanak=kanak bijak yg comel :)

etiey.com said...

bagusnya qis... comel!

Nens Collection said...

bagus qis ni..besar2 nnt mst ulat buku..comel jek die tertido atas tu..;)

MrS. F!zA said...

alahai siannya smpi tetido kt meja..

*qis dh pndai buat kosong.. bgus2..darwisy sy ajr memula ok lama2 dia conteng hbis 1 buku..huhu

ibnuismaini said...

lps ni boleh tulis nombor 1 lak. :D

MamaEma said...

memang ngantuk sangat dah tu..tidur pun sambil pegang pen..

ajumohit said...

blog lily berwajah baru, so sweett!!! alahai qis, bestnya tgk bebudak tertido atas meja mcm ni...anak2 aju tak pernah ada aksi tidur secomel ini hehehhe

TwIstiEs*meSti Mau* said...

comel mata budak nii...biar sy jd pakcik dia laah...
haahaha

nieda said...

terrornya qies cantik bulat tu...dia seorang budak yg bijak. Ada baca dulu satu artikel, budak yg normal bila tulis dia akan mula belajar buat bulat. So qies mmg bijak

.: iEyLa :. said...

ieyla rse die nak ajak akk main XOXO tu..tp pen xckup..so kire die jela yg menang..hikhik

LydSunshine said...

Kalo dia boleh tulis 0 dengan konsisten di setiap kotak, pekata mamaQis tolong tuliskan sesuatu huruf yg lain plak bagi dia ikut utk kotak2 lain.

So Shy Lady said...

anak2 akk klau dpt klua dr sangkar takde nk rajin2 baca ke tulis ke he..he..

trserlah kpnatan qis tu ;)

| SUE | said...

buat bulat pon comel

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

siannyer, letih beno tu!

tp bagus la Qis..
nnti cpt die blajo tau lily...
alya suke conteng gak, abes kertas kije saya dicontengnya..
br ni bw mak pi klinik, bosan lama nunggu.. abes selongkar henbeg nk cari kertas conteng..
huhuhu

afzalsukasuki said...

kalau cerita seram kan kak..bebudak kecik mcm qis lukis benda cenggini ada maksud tau.mcm cter the ring pulak.hoho angker sungguh :D

::NureeN:: said...

alahaii.. smpi terlentok g2.. semlm ellesya pon dh mula dok tulis huruf A

shark said...

waaa.
rajin btuil qis nie..
bakal pelajar terbaek ni:)
amin..

miss Fyqa said...

yeahh Qis..teruskan usaha ;)

Puan Gojes said...

ni someday will ikut jejak sis juga ni, if ibunya seorg blogger, soon anaknya will jadi seorg wartawan :)

aiEz said...

kesiannya qis,letih sangat tu...anak2 kena selalu dapat pujian,salah satu dr cara mendekatkan anak2 dgn ibu bapa,bagi dorang tambah semangat lagi...hee

Phat said...

bagus nya...phat x sabar nak tunggu syaza besar camni..

c'axoera said...

olololoooooo sheannn dierrr

Qaseeh Tolia said...

Kesian..dan COMEL

Afiqa Dayana said...

alalalaa, comelnyee ~

Totie@Tomy said...

muka penat tp still cute...

eda_ej said...

bagusnye die.. rajin..

NURULHANIF said...

wah.. qis dah pndai.. tahniah..:)

aisya said...

cian Qis.. penat sampai tertido2.. =)

Aien Not Alien said...

budak2 mudah tertidur tak kira tempat kalau dah keletihan sangat...:)

Ujie said...

comelnya dia rajin buat bulat2..o_O

bagus..dia dah tak kekok pegang pen/pensil.

beLLa said...

alololo.. tomeynye yea. ^_^

Nora Karim said...

kesiannya qis... tapi comei la dia tdo... heheh

Fieza79 said...

aduhai penat sgt tu nampak nya...hehee smbil pen msh di tgn..besar nt jd pndai ni...

LAici KAng Ais said...

ajar lah tulis benda lain lak.eheh :)

maszmadi said...

alolorrr, cumel jerk qis tido sambil pegang pen...

Rtp Farra Arisha said...

hehe, kids are always behaving like that. when they tired of something, they get to sleep anywhere they being..

kids love the praise..:)

Qhaifa Nur said...

banyak homework ye sayang...
nanti mama belanja ais krim..

ieda said...

aloor2 jelas kepenatan lily tuu :)

Juliet_iRa~" said...

penat sgt la tu..
bagus la akk da ajar dia menulis..

nt tulisan cpt cantik..heeee

konde said...

ih... comel giler :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Izan Ishak said...

alahaiiii...penat sgt sampai tertido dia. praktis nak tulis o ngan 0 ye sayang? good job qis!

khairul said...

penat mama dera soh menulis kot ?

Cik Tetra said...

heee comelnyaa dia buat bulat2..hehe.. :D

Ungu Violet said...

alahai comeynye...smpai trtido..:)

eB ezrin said...

pandainyer qis tulis. bgs :)

diana said...

letih menulis la tu...
besar nanti mesti jadi cikgu ni..
tanda buku sampai tertidor..
heheh

Nur Aischa said...

haha comel jea qis sampai tertidur ;D

Maya Mayana said...

qis kirakan telur ayam nenek kat kampung yer?

aimi said...

aduh chomel ny qis =)

Wanie said...

hehe..comelnye die tido..letih sangat berjalan tu..kosong je die tulis?keke

shida'R said...

baguslah qis pndai dia mnulis..elok sis dr seawal qis bg dia minat nk beljar..tahu atas dasar pgalaman.. ^_^

ecadwinkyasha said...

..kecil2 dah rajin tulis kat buku,bagusnya.nanti besar semoga jadi anak yg bijak.

Ena said...

ouhhh.. so sweet...

cantik tulisan qis.. pandai dah wat bulat2 tu.. dak irfan pegang pensil pun tak betul lagikkk... uhuhuhu..

Cik tikah said...

rajinnya dia buat 0 banyak2. hehe.. qis comel!

tnZackJ said...

rajinya dia...

Fabulous Me said...

Alah someynyeeeeee diye

ILA HonEyBuNNy said...

wah3 qis..

ne la studynya ye....lepas neh boleh tulis 1 lak..ehheheh

CTK said...

hahahahaha...rjinnyer qis..suruh dia buat petak2 la..belajar bentuk2..hihihi

Wilayah Sepet Kuku said...

AS SALAM,

alahai...ciannye smpi tertido Qis,
baguslah klu dis suka tulis..tak kisahlah apa pun yg dia tulis..hehe,nnti dah besar bleh tunjuk...

My SweetPea said...

alahai sampai tertido dia....comel

MaYa MustWany said...

alahai ciannya..penat la tuh..

nur farahin binti sulaiman said...

pandai dah menulis..=)

wan nurul hezrina said...

kesiannya qis...penant sangatlah tuh..belajar sampai success yer qis=)

...sWeeT uMi... said...

ala cian nye qis, mesti penat sgt tu....tp bagus dia tak tinggal ngan pensel ngan buku tu (",)...kat situ dah nmpk minat nye kat mana....