Friday, November 25, 2011

Cemburu Tanda Sayang

Salam..

sumber dari FB

Adakah anda seorang yang kuat cemburu?..kalau tanya kat lily...kekadang perasaan cemburu tu memang adalah.....cemburu tu boleh tapi biarlah berpada-pada...yang penting sikap saling mempercayai antara satu sama lain...dan saling setia & jujur dalam sesebuah perhubungan..

Jika jujur pada pasangan, sudah pasti dia akan menaruh kepercayaan dan mengekalkan perhubungan itu hingga ke akhir hayat..Kesetiaan juga memainkan peranan penting kerana jika kita sayangkan pasangan, sudah pasti kita juga akan setia padanya...Ini lah yg ktorg amalkan masa bercintan cintun dulu..lily dengan hubby dulu Cinta jarak jauh..abis jer blajar..lily balik KG kerja kat sana (sabah)..& hubby plak kerja kat KL...selama 3tahun bercinta jarak jauh...Alhamdulillah..diatas kepercayaan & kesetiaan akhirnye ktorg disatukan....^__^

si cilik..Buah hati...pengarang Jantung.. ^__^





69 comments :

izzana said...

thu xpe, una kalau cmburu snang sngt thu. dtg2 cubit si dia. hahaha lawak

aiEz said...

tapi kalau cemburu secara buta tuli bahaya jugak,boleh rosak sesuatu hubungan tu...cemburu2 sikit2 xpe,hehe

.: iEyLa :. said...

cemburu??hurmm..susah nak sorok kak..
tp berpada2 takot merosakkn hubungan..;)

AmyZana said...

bukan ke lelaki pun kuat cemburu jgk? bezanya, they can hide their feelings successfully. Not like us females :/

mamalieyna said...

setuju dgn kata2 lily...tp time peknen, lebih jelas 'rasa cemburu' tu..hee~ tp biarla berpada kan..^_^

~izan~ said...

izan pun cinta jarak jauh,sorg darat sorg laut..hmm sampai skrg cinta jarak jauh jugak walaupun dah kawen..

yg penting percaya dan iman dlm diri kena kuat bila berjauhan kan..

cemburu tanda syg..btul tu tp kalau terlebih,lain plak jadinya...

Qhaifa Nur said...

cemburu perlu ada tapi still control lagi..bila hubby citer orang itu ini minat dia masih cool lagi saya sebab saya percaya pada kjujurannya...

Ungu Violet said...

kalau tak sayang...tak kuasa nak cemburu2 nih...hihi

maszmadi said...

hanya kesetiaan dan kejujuran boleh mengelakkan cemburu itu menjadikan seseorang itu buta pada cinta dan menjadikan mangsa cemburu itu kepada kegagalan percintaan...

hah! apa kau merepek ni masz.....
kiranya nak bagitau, cemburu jgn melampau2, nanti mengundang bahaya.. haha

afzalsukasuki said...

akk cemburu ke?ala2 tomeynye dia.hikhikhik.tapi lelaki mcm saya,cemburu tu sesuatu yg merimaskan.dats y saya akan yakinkan pasangan saya yang saya seorang yg setia..supaya dia tak cemburu :)

p/s : cemburu mahupun buruk siku..masing2 buat sy pening :P

eB ezrin said...

eB srg jerk ader raser cemburu. shah/ nan ado. hu3

Aien Not Alien said...

saya sedang melalui cinta jarak jauh selepas masing2 habis belajar, baru 2 tahun berjauhan...

semoga tahun depan ada sinar baru dalam hubungan kami.. mudah-mudahan..

cemburu tu bukan boleh dielak-elak...hihi..

Ujie said...

cemburu perlu..sblm sesuatu lebih buruk terjadi. asal jgn mudah cemburu.

*betul kata2 tu..takleh nak sorok rasa cemburu lama2.

Ena said...

betul tu..

cemburu tu perlu dalam perhubungan kalo tak de cemburu lain pulak jd nya.. janji jgn over kan.. :)

munna said...

mesti ada rasa cemburu.. tapi biarlah berpada-pada

laskar pelangi said...

cemburu mmg bahaya kan.antara pasangan kena saling percaya antara satu sama lain =)

Rtp Farra Arisha said...

i agreed on cemburu tandanya sayang! btw, jealous is a feeling, so no wonder everybody keeps that felling anytime in the hearts!

Farixsan Quilicuor (Faris Hardiyanto 177) said...

ane selalu salah paham dengan wanita yang sulit melupakan cintanya. :( sepertinya ane harus lebih perhatian dengan kekasih saya :(

tarian jari said...

sy kuat emburu juga..! tp kena berpada2 kan... nanti bawa padah.. =)

YNA said...

yna pun ada rasa cemburu kekadang tp alhamdulillah stkt nie boleh tahan lagi kot, ahahaha

ieda said...

setuju dik .. biar jauh janji ikatan sayang dan rinduu tu sentiasa kuat kan ..

kalau dlm bercinta dekat2 selalu terjadi pergaduhan .. biar jauh .. rinduu dendam layie ekekke :)

NzA said...

sejak dh ada anak2 yg besar nie, dh kurg cemburu....he.he.he.....

ajumohit said...

Cemburu mmg sayang!!! Hubby Aju sokmo ke perak, 3/4 hari baru balik, keje sampi 10/11 malam, Dari Anak seorg hinggalah 3 Aju dh biasa sorang2 jg Anak, hubby keje utk Kita jd bsgka baik shj :)

MamaEma said...

itu dinamakan jodohkan

Izan Ishak said...

setuju sgt!
cemburu tandanya sayang. tak normal plak kalau tak cemburu pada pasangan kan.

yg penting saling percaya n jujur....

Juliet_iRa~" said...

betul tu kak..
cemburu kena berpada2..:)

wah lama yea akk bcinta jarak jauh..:)

qis ni comel la..hee..suka tgk dia!

Ratri Sekar~ said...

hihi nice quotes dear;)

Cik Tetra said...

betul2..kalau suke tu boleh simpan bertahun2..tp kalau cemburu..mmg akan npk sgt..perempuan mmg camtu kan..heeee.. :D

wah akak cinta jarak jauh eh..semoga berkekalan hingga akhir hayat.. :)

~najwa~ said...

ada betulnya kata2 di atas, hehe

zareliqa afiqa said...

Yup.Cemburu tanda syg.Jangan cemburu buta udah kan.heee

Cik Jingga said...

honestly sya sngt kuat cmburu yg xbtempat..hahahaha..nsb xada pakwe.. hehehehehe

shida'R said...

shida lg kuat cmbru la sis ^_^

Kata Hatiku.. said...

cemburu tanda sayang....like sangat2

saipul said...

saya dulu dah kahwin pun still jarak jauh lagi.. alhamdulillah lepas 3tahun akhirnya dapat duduk sama...;)

Wanie said...

kena kurangkan sifat cemburu ni..huhu..cemburu ni kadang2 boleh sbbkan gaduh..harap boleh jadi macam akak :)

Cik tikah said...

cik tikah kuat cemburu bila nk period je. haha..

MaYa MustWany said...

hahah muka qis menggambarkan dialog "yesss akhirnya aku pun muncul pulak"

aimi said...

fuyoo hbt ye akk...3 thn 2.. =)

emy zulaiha said...

cemburu tue penting kan :)

shark said...

lawa :)

TiraPengemis said...

cemburu yg ikhlas tnda syg...kalo xikhlas sebaliknya la kn..hihihi

nikamir said...

Kami Cool nak jadikan mcm pasangan ini...

Miss Purple Ungu said...

cemburu jugak tp cemburu yg berpada2 la :)

ZORA said...

itu sudah lumrah..:)

So Shy Lady said...

ye, prsaan cmburu tu kna ada wlupun sdikit hihihi.... tp pling utama kna sling pcaya n mmpcayailah antr 1 sama lain kan

mmng psngn stialah lily n hb nih ;D

Juliet_iRa~" said...

ira pon tau ms tgk2 kat fb kak..hee..beli try beli then pkai rs ok je tu y sampai msk contest..hee

:D

A retarded kitty said...

semua benda kena moderate termasuklah cemburu

kalau lebih2 boleh rosak hubungan

ILA HonEyBuNNy said...

ila betil2 kuat cmburu kak..

adehhh...nak kena buang sikap neh sedikit...heheh

ILA HonEyBuNNy said...

ila betil2 kuat cmburu kak..

adehhh...nak kena buang sikap neh sedikit...heheh

EmpayarUtama said...

Susah nak komen ni sebab aku lelaki

Pondok Usang said...

yup.. cemburu tu mesti ada.. sbg tanda syg.. tapi bukan cemburu buta okeh.. hehe...

shida'R said...

kalau lah blh jd mcm sis...alhmdllah lah _^

L said...

ternyata aku cemburu.. huhu


jom bacer jup..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cemburu tande sayang ehehhe tp jgn over sudeyy

Cik Azizah said...

jijah cemburu..sebab cemburu tandanya syg.kdg2 boleh buatkan gado sebab cemburu. harap boleh la jd macam akak :)

L said...

silap link smlm... hehhe

jom baca kejap..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

kinah said...

saya ni kuat cemburu gak.. kalo de yg x puas ati saya terus terang kat dia..

Papa Mifz said...

cemburu bertompek takpo..yang cemburu buto yang x best...

Nur Haslinda said...

sweetnyee. hehe mmg pun cemburu tnde syg, tp sy tak reti sgt nak cemburu ni, kdg2 suke pendam dlm hati je. sometimes tak bgus jugak cmtu kan. hehe nak wt cmne >.<

anamizu said...

cemburu bertempat xpe kan mama Qis?? hehe...wahhh kuat jdoh akak + hubby..
semoga kekal selamanya :)







luv,
cik ana

Juliet_iRa~" said...

salam maal hijrah utk akk sekeluarga..:D

Dalila Hamid said...

cemburu biar kena pada tmptnya...

axuerha said...

cemburu??? tak yah cakaplah...axue & si die memang masing2 kuat cemburu cuma cara kami tunjukkn amat berbeza...kalau die cemburu dia akan tanya sepatah..dari situ memang nampak sgt dia lain..axue punya cemburu pulak...hikhik..bile cemburu akan soal mcm2 dahtu mrajuk

Agus Setya Fakhruddin said...

putrinya lucu, salam silaturrohiim

amna said...

alhamdulillah..
cemburu bertempat pasti membahagiakan ^^

-oP_ida- said...

betoi lily...cemburu berpada=pada xleh hOber sangat...nnti lelaki jemuuu =)

el said...

el ni cemburu kt en. somi 1 jek.kalo dia kuo ngan kawan2 dia..sgt jeles ok..w/pun dia kuo ngan kwn laki...:)
wahhh sure byk duit nuffni..el x cashout lg..lum smpi target..:)

CTK said...

alhamdulillah,kekal smpai skrg kn, dpt ank comey lg :)

sabby_here! said...

haihh...bile kite cemburu...kite yg d marah...dy kate...dy ad kawa..saya pun ade kawan...tp,bengang jugak la kan kalau dah selalu wat camtu..nape ta kawen je ng kwn baek dy tu... :(