Saturday, December 24, 2011

Cendol Pulut..

Salam..

image from google... nampak sedapkan..

Beberapa minggu ni teringin sangat2 nak makan cendol pulut...gara2 baca entry Cik tetra makan cendol pulut..terus teringin.. ;) ...tapi kat JB ni tak tahu kt mana nak carik..hari tu ada tanya Cik tetra..kat mana ada jual cendol pulut ni...ada 2 tempat cik tetra bgtau..kat Taman desa Harmoni & Kg.melayu majidee.. tapi dua2 tempat pun hubby tak tahu....

Lepas jalan2 kat hutan bandar tempohari..hubby ajak p Danga bay..dia kata kat sana maybe ada cendol pulut...tapi kecewa..yang ada hanya cendol yang biasa jer macam gambar kat bawah ni.....


tak kena dengan selera..hubby yg abiskan..

Tengah mengidam nak makan cendol pulut...ni bukan bermaksud lily sekarang ada 'isi'...belum ada rezeki Qis nak jadi kak long...^^




59 comments :

.: iEyLa :. said...

hurmm..cri kak..
usaha tangga kejayaan..tgk pic ni dah ieyla plak yg terasa nak cendol..hikhik

Juliet_iRa~" said...

k.lily!

sedapnyaaaaa..heee ;p

ira suka cendol biasa dr pulut..taste kita lain la..heeee

maszmadi said...

erm, gerai2 kat angsana tu xder ker lily... susah jgk yerk nak cari cendol pulut kat jb sana..

aisya said...

baru je mkn cendol pulut ahad lepas.. =)

NURULHANIF said...

sdpnya.. lama dh xmkn.. :)

Ujie said...

lily, sama la kita..dah lama teringin nak mkn cendol pulut.

tapi psr mlm kat rumah ni jual yg biasa je. smpai skrg masih mencari..oh cendol pulut!!

khairul said...

melelehhhhh

aiEz said...

memang susah nak cari....aie suka cendol biasa,hee...

ieda said...

wah2 terbaik lah dikk

nie lily post nie .. akak lak yg teringinnn huwaaaaaaaaaaaaa

kacang said...

sedapnyee cendol..=D

nieda said...

teringin yer.... lily kena cari smpai jumpa. hehe

Nens Collection said...

hehe..sy x suka cendol pulut,suka cendol campur..hehe..sy ari2 ngidam mummyqis..tp xde isi jgak..hehe

shima wibowo said...

huhu mengidam nak makan juga...dulu waktu belajar kat UM selalu makan kat seksyen 14 UM..sedap..tak tau la ada lagi ke tak...

MamaEma said...

sedap cendol pulut ni...

Juliet_iRa~" said...

gambar pon dah terliur k.lily..heee


^_______________^

MaYa MustWany said...

tak suka sangat.kalau abah beli yang air cendol,mas just minum air je.yang hijau tuh cendol mas xmakan.hihihi

::NureeN:: said...

aduyai.. tgh2 ari gini tgk plak cendol pulut nih terangkat beb.. mana nk cari nih huhuuu

Ila Aqilah said...

kak lily, ce try cari kat kg melayu majidee..hehe

Ila Aqilah said...

kak lily ce try cari kat kg melayu majidee..thee

ajumohit said...

salah satu pemanis mulut feveret aju tu lily, sedap kan hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ila : Hubby tak tempat tu kat mana..

adarnadzmie said...

nyamannya tekak klu dpt makan cendol kan...hehe

c'axoera said...

wahhh best best ni! fav :) but yang without pulut lah :D


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/yes-aku-benci-kau-lalat.html

kayrul-shah said...

sedap tue cendol pulut...tengok gambar pun dah kasi terliur abis nie

omar_faruqi said...

wahh!! mesri sedap kan.. mintak sikit boleh..?? hehe

Rtp Farra Arisha said...

aaa, sedapnya klo dapat makan cendol pulut at such this lovely evening dengan angin sepoi2 bahasa..hehehe.

Cik tikah said...

ingtkan qis nak jadi kak long tdi. hehe

Cik Nurul said...

Nurul suke cendol pulut!! ^^

Dalila Hamid said...

kak paling suka cendol jagung... slalu mnta boh jagung tu lebih... sedap oo.......

huda jamil said...

sumpah sedap cendol. saya hantu cendol tau ! :)

shida'R said...

weee..sedapnyer ^_^
tp shida suka lg ais jagung :)

aimi said...

sdap nye kak =)

Cik Tetra said...

ohh akak tak jumpe lagi eh tmpt cendol pulut tu...alaaa kesiannya..takpe2..nanti saya bagi exact tempat cendol tu eh.. ;)

Ungu Violet said...

tengok gambar mmg selalu terliur...huhu

naiemah_ramli said...

cndol plut kat bandar umah naiemah ada kak,tp jauh la ngn akak.. :( mmng sdap :)

Miss Purple Ungu said...

x prnh mkn cendol pulut
tp tgk gmbar tu cam best je :)

Mia Liana said...

makkkk aiii sedapnya cendol tu..... tetiba terasa nak beli gak arini... hehehe

misyamissyou said...

kalau cendol pulut mmg cepat je habis tau..slalu smpai kat tempat jual cendol hampa..hurmm

Sha said...

sedapnye cendoll ni..nakkkkk

iKhRam said...

kalau ditambah dgn santan yang lebih banyak..
pasti rasanya lebih sedap..

cewah.. cam dah kat master chef dah nie.. huhu

naga said...

terliur pulak.

Blog Panjang said...

wahh cendol ! <3

Syahirah Suhaili said...

adiela jarang kot tringin mkn cendol..apa lagi skarang nie kan musim hujan..hehe..tapi kalau hari panas..pergh..memang bez kalau dapat cendol..hehe..ce google map je kat mana tempat nak cari cendol pulut..kehkeh

EmpayarUtama said...

ohhhh feveret tuh...

Nur Aischa said...

wahh sedap ya cendol pulut?? ehem. bila lah tu qis nak jd kak long tu, hehe have a nice day puan lily ;)

farah khairi said...

slurrrppppp terliur!

Wanie said...

lamanya tak makan cendol pulut..yg cendol pulut gambar second tu lain la..dah macam abc..hehe..yang first tu nampak sedap..

nur farahin binti sulaiman said...

akak!! sedap nyer cendol nie.. ciap da pulut lagi.. da jagung lagi bertambah kesedapan cndol tue..=)

Amyra Azhar said...

cendol pulut! tk penah mkn la plak hehe
kat melaka tk tau la ada dak. :D

mamalieyna said...

bila rsa teringin sesuatu mmg rasa nak dapatkan jugak kan..hee~ hope nnti jumpe apa yg diidamkan tu.. ^_^

ish..ish..selagi belum bersalin..rasa ngidam lagi, nak cendol pulut gakkkkkkkkkkk..hee~

Juli suhendri said...

wah, jadi kepingin deh ..
:D

Pondok Usang said...

a ah la.. lama juge tak makan cendol.. nak pi cari laa..

Pondok Usang said...

a ah la.. lama juge tak makan cendol.. nak pi cari laa..

Deganshah Putra said...

Saya pun suka cendol hehe

Izan Ishak said...

sedapnya cendol pulut!

kalau kat BP ni pun kat mana ye nak cari cendol pulut... rasa dah terliur plak ni..

NzA said...

sedapnya.....akak pn mcm dh mengidam tgk gmbar tu...he.he.he...

...sWeeT uMi... said...

slalu nye cam tu la,bile kiter nak sgt..cari la kat mana susah nye la nak dapat...tapi bile tak nak, ada je kat mana2 huhuhu....tak pe pasni cari lagi ye, mana tau ada rezeki nanti (^_^)

wan nurul hezrina said...

makan cendolnie mcm bleh sejukkan panas badan=)

CTK said...

nk pulut je boley...hahahaha