Thursday, December 1, 2011

Annoying || Jangan Mudah terpedaya!!

Salam..

Ni nak citer tentang Annoying ni...tiada kaitan dengan alam maya ..tetapi berkaitan alam realiti.. ;)

Citer dah lama..tapi nak citer jugak.. :D ... kejadian berlaku seminggu sebelum puasa tempohari...Lily ada buat Facial treatment kat tuuutttt(nama tmpt terpaksa dirahsiakan..kang tak pasal2 kena saman plak..) tapi sykt ni memang popularlah..selalu jer iklan dia kat TV..Lily buat facial ni pun sebab tempohari lily ada join contest diorg..tak sangka plak..selepas 2 hari join tu..diorg kol cakap lily layak utuk dapatkan free facial treatment..Voucher RM300 & free trial produk 1set..Siapa yang tak sukakan bila orang nak bagi free kat kita.siap cakap lagi..kalau u tak pegi..u rugi maa..ni free oooo....so lily pun teruslah buat appoinment dengan diorg untuk buat Facial tu..

Dipendekkan citer..selepas buat Facial tu..ingatkan bolehlah ktorg terus blah dari situ..tapi rupa2nye diorg suruh tunggu sebentar ..koz nak promosikan barang2 diorg..& suruh lily sign up plak untuk rawatan susulan..siap paksa2 lagi ok..haishhh..camni lah erk cara diorg berbisnes..kata tadi FREE kan..tapi lepas buat treatment tu..paksa2 orang plak untuk sign up..lily berkeras tak nak..diorg lagi berkeras suruh lily sign up...

Diorang cakap..kenalah buat rawatan susulan..baru boleh nampak hasilnye..kalau setakat buat sekali jer..mana nampak hasilnye...Bijak memang bijak...saja kata FREE nak perdayakan orang...kalau harga untuk buat rawatan susulan tu murah takpe lah..ni tak..makan beribu2 tau...kalau lily banyak duit pun taknaklah membazir untuk benda2 macam ni...

Bila lily kata lily tak mampu..boleh plak amoi tu cakap macam ni.. "Eh..u husband keja bank maa..mesti banyak duitkan.." (sblm buat facial treatment tu kena isi borang dulu..tulis apa pekerjaan kita..apa pekerjaan suami..dari situ kot diorg tau hubby lily keja apa) ...see..see..sound very ANNOYING.. kalau keja bank..duit kat bank tu kita punya ke??grrrrrrrrrr....

Last2....hubby naikkan suara dia..barulah dia nk mengalah...haiishhh..moral of the story..jangan mudah terpedaya dengan iklan2 @ contest2 sebegini...itu hanyalah taktik semata2...

Setia menanti mummy buat facial treatment selama 3jam..huhu..
sian sampai terbaring2 dia kebosanan...





56 comments :

MrS. F!zA said...

kita mcm pnh dgr je cerita ni..rsa ada jgk yg terkena haitu citer kt blog..mmg dia pksa sign up lps facial tu.. msti company yg sama ni..huhuhu

ajumohit said...

alahai ciannya qis lama menunggu ye, mmg betul tu lily, itu cara diorg nk pikat hati pelanggan..

bila kita dh dtg utk wat treatment dia akan pujuk seboleh mungkin utk kita terpedaya dgn rawatan diorg..

syukurla hubby lily ada di situ hehehehe

afzalsukasuki said...

kak saya rasa saya pun macam terkena macam akak ni dulu..tapi saya terkena ngan 'kembar' syarikat tu. Sesuka hati main paksa2..sampai saya tak tau la nak bagi alasan ape lagi.isk3

eB ezrin said...

betol, dh byk kali dgr psl benda nih. gera kan?
ps: comelnyer qis :)

LYAfrina said...

huhu... ni taktik nk laris produk..ekceli..lya rsa lya tau sykt mne.. mmg sgt2 femes kan... xpe.. biarla rahsiakan.. biasanya xdenyer sjer2 nk bg free..ada agenda d sebaliknya kan??

.: iEyLa :. said...

teknik marketing skrang...
konon2 free..tp de je cara nak suh org beli...xpaham tul..

afzan said...

benda free yang kena keluarkan duit. macam mana tu?

::NureeN:: said...

mmg.. nureen dah tau tektik diaorg tue bila SIL nureen bg tau, dia pon dpt g2 pastu p buat paksa2 srh sign up, kena la sound ngan sil hahaha padan muka

Nens Collection said...

betul cara mummy tolak tu..mmg taktik kotor digunakan,kawan sy pernah terkena..kene lebih hati2..

Ujie said...

melampau! lain kali kalau ada yg degil gitu..lily ckp boleh buat report sbb paksa2. mesti dia diam..

Cik Tetra said...

betul2..selalu kot mcm tuu..kakak sy pernah kenea..ckp je free tp last2 nti diorang paksa beli brg or whatever..annoying gile!

p/s: hehe comel je qis baring camtu... :D

Cho Zila said...

memang selalu dengar dan dia tau ramai gak yang hatinyer cair.. syukur selamat duit.. nasib bawak hubby kan... dia tau kelemahan wanita.. isyh memang tak patut...

~izan~ said...

selalu dgr kes mcm ni..mesti ada udang sebalik batu... yg iklan2 kat tv tu semua sponsor tu lily,tu psl diorg puji melambung huhu..

takpe lily,sekurang2nya dh dpt pengalaman dan merasa facial dgn mereka..

aiEz said...

kak,blog namee ada citer pasal benda ni..dier ada bagi tips utk jenis bisnes macam ni..akak singgah check link ni...

http://nameeroslan.blogspot.com/2011/10/beauty-specialist-tips-on-how-to-avoid.html

Juliet_iRa~" said...

NY skin eh k.lily?hee

tu y sll iklan..;p

heee..pndai ek diorang nak duit kita..mula2 free lepas tu suh buat tu la ini la tambah tu la..

pndai tp mmg ada gak dgr y NY ni suka paksa2 org...huuuu

psss : Kalau murah xpela gak kan..kalau bank tu kita y pnya xpela gak...heeee

zahidahwahid said...

oh! memang sangat annoying....huhuhu

New Entry: 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

Cabaran 30 Hari

Solihahazahar said...

dunia dunia~ haishh

Izan Ishak said...

sangat menyakitkan hati. izan dah pernah baca ramai blogger yg dah terkena cam ni lily... ni mmg taktik dorg aje pun... bab paksa2 tu terukkan...

Qhaifa Nur said...

tak de yang free sekarang still tetap kena bayar juga tapi dengan cara yang lain, berhati2...

*diera* said...

penah terkena ngan slimming centre nama ringkas BB.. hehhe selalu dia bg free offer.. try la konon2 sama gak menang contest.. padahal tekan like kat pesbuk je.. adoii tensyen gila.. 3 minggu kot dia asik call ari2.. smpi sy hangin dr ckp baik2 sampai tinggi suara br dorang tak call lagi... :D

-oP_ida- said...

uihhh dahsat nieh.....
kalo camnie kena letak hubby keja kaut sampah jaalah....
takleh habaq per.benar....depa dok amik kesempatan plak.......

hati-hati lili..... la ni bahayakan macm-mcm dok ada

munna said...

setia Qis meunggu ye.... pandai betul company tu putar belit ye...nak juga untung...

suw said...

penah gak terkena..tp ngan london weight management.. huhuhu.. mmg annoying giler..tp daku tersubscribe rawatan susulan lepastu kan..nak abes pakej je pomot soh tambah itu ini la..tp tak kurus2 pon masa tu..hampeh je..
btw salam kenal :)

m!3yr4h_LolLy said...

orang bisnes zaman sekarang memang cam gitu la. mula2 manis bukan maen lagi berkata2 to.

comel qis. ;)

maszmadi said...

masz pon penah kena tp by phone... org tutttt call n bgtau masz akan dpt free kad n dpt 50% disc utk melancong, shopping, makan, melawat tpt sejarah, dll. last2 dia kkata kena bayar RM499 untuk register. dia siap paksa2 lagik, trus masz letak tipon.. haha padan muka dia..

ieda said...

hurmm memang kena hati2 .. rimas kalau ada org promote suh sign itu dan ini sedangkan kita x mampu huhuh

ibnuismaini said...

Kwn sy pernah kena tp utk rambut. Femes gak sykt tu.

Mula2 free pastu suh bt itu ini, byr itu ini...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

akak dah banyak kali dapat voucer sbb menang cntest tapi takpenah pg sebab itu semua taktik diorang..lain kali kalau dapat janganla pegi tau

So Shy Lady said...

ye btul. kna ada hb kt sblah baru susah skit dia nk gertak kita.

akk pun pnah tkena kt 1 spa nih tp dia t.brani lbih2 agaknya gerun nengok muka srius hb hehe

eT said...

mmg pon...kdg2 yg free tu mesti sesuatu...

NHY said...

agree to mrs fiza. saya pun pernah dengar cerita macam ni dekat blog spe ntah dh x ingat.. dulu mak memang dah ingatkan. kalau diaorang nak bagi benda dekat kita, ada ja balasan yg diaorg nak. takkan free2 je nak habiskan duit untuk kita.

diana said...

wah...
ramai yang dah kena la dengan landon manegment ni..opss!!tersebut namanya pulak..
hhehehe..
ramai sebenarnya yang dah buat post pasal ni..
bagus untuk menyedarkan wanita2 kat luar sana...

Niza Romli said...

melampaunyaa...
sebab tu la niza tak berani nak join mana contest mcm tu. takut terkena...strategi berniaga ntah apa2, main paksa plak.

Ferry I said...

Terima kasih telah berbagi ceritanya sahabat...salam persahabatan dari Indonesia

NzA said...

depa tu lily buat sesuatu utk kaut keuntungan semata2...mcm angah juga, buat treatment habis RM1000 ttp hampeh...boleh depa kata kena smbung lagi br ok..dh brapa byk p treatment ttp sama jerrr...nyampah akak.

mamalieyna said...

member eina prnh tnya pendapat pasal benda2 camni, yg dia dpt free..tp asal dgr je, terus eina ckp, jgn cayalah, mesti ada muslihat disebaliknya..kang kalau tak kental, bleh terpedaya..hu~

seb baik ada husband sama2 lily kan..haih..diorang ni memang la..

Dalila Hamid said...

akak prnah terkena juga... london weight managment...subang prade. kata free tapi dia punya adjust suruh buat rawatan susulan macam paksa2 pulak tu... minta byk smpi 6k gna kad kredit... tpi nasib baik akak balik terus keluar bilik .. klau tak mmg melayang duit... byk penipu iklan2 free ni..

Ungu Violet said...

itu mmg strategi perniagaan dorang utk tarik pelanggan..

mula2 dengar free aje mmg kita trtarik la kan..

pastuh siap lahhh...huhu

zareliqa afiqa said...

Memang annoying orang mcm tu.Tak paham2~ huhu

Semut Senyum said...

Cik sEmut pun pernah mcm tu... satu salon yang mmg terkenal la.. mmg sepesen je dorang punya style tu.. agak memaksa la... pstu harga utk treatment susulan tu siap suruh buat pinjaman lagi.. haishhhh....

MaYa MustWany said...

mcm NYs je..hihih..mas prnah baca blog2,banyak terang2 hal ni..sejak tuh,memang dah tak caya coz tektik mereka ni

ehh zoom..

Wanie said...

eeeii wanie yg baca ni pun rase geram sangat ohh..sebab penah terkena dengan benda2 macam ni..huhu..cina eh akak?nasib g ngan hubby kan kak, bahaya kalau g sorg2..

shida'R said...

hahaa..giler tul amoi tu sis..kalo duit kt bank tu husbennye pon xmgkin kedebuk nk bg kat dia..kene save juge hehe..

org servis line mmg pandai ejas2 ni sis haha ^_^

comel qis..sabar je tgu mummy :)

Juliet_iRa~" said...

qis ni comel btol la..

:D

Cik tikah said...

lain kali kak lily jgn join taw. pengajaran kan. cik tikah pun pernah kena macam ni. sakit hati je. hari2 kol

Lily@MamaZaraZareef said...

huu..pernah dgr n baca pengalaman blogger lain yg kena mcm ni jugak..diorang mmg paksa btol kan utk daftar tuh..mmg kena berhati2lah klu kena mcm nih..

♛RaRa♛ said...

ish2 ini taktik kotor ==..yang jadi mangsa mereka, mmng kesian lah....so pasni kena hati-hati dengan benda camnieee.apapon thanks sudi berkongsi cerita kat sini...:)

nur farahin binti sulaiman said...

eh, melampau betul syarikat tue akak.. dah kita xmau duk paksa2 jg..aishh..geram..

aiNa yaZiD said...

annoying gile.. huhuhu..sgt geram bila jumpa org yang suka paksa2..

Zar_ita J said...

saya dh terkena dh kes mcm nih, terpaksa amik jugak rawatan susulan tu.. kalau x, dorang xbagi balik... ala gengster punye stail!!

aisya said...

tu la sis.. org skrg berbisnes, mcm2 cara dia guna untuk dpt untung tu.. huhu

Run Away said...

memang mereka akan guna kan pelpagai tektik....kan....

Aien Not Alien said...

kalau jenis yang mudah terperdaya dengan paksaan macam ni, mesti dah sign kan kak...

baguslah hubby akak ada...

apa2 jelah taktik meniaga dorang ni, main paksa2 pulak...hmmm..

wan nurul hezrina said...

syarikat mcm nie kebanyakannya ada trick..isyk2 main paksa2.kata kat dier ok saya wat kamu bayar bleh?haha

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu....

apa pun kita kena hati2..jangan terpedaya..

CTK said...

dorg mmg pndai berniaga ye...huhuhu