Wednesday, November 23, 2011

Dah Kembali

Salam..

Setelah hampir dua minggu kehilangannye..Syukur Alhamdulillah..Akhirnya dia dah kembali kepangkuan ktorg...Pagi tadi hubby balik keja..sampai rumah kul 3.30pg..kebetulan masa nak buka pintu tu..terdengar suara kucing mengiau2..cepat2 suruh hubby pegi tengok kat bawah...Alhamdulillah...itu memang dia...

kemanalah agaknye dia seminggu lebih ni...tau juga dia jalan pulang..tapi salah rumah...dia mengiau2 depan rumah jiran ditingkat 1..rumah ktorg tingkat 4...nasiblah jiran tu tak bengang dengar suara kucing tu mengiau2 awal pagi..dah lah besar suara dia mengiau tu..mengiau kelaparan...Terkejut tengok badan dia dah kurus..kotor...kemain lapar..masuk rumah asyik ngiau2..bagi makan terus diam...nasiblah stok makanan dia masih ada ktorg simpan..sedih tengok..lepas makan..terus mandikan...

Qis yang paling happy bila kucing dah balik...ada dah kawan bermain...

lepas mandi..tengah keringkan badan dia..nasib baik dia masih ingat 
kat mana nak buang air besar & kecik..^_^






59 comments :

ajumohit said...

alahai so sweet, si grey dah balik hehehe, suke2 bg nama dia grey!!! mesti qis duk main nagn kucing dia arini...syukurla grey selamat!!!!

✿ pink velvet ✿ said...

qis yg keciq tu pon suke main dgn kucing, sy ni still tkot kucing, hahaha~~

afzalsukasuki said...

kucing akak balik ke umah?saya rasa dia baru dapat GPS tu.nasib balik dengan keadaan selamat kan?alhamdulillah :)

Ena said...

yeayyyyyyy..

dah balik..

Alhamdulillah

YNA said...

suka tol akak ngn kucing kan?
adala kawan qis pasnie :)

MrS. F!zA said...

legaaa...mmg ada jgk kan berlaku kucing hilangkan diro 2 mggu lps tu tetiba balik..mcm kucing atok kita..hihi

lega lah qis dpt kwn balik..

...sWeeT uMi... said...

yeayyy dia dah selamat balik...cian kat dia mesti tak cukup mkn tu huhuhhu

.: iEyLa :. said...

ermm..mesti ikot kucing lain tu..
last2 sesat nak blk..seb baek jmpe gak..huhu

Cho Zila said...

harap dia tak menghilang lagikan.. pandai dia balik rumah... selalunyer dia memang tau balik rumah...

Niza Romli said...

wah...pandainya kucing ni dah tahu toilet dia kt mana ye.. :)

iSWa said...

Kucing comel tu saje nk test tuan dia risau/ sedih tak kalo dia xde..hehe.. xpn, dia g cari teman tapi mesra :)

aiEz said...

kan aie dah kata,hehe...sebab aie ada pengalaman yg sama,kucing memang macam tu...pandai cari jalan pulang semula,hehe...

yay!qis ada kawan main2 semula...^^,

-oP_ida- said...

member baik qis dh balik...
hoyeahhh suka....suka dia

Marniey said...

comel je qis bila kucing tu dah pulang. :D

nita said...

chumel!!! nak tengok gamba kuching tuhh ble da kering~
hehe...

So Shy Lady said...

tau jln blik ye....alhamdulillah!
akk mmng love 10000x kucing tp t. mahu tngok kucing sbb mudah jtuh cinta

Maya Mayana said...

ada instinct la bila si ensem tu balik kamu semua ni...emm tersalah rumah? kat situ ada kucen betina kot? yana rasa dia pergi mengawan la lily :) biasalah tu...kucen2 yana dulu pn mcm tu...

maszmadi said...

tengok tajuk dah tau dah, ni mesti kawan qis dah balik...

alhamdulillah, dah balik dari bercuti di kampung dah kucing qis tu yerk.. hehe

acheeqa farhana said...

aloo comelny qis dpt balik kucing die balik :)

Nens Collection said...

dh balik da..;)..hehe
anty pon tupang gumbira buat qis..

merahitujambu said...

budak kena ajar suka kucingkan..penyayang jee rasa

Fabulous Me said...

ALhamdulillah... Dlu FM pnh bg kucing kt 1 kedai member ni(kedai mkn)utk sambung bela. Ade la 3-4km dr rumah. Tah mcmane selang beberapa minggu htr, die blk rmh FM blk. Terharu n kesian sgt2.. Janji x buat lagi! Huhuhu

nobishikun said...

beli kan die fon 1, gantung leher hahah ~ lau tak balik je, bole call ~ :3 nice entry wuu ~ <3

Ujie said...

pelik ek..ke mana dia?? tak kan kena culik..
sbb dah jd kurus comot.

::NureeN:: said...

alhamdulillah.. akhirnya temui jln pulang.. qis sure happy sgt2 kan :)

munna said...

dah balik ye kawan Qis.... kucing munna tak balik2 lagi...ukcing jiran pulak yg dok bertandang kat rumah skrg ni

wan nurul hezrina said...

merahpun suka ngan miaw2.tp skang mummy tak kasi main sbb sofia ada eczema=)

Izan Ishak said...

syukurlah dia dah kembali. qis pun dah ada kawan semula kan...

eB ezrin said...

alhamdulillah, jth dlm longkang x?

Juliet_iRa~" said...

wahh pandai ea dia cari blk rumah tuan dia..heee


comelnya qis!

Aien Not Alien said...

nasib baik ingat jalan pulang walaupun salah rumah...huhu..

Papa Mifz said...

tibo2 teringat lak kat kucing papa mifz dulu...huhu

Cik Nurul said...

alehaii.. pulang juga akhirnya.. weeeeeeeeeeee :D

~seronok sungguh adik Qis kite tu.. hihi

MamaEma said...

kan betull ldia tahu pulang rumahnya

Rtp Farra Arisha said...

alhamdulillah, selamat sampai juga kucing kesayangan qistina..hehehe..

mamalieyna said...

alahai siannye...seb baik tau jln pulang kan..mesti sedih nengoknye..hu~

LYAfrina said...

lma x ksini sbb xst sgt2.. ni ttp gagakan diri.. sbb dh mla bosan je duk rmh.. nk bjln xleh.. rindukt qis.. nk tgk posing cimel dia.. mjur kcing qis dh kmbali.lps ni x snyilg

ieda said...

alhamdulillahhhh dah kembali ye dik !

hurmmm cumei je .. siap di mandikan :) sure Qis suke kan

aisya said...

ni ke kucing yg sis cakap tu? bagus lah dia pandai balik semula.. huhu

nieda said...

dh balil yer,sedih tgk badan kucing mcm tu.. mesti dia tersesat

ILA HonEyBuNNy said...

alhamdulillah...

ha akak...see..betul kan ila cakap..dia kan kembali gak...chewahh..ehheh

tu la..kucing neh kadang2 dia sesat jap..ngeh3..

wah ciap mandi lagi kucing Qis..ehhehe

NzA said...

ingatkan daddy Qis yg baru blk dr kursus, rupanya kucing......hi.hi.hi..

ZORA said...

dy tersesat la 2 bangkali..hehehhe

hitamanis said...

baguih nye. die tau kat mn nak buang najih die erk. dulo my mom ade parsian. throw away kat atas bed die. first and last hahah

Cik tikah said...

yeah!!!! alhamdulillah dia dh balik . lepas ni boleh lah ckp psl kucing dgn kak lily. hehehe..

SeseDaP RaSa said...

kucin 2 cari teman idup kot..hehe

shida'R said...

jumpa balik sis?? alhmdllah hehe ^_^

Cik Tetra said...

wahhh bestnyee..kucing pandai balik..alolo tomeynye..heeee :D

#suke tgk qis ikat rambut tocang..serius comel! :)

MaYa MustWany said...

alahai ciannya..pergi merantau mana la kan.jodoh panjang lagi bersama keluarga kak lily.allhamdullilah

Wanie said...

waa, dah balik dah..sian die, sesat ke sebelum ni..ke ade yg culik..

Nini D.. said...

boleh geng dgn dobot nih :)

Dalila Hamid said...

pandai kucing cari jalan pulang... alhamdulillah...

Dalila Hamid said...

kita pun semakin meningkat usia.....hhuu... tuo dah akak ni..:(

~izan~ said...

dia hilang yer lily..alahai mujur balik semula.. mesti qies sgt2 hepi..sbb da manja dgn qies kan =)

Puan Gojes said...

comelnya miaw..:)

Run Away said...

alhamdulilah...munkin dia lupa jalan balik awieh tu kan..

amna said...

grey in colour :)
semoga selamat dan sihat2 selalu~

Solihahazahar said...

alolololo comei nyeeee tucin tuu :)

CTK said...

wah...kalau ct, mmg nangis terharu da tuh....huhuhu...

*bguslah qis da der teman balik :)