Thursday, November 17, 2011

Roti Pratha || Breakfast

Salam..

Selamat pagi..moga hari ini lebih Ceria dari semalam...

Ini gambar fresh..menu sarapan yang simple pagi tadi.. ;)

Roti pratha frozen..sedap..macam roti kedai mamak juga..masak 3 keping untuk 3 orang makan.. ;)
Kari ayam yang dimasak penuh kasih sayang oleh Mr.daddy...balik keja subuh tadi terus offerkan diri nak masak kari ayam untuk makan dengan roti pratha tu...hari2 macam ni kan bagus.. :D
Si kecik ni pun awal bangun..Daddy balik keja..dia pun bangun juga..Qis kata sedap oooo roti tu.. ;) ..Sekarang Mr.Daddy dah tido..Si kecik ni pun join sekali...bagus2..senang mummy nak blogjogging buat kerja pagi ni.. ^_^




62 comments :

MaYa MustWany said...

seorang sekeping..bagus2..jaga pemakanan.hihihi.best kalau sekali sekala suami buatkan pula.kene tolak ansur.hihi

Ena said...

wahhhhhhhh..

rajinnya mr daddy la.. nampak sedap pulak tu... nak makan roti prata jugak la pagi ni.. heheheh..

cantik je qis wat jari best tu.. hihi..

Wanie said...

penah try roti paratha ni yg frozen..masin sangat..tapi kalau buat pff sedap..yummy3

MrS. F!zA said...

weee..pndai daddy qis bt kari ayam penuh kasih syg..sbb ada ksih syg tu yg bertambah sedap kan.. mmg kdg2 yg frozen ni sedap..hihi

Ungu Violet said...

dah lama xdengar perkataan roti pratha tu...kt sini org panggil roti canai..:)

Niza Romli said...

wah..rajinnya cik abe masak pagi2. sonok3 :)

Cik tikah said...

sedapnyaaaaa!!! lapar la plak. hehe..

mamalieyna said...

tak pernah beli yg frozen, sllu order kedai mamak je..hee~

best ek Qis, siap buat good lagi tu..hee~

ajumohit said...

rajinnya daddy masak. kalau masakan yg dimasak dgn kasih sayang, mmg hasilnya sedap dan membanggakan hehehe

Cik Tetra said...

sedapnye pepagi makan roti pratha..hehe..sy pon slalu beli yg frozen punye..sng kalau nk makan bile2..heeeee..

p/s: untunglah hubby akak rajin masak...heeeeee :D

covalimawati said...

jadi lapaaaar.. boleh dong bagi2 buat sarapan :D

eB ezrin said...

best tgk qis wat terbaek tuh. xoxo:)

.: iEyLa :. said...

huhu..sedap lagi bile dah kenyang trus lelap blk..hikhik
senang mommy xyah susah2 nk wat bekfes. :p

c'axoera said...

errrkkk morninggggggg!!!! baru jer pas siap nak gi keje ni....bfast tak tentu sempat ke idak :D

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

sedapnyer roti prata cecah ngan kari ayam sedapnyer...

EmpayarUtama said...

Saya sarapan apam hehe :)

Nens Collection said...

cheewaahhh..thumbs up! qis..cumil btol..mmg pandai la qis ni bergaya depan kamera...sweeett!

tarian jari said...

Allah...sedapnyer ..!!terus rase lapar sbb lom bekpes~ (-___-)

afzalsukasuki said...

macam roti canai je kak.sedap plak tgk cicah kari ayam yang gemok tu.uhuk3

MamaEma said...

sekalai sekalai incik suami masak..memanglah lega...kebetulan minggu ni dua kali suami ema masak..bbalik kerja..lauk dah diap hidang atas meja...

YNA said...

comeinyer qis :)

sedap roti tuh :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

roti pratha sama tak ngan roti canai ek?
my alya suke roti canai, sabijik die leh abes sorang2..
makanan len, sori la nk blh ke abes.. huhuhu

merahitujambu said...

qis suka maksud dia sedap laa...hehehe...

G@D!z$ said...

nmpk cm sdp je kari ayam tu...

...sWeeT uMi... said...

sekali sekala dapat mkn air tgn hubby pun best gak kan hehehe...amboi Qis kemain best nye mkn roti tu...nak cikit ekekeke...suka tgk Qis ni, mata dia bolat (",)

aiEz said...

terbaik...hehe..

*tersenyum aie baca blogjogging tu..hehe..^^,

abah khalisha said...

sedapnya cicah dgn kari

qiqillolla said...

roti pratha nih favourite anak saya..tapi kari ayam tu favourite mama dia..hehehe

So Shy Lady said...

ihikk jgnla si comel tu mntak cecah ngan budu plak mcm anak akak hahaha

ⒷⒽⒶⒾⒽⒶⓆⒾ said...

Comel tgk adik tu makan :D

sis92 said...

amboi sedapnya :)
nak sikit ;)

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! untunglah kalau ari2 macam to. hee

Qhaifa Nur said...

anaknya pun puji sedappp...

cik Es ღ said...

wahh! sodapnye..

baik cik dady die..hehe

Cik Nurul said...

Adik Qis nak cikit! hihi

maszmadi said...

hurm, sedapkan roti canai segera nieh..... lama x buat stok kat umah, mcm nak kn beli jerk.. hehe

Run Away said...

"senang mummy nak berblogging"....hekhek...waah...best dapat aby pandai masak kan..;d

Run Away said...

"senang mummy nak berblogging"....hekhek...waah...best dapat aby pandai masak kan..;d

BisMi Aishah said...

comey je model keck tueee

Rtp Farra Arisha said...

roti paratha is my favourite food too :)) qistina pun suka ya :))

mamaNoriz said...

jenama apa ni lily?
sya penah beli beberapa kali gak jenis forzen, ada yg sedap ada gak yg hampeh...heheh

ILA HonEyBuNNy said...

kari ayam tu buat ila terliur kak...

tgk....sampai Qis kata terbaik lah...sebab sedapppp la tu..ehhehe

Ujie said...

kalau frozen, saya suka jenama Karts. yg lain tebal..

syukur dpt husband yg pandai ambik hati..rajin msk walau sesekali.

teratai said...

biasa gak beli yg segera ni, jual kat sekolah...time2 cuti sekolah sedap makan panas2:)

nieda said...

nieda pun suka roti paratha ni.. mcm2 menu boleh buat.. buat puff pun sedap

syahirooAhmad said...

wahhh tengok pun dah tahu sedap... dapat cicah ngan kuah kari ayam tu.. mesti teranggkat.. tak hengat~~

aisya said...

smpai menjilat jari Qis makan tu.. hehe

CIK JATT said...

amboi. rajinnya daddy penat2 balik kerja pun sanggup masak lagi. tengok pun dah lapar, dahla tengah2 malam ni. takkan nak melantak lagi kut:)

msredcheesecake said...

Oh kari ayam.... Yummy....

idaida0504 said...

aaa...sedap ye!nak

shida'R said...

bijak2 sis atur semuanya hehe ^_^

tiefazatie said...

alahai..comel gle qis nie sis..suak btol mkn ye qis..btw..sweet je daddy masak nie..hee

ZORA said...

manyak besttt..:)

محمد أمين بن أريس said...

dalam sekelip mata perut berkumandang... =..=|||

~izan~ said...

qies menambahkan lg gaya kesedapan roti paratha tu =)

wan nurul hezrina said...

tuh mulut mesti pnstuh..hehe siap 2njuk beshlg

♥Aien Najwa♥ said...

sedap nyerrrrr....=)

NzA said...

roti prata frozen produck dr felda K.tinggi mmg sedap sgt2...rangup dan lemak..

wah, pandainya daddy Qis masak.....tgk gmbar pn dh nmpk sedap...

Fathiah Hamim said...

memang sodap pun!

Juliet_iRa~" said...

sedapnyaaa..:D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fevret fifi!:)

CTK said...

waaaaaaaaaaaa...sedapnyerrrrrr!!!