Tuesday, October 11, 2011

Rahsiaku kini Milikmu.. ^_^

Salam..

Hari tu ada kwn yg tanyakan..Qis ni main tak alat2 makeup lily..hehe..bgini lah bila ada anak dara ni..bila mummynye baru jer tenyeh2 krim kat muka..dia dh lebih2 nk minta lipstiklah..nk minta bedaklah..nk makeuplah..Over tau..bila tak bg..pandai ngamuk...Skrg ni alat2 makeup mmg X leh letak kat almari..kena sembunyikan..Tgklah aksi c anak Dara ni bermekap..mmg mengalahkan mummynye ok...

senyum2 tgk muka sendiri kat cermin tu..Bedak tu dh jd hak milik dia.. 
mummy baru pakai sekali dia dh berkali2 pakai..

Tak kira siang atau mlm..tetap juga nk bermakeup2 bagai..

"Rahsiaku kini Milikmu" cara2 pakai blusher..kena senyum dulu utk dptkan tulang pipi.. ;p

selagi tak merah..selgi tu kita tenyeh2 blusher tu ye.. :D
ok..dh merah dah...
skrg pakai lipstik plak..(mcm org besar jer gayanye)..

Dan Hasilnye...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
Taraaaa...
Cantik tak..hehe.."Rahsiaku kini Milikmu".. ^_^

Anak2 korang mcm ni juga ke ataupun masa korang kecik2 dulu mcm ni juga?..nak melawa jer..Qis ni gaya sapa lg yg dia ikut klu bukan mummynye..^_^..





64 comments :

~izan~ said...

anak2 izan mmg mcm ni jugak.izan selalu mekap pengantin,diorang ada ikut jugak kdg2.fasya siap tahu apa itu shading,kat mana nak buat hihi...

bdk2 suka explore kan =)

tp qis nampak pro sgt!~ auntie kena g bljr plak dgn qis =)

Rtp Farra Arisha said...

anyonyonyonyonyo..comelnya anak mama qistina ini..meh nak tiyom sikit meh..hehehe.

Fatin Mraz said...

mm.. kena la pakai make up remover kalau dah mekap camnih..
anak dara nih..kulit tuh halus ulus.. nt rosak tahu pakai mekap..
hee =}

Fatin Mraz said...

mm..apa nak ckp kat anak ye, sbg ibu.. supaya mereka x main mekap kita..

...adik, adik dah lawa, cantik comel dah.. x payah pakai mekap yer..??

..risau juge kang anak FM besar nak main mekap gak..

aiEz said...

alahai seceput jer qis pakai lipstik tu?hehe...anak perempuan mmg suka berhias...

*gaya aie cakap ni macam dh kawen jer,hee..:P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Izan : Bginilahkan bila ada anak dara..nk melawa jer sentiasa.. ;)

Arissa : muahhhh kat aunty.. :)


Fatin Marz : tu lah..risau juga kulit yg halus tu nnt naik gatal2..tp tu lah susah nk pujuk..skrg mmg dh kena sembunyikan dh brg2 mekap ni..

Aeiz :hehe..Betul tu..anak perempuan mmg mcm ni..nk lawa sentiasa jer.. :D

♥Lady Ainaa♥ said...

alolololo....tomeynyew!!!!!! Kretif tu, jgn memain....^.^.. leh lah dy makup mak dy pula lps ni...hehehe

ILA HonEyBuNNy said...

hehe....sampai ke idung dia makeup kak...

comeii sungguh...dah la kulit tu dah licin dah...hehe

anamizu said...

eeeeee geramnye tgk Qis!
bulat je mate die..hehe
ni konfem ikot prangai
mummy die nih..hehe
comel la kak! ;)




luv,
cik ana

LYAfrina said...

hehehe..kelakar qis... tp comel sgt2..kiut....

sama mcm asya, klo siap kli nk bsiap.. dia y paling sbuk... nk lipstik la... nk maskara la... n mcm2 lg...

tp itu la y mbuatkan kt bhagiakan..lyn karenah ank2.

aiNa yaZiD said...

cumel2...~! amboii.. kecik2 da suka make up. hehehehe.. nama pun anak dara kan kak. (^^,)

Cik Nurul said...

wah, tecik2 dah pandai nak mekap2 ye... hihihi

CTK said...

hahahahaa....qis2....lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt!..hahahahaha

Lily@MamaZaraZareef said...

part mata n blusher tu mmg pass dh..tp ujung2 amacam leh tertepek itam2 tu plak qis..heheheh...apepon, mmg comella ini budak kecik..=D

fiqah said...

ala comelnya gelagat dia

MaYa MustWany said...

ha3 tersenyum2 bila masuk blog ni..
~bakal model ke?~

Miss A said...

cweetttt sgt <3

shida'R said...

hahahaaa...qis qis.. ~_^

tiefazatie said...

haha..adui la..qis2..lucuc sdh bha muka kamu tue..cam clown jak nie..

sis..nt ble qis besar sdh..sis tunjuk la picture nie eh..konpem gelak guling2..hihi

Arif Aiman said...

aaaa comel comel >.<''

lily damia said...

comel ! oolololololo

ajumohit said...

Hehe terjawab sudah persoalan auntie ni, wahh qis nmpk pro lah dlm 1st pic tu, budak2 suke tiru Gaya kita, klu Pki lipstick sggup xmo minum susu sbb taknak lipstick tanggal hihihi

Dila Nasurudin said...

wah kiss dh besar leh jd mak andam nie hu3..kecik2 dh tunjuk bakat terpandam hu3 :-)

NURUL ASHIKIN said...

adeh!! kalau dah nama anak dara memang dari dalam perut lagi dah tunjuk sifatnya nak cantik.. apapun memang jambu anak dara mak ni

Ena said...

ehehehehe..

memg comel la last pic tu.. kikiki.. gitu hasilnya kan..

sama je lily.. itu anak pompuan, kalo anak teruna ena pun wat gitu jugak tau.. huhuhu.. skrg memg kena sorok..


tp qis ni memg comei tau..

Cik tikah said...

hhahahaha.. comel jer. kecik-kecik dah pandai make up yer. :)

...sWeeT uMi... said...

alahai...dah nak bermake up yeh...ada ank dara mmg la cenggini kan heheheh..umi lum ada lagi ank dara, tak tau la cemana nanti....pasni mesti beli satu set make up tuk dia br lah dia tak kacau make up mummy dia (^__^)

EyA edamanhatiku said...

waa hahak lao gtula hasilnya xnak la haha..cute bdak ne..kcik2 da nk mekap ekk..eya bsar gne xpena mekap g hehe

ieda said...

ahahhaha sabor jelahhh
biasalah tuu dik .. tapi anak2 akak lum pernah layie sentuh alat2 mekap akak .. dah besar nie jelah adakalanya akak tenyeh celak di mata mereka .. hurmmm macam2 kan

cute pulak tuu buat akak tergelak pagi2 nie :)

Ungu Violet said...

hahaha...anak sape laa nih...haha..:P

MamaEma said...

anak perempuan memang camtu gayanya...bila nak gie jalan jer..nak juga letak lipstik kat bibir...kadang2 si adik lelaki tu pun ada teringin nak pk make-up..

"ma, nak kai kup"

"adik boy..tak boleh pakai"

so dia faham

Mama Gee said...

alolololo shomelnyaa...
nak marah pun tak sampai hati kan..

::NureeN:: said...

hehehee... tergelak nureen tgk last pic tue.. comellllnya qis..
anak kita sama lily, ellesya senyap2 pon bleh g makeup.. cuma dia makeup cikit2 ja.. sbb nureen dok marah boh byk2 ;p

yan_n.i.m said...

bulat nyer mate.. nyomeiiii geramm..!

azam said...

comey nyer....

camnilah anak dara kan??

Adylia Qarissa said...

hahaha..teringat kat anak buah dkna..

memang macam nie lah gayanya..kita nak mekap dia lak yang lebih..

akak..just nak kongsi pengalaman dan pendapat..lebih baik akak kurangkan sedikit penggunaan short form tu sebab kebayakkan blogger tak suka baca short form ..kadang2 susah nak faham ayat sms nie...

dulu dkna pernah ditegur oleh sorang blogger...dan alhamdulilah teguran tu dkna ambik sebagai iktibar :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Adylia : Thx bg dik pendapat..ok..nnt akak perbaiki.. ^_^

maszmadi said...

alolor qis..... pape pon qis tetap cumel.....

Ujie said...

byknya make-up mummy qis!!!
rugila sape jd anak saya, ada lipstick & compact powder jer..

Ucu Faridah said...

makeup dah pandai tapi tengok gaya macam tidur kt buai je...hihihi...
ape2 pn comel tetap comel..

MrS. F!zA said...

comel giler! semangat ok qis mekap..hahaha..tang bibir tu tkthn..skit je lipstick dia kt muncung mulut tu..

Maya Mayana said...

keh..keh...comel la
kini tiada lg rahsia :)

Nens Collection said...

mmg pandai betol qistina ni..perempuan mmg kene tahu mekap2 ni..besar2 nnt xyah ajar dh..nnt qis plak tolong mekapkan mummy die bile nk g jalan2..hehe

cik fyza said...

adesss... adik ni comel betul la :p

amna said...

hehehe..
hasilnya trang trang tang..
hehe, kelakar la awak ni qis ^^

munna said...

anak kak munna pun mcm tu gak... yasmin pun skrg ni dah pndai minta mekap klu ummi dia tgh mekap

aisya said...

bukan main lagi Qis kan? comel je..

SweetLikeWhat said...

alahai bijaknye!! :)

Deq's Qienz said...

alolooo..pndy nyer dia mekap..hakhak

NzA said...

anak mummy katakan....he.he.he..

noor said...

w/pun comot qis tetap cute..lama xkesini huhuhuhu tgk qis

Izan Ishak said...

comel lah sesangat! pandai sgt qis mekap2 ye. kalah aunty ni hah...

Fiza Ibrahim Apani said...

anak fiza pun camtu dulu...habis pecah bedak pixy dia kerjakan..

mamaNoriz said...

abis bangkrap kena beli make up baru mummy..

hahaha

ank sya pun yg lelaki kadang2 ikut nak make up gak...huwaaaa

Elie Lily said...

amboi! kecik2 da pandai mekap, besar nnt boleh jadi mak andam.. :D

Run Away said...

wa...dah pandai makeup...dah cute tu....hek...;d

budakijaupendek said...

hehe
alahai comeinya.dlu kecik2 pun selalu curi pakai make up ibu ^^

ZORA said...

comelnye...hehehe...nakal..:)

Botak said...

haiyoo., dah macam badut., hahahaha.. :))

Sha said...

wahhhhh da mcm joker da hahahaha :)

Ms Fai Ayie said...

alahai cutenye Qis...nmpak sgt la mummynye ni kuat melaram. hihi... xpe la, cntik untk suami kn kak. kadang2 hubby suruh jgk fai "bermake up" tpi fai tak pndai...huhu...bile2 boleh blaja dgn akak kn? ;))

Wajah bersih berseri dan kulit lebih mulus

MaiRa QuEeN said...

comelnye...hehehe..comot2 make up..nnt besar pndai la tu..hehe

AYuNG said...

ewah, comel jer..hehe~~gaya mekap tuh buka main lagi, tapi hasilnya........:)

Fabulous Me said...

hahahahahaahahahaahahaaa aduih terhibur tgk.. comel gils