Sunday, December 4, 2011

Aktiviti Semalam...

Salam..

Tak dapat nak BW smlm...aktiviti smlm sgt padat.. awal pagi dah kluar(kul 9am)...pegi perodua..maintainance kereta..ingatkan ktorglah yg awal sampai sana..sekali ramai dah org..terpaksa tunggu turn..dekat 2 jam baru selesai...lepas tu pergi cuci keta...Susah kalau tinggal rumah tinggi2 ni..tak dapat nk basuh keta sendiri...

Selesai basuh keta..pergi City Square...makan tghri..lepas tu spt dirancang nonton movie...tak dapat nak tgk Ombak Rindu..Ramai sgt org...so nonton Puss In boots je lah..Citer ni pun sgt best..memang sesuailah bawa anak2 pegi nonton...tak tahu nak review..apa yg lily dapat katakan..citer ni memang Best..kelakar..! Kusyuk jer Qis nonton sampai abis citer...

Pakai shawl hadiah giveaway dari Leily...Thx Leily..cantik Shawl ni.. 

Tapi kan agak mengecewakan..pas kluar panggung tu..baru perasaan 'barang' Qis hilang..rasanye tercicir masa nonton tu...Hubby patah balik tgk kat dalam...takde dah..kebetulan ada 2 org cleaner tgh kasi bersih kat dalam tu..hubby tanya diorg..diorg cakap tak jumpa...ntahlah mengapa smlm masa kluar tu tergerak hati nak bg Qis pakai...tak tahu plak bgini jadinye..Takpe lah mungkin bukan rezeki..terus hilang mood time tu..

Hubby kata..Takpe lah..untuk kembalikan mood tu..hubby suruh p jalan2 cuci2 poket mata...Hubby plak bawa Qis pegi office dia...hubby nk buat kerja sikit..nk follow up kerja2 dia..kebetulan office hubby kat bangunan CT square tu jer..so lily jalan seorg....senang sikit nak carik barang..

selesai hubby buat kerja dia...perut lapar lagi..jalan2 carik makan...tengah menjamu selera hujan turun dgn lebatnye...dalam sejam baru hujan berenti..barulah dapat gerak balik rumah...sampai rumah dalam kul 8.30pm...dah letih sgt2..pas mandi..terus Zzzzzzzzz...sedar2 jer dah pukul 5.15am..Terus bangun..buat apa yg patut..

So..itulah laporan aktiviti ktorg smlm..ceh..macam ada jer org nak tau kan..huhu.. :D

Happy Weekend semua.. ^_____^






48 comments :

Izan Ishak said...

syoknya lily bawak qis nonton puss in boots ye.

alahai...mmg takde rezki qis nak pakai brg berharga tu lagi ye...

Niza Romli said...

rantai leher/tangan qis ke yg hilang tu?

eyida said...

selamat berhujung minggu :)

Wanie said...

hehehe..nak je tau..:)

ape barang berharga yg hilang tu kak?huhu..nanti tgk ombak rindu lak..ramai ckp best..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Niza : a'ah..gelang tangan Qis..bukan rezeki Qis lah tu nak pakai dah..

Wanie : hehe.. ;)

Gelang tangan Qis..hadiah dari Aunty dia... :(

Dalila Hamid said...

lama akak x masuk tgo wayang.... tak ada rezeki utk Qis la tu.... sygnya,...

coklatberapi said...

happy weekand..saya je terperap kat kolej siapkan assignment...huuu

aiNa yaZiD said...

puss in boot kelakar kan kak~! memang sesuia bawak budak2 tgk..hihihiiihi...(^___^)

happy weekend sis~! =)

NzA said...

Dalam seronok terselit duka.....xpelah lily, itu dh bukan rezeki kita...moga Allah akn beri yg lebih baik....

ajumohit said...

Seronoklah qis dpt tgk puss in boots ye, alahai hilang plak ye, xde rezki la tu lily, mgkn ttggal masa tgk wayang la tu

Aien Not Alien said...

alahai kak..sampai tercicir gelang tangan Qis...takpelah bukan rezeki..


ada masa nak g tengok la puss in boots..hehe

Rtp Farra Arisha said...

tidak berkesempatan lagi untuk nonton filem puss in boots. surely best filemnya kan?
kekadang rain is a great spoiler of the day :'( emm, hoping sis and family do enjoy this weekend!

Papa Mifz said...

papa mifz sejak Mifz lahir tak ponah jejak ke panggung wayang lagi...huhu

Harun Ar said...

Hmmm, Menyenangkan ya?

Cik Tetra said...

waaaahhh tgk movie pusss in the bootss..untunglahhh heeeee..

p/s: la hilang eh kaka..huhu..xpelaa kak maybe xde rezeki kot.

nur farahin binti sulaiman said...

ala syg la gelang tgn qis hilang.. pemberian org lgi tue.. xpe la akak dah xda rezeki..

Fabulous Me said...

Awwww best x? Tgk iklan mcm besh!

ieda said...

aloor sayang nye .. huhuh x perlah dik .,. nielah dinamakan x der rejeki .. insyaallahh ada rejeki lain nanti :)

Run Away said...

wah....best nyer..lau hujung minggu mcm ni...;d

shima wibowo said...

saya jg suka citer puss in boots...:)sabar ye...n happy weekend :)

c'axoera said...

tak tgok lagi citer pussycat ni huhu

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/bug-weta-worlds-biggest-insect-found.html

MaYa MustWany said...

alahai..tak de rezeki..xper.insyaallah,nanti2 de la rzki lain pulak kn.amin

ZORA said...

wahhh..nmpak kasih ibu kepada anak..:P

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lily, tq sudi pakai adiah yg tak seberapa tu.. =)

alahai, siannyer qis.. brg kemas erk?
alya pernah gak putus gelang die,
tp seb bek adik jupe dlm bilik mandi..
biasa la yg readymade cpt skte putus sbb diperbuat ngan mesin..
sy pun pernah ilang tau, pastu serik beli.. mesti nk tempah.. jamin kukuh sket buatannya..

sabar ye, nnti ada $$.. leh la ganti..

Nur Aischa said...

alaa kesiannya puan lily,apa brg berharga yg hilang tu??

btw comel anak puan sama mcm ibu dia.hee

Ungu Violet said...

kalau dh takder rezeki mmg camtuh..

takper..nnti Allah bg rezeki lain pulak..InsyaAllah..:)

NURULHANIF said...

mmm xdak rezeki.. xpe.. lain kali leh bli lagi..:).. sbr yea..

shida'R said...

best tak cite tu sis? layan lah dgn si qis tu hehe...tah dia pahe ke tak tu hehee ^_^

Cik tikah said...

wah! dh tgok puss in boats. bestnyaa.. :)

Pondok Usang said...

mesti best cite ni kan..

CIK JATT said...

siannya. gelang tangan eh lily. takpela, anggap takde rezeki je la.

LYAfrina said...

bestnyer qis.. dah tgk citer ni..asya slalu tgk kot dvd j..huhu...

sygnyer lily... xpela... dh xde rezekikan..nk wk camner.

.: iEyLa :. said...

xdapat mama die tgk ombak rindu...hihi...

gelang tngn Qis ke yg ilang kak??
hurmm..dah nak jadi kan..xde rezeki la tu..

afzan said...

barang berharga? 1gm yg rege cecah ratus-ratus tu ke? alamak...!

MamaEma said...

ala..siannya Qis...nanti suruh mummy beli yg baru erkh

Nens Collection said...

xde rezeki..tp mmg terkilan kan..
xpe..nnt isnyaallah dpt lg better dr yg ilang tu..aminn...

simply nana said...

Sronok time bersama keluarga. Its quality time kan.
Sayangnya gelang qis ilang, insyaallah ada rzeki lain nk dtg uh....

Syahirah Suhaili said...

bez nye bawak qis pg tengok puss in boots..hehe..xpe,len kali bleh tengok ombak rindu plak..skarang mesti still pack lg org nak tengok ombak rindu kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Afzan : A'ah..berharga Sebab barang tu pemberian dari Aunty dia..

wan nurul hezrina said...

sayangnya barang tuh ilang..takper nnt leh beli lagi..jena hati2lah lainx.stakat nie tak g lagi tgfk wayang tkt merah takdpt nak kawal

CintaZulaikha said...

barang kalau dah tertinggal dalam wayang, mmg lah tak akan jpa balik..pernah sekali terkena..

etiey.com said...

hi..lama tol tak dtg sini. bukan lupa tapi tak BW semua blog kawan2. huhu... lps ni insyallh kembali rajin nk bw ekekke... hope so

Juliet_iRa~" said...

hee..seronok gak tu even ada bnda y spoil mood..

xpe kak lily..ada rezeki lebih nt, dapat y baru..:)

jgn sedih tau k.lily...ada hikmahnya tu..:)

ILA HonEyBuNNy said...

ohhh...xkan diorg ambl kak barang berharga tu..

ila dlu purse terjatuh msasa tgk wayang..rasa macam nak mennagis sbb dah separuh jalan balik..last2 g dekat kaunter tanya ada purse ilang x...

aisya said...

mesti Qis suka dapat tgk Puss In Boots kan sis.. hehe

Ungu Violet said...

comeynyeee qis..

geram tengok..hehe

Totie@Tomy said...

saya pun tak dapat nak tengok ombak rindu nampaknya kena tengok kat astro first ler..sbb dah sarat..

CTK said...

waaa...nk tgk cter kucen tuuu...hohohoho