Tuesday, September 6, 2011

Raya Kami.. ^_^

Salam..

Bertemu kembali stlh lama bercuti...Mood pun ntah kemana dh..nk update pun rasa mls jer..Citer raya pun x byk..tu yg mls nk update pasal raya ni..Apa kabar korang semua..??Selamat Hari Raya..  ^_^

Raya ktorg tahun ni simple sajer..Takde kuih raya..Takde ketupat dipg raya..sob..sob..tp pg raya tu sempat juga buat rendang ayam..& masak lemang yg mmg tersedia dlm bungkus tu..senang jer msknye..hehe...mkn utk ktorg jer..Gambar Raya pun x byk ambil tahun ni..

Kesian kat Hubby..raya tu dia x tido..mlm sbmlm raya tu dia keja mlm blk kul 4pg..slps subuh tido jap..kul 7lbh bgn..siap2 nk p sembahyang..pas sembahyang..mkn skejap..pastu terus p rumah kluarga angkat..rasa x sunyi jugaklah pg raya tu..dpt jugaklah kumpul ngan kluarga angkat..mmg dh biasa dgn diorg..sejak zmn blajar kat kolej dulu lg..stay kat sana sampai kul 5ptg..kul 6ptg hubby terpaksa keja lg..shift mlm..org lain pun hairan..apsal hubby keja bank tp xde cuti...apa blh buatlah..hubby bukan keja kat kaunter maupun kat bhgn office tu tp hubby keja bhgn customer service @ Call centre..tp nasiblah..hari rabu & khamis tu off day hubby..mmg raya kedua & ketiga Qis dpt raya sakan..kumpul witt raye.. ^_^

slps sembahyang sempat amik gambr kejap..baju adalah tahun lalu punya..sbenarnye tahun ni tema ijau..tp disebabkan x sempat cari baju Qis..utk photoshoot ni nk juga pakai sedondon..so terpaksalah pakai baju thn lps punya..^_^

kat rumah kluarga angkat...

budak2 dtg rumah..Qis terus bersemangat..sblm tu nk melekat jer..abg2 ni 
dtg terus nk duduk sama2ngan diorg..

See...anak beranak yg keletihan...sempat lg tido..

Qis ngantuk sgt..blh plak tgh main2 tu..dia tertido mcm tu..

Tak byk amik gmbr raya thn ni..x bersemangat..Rasanye citer raya ni pun setakat disini shj kut...byk juga ziarah rumah kwn2 hubby..tp x amik gmbr..so..citer pun takde lah.. 

Thx to Shidah..yg sudi kirimkan kad Raya & wit raya utk Qis..terima kasih byk2..jauh tu..wit raya dr ipoh..TQ so Muchhh.. ^_^

Gmbr2 yg lain upload kat FB jer..tu pun x byk..

47 comments :

ღ p!nk veLvet ღ said...

muke qis mmg mcm mummy die, hehe~

MamaEma said...

selamat hari raya...nasib baik lily ada keluarga angkat kan..kesian hubby kena kerja time2 raya ni...

nieda said...

demi tugas terpaksalah redha kan..dulu masa kecik2 pun jarang beraya, abah kerja shift..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

okla tu..janji ade gambar sekeping dua utk kenangan..:-)

LYAfrina said...

xpe lily at least ada family angkat, blh memeriahkan suasana kan..lya perasan kulit lily mkin cun la..pakai ape ni??he3....

**lya xdop mood lg nk wk n3 raya.

ajumohit said...

Kecik je orgnya lily ni, tgk doodle tu tbyg lily hihi...qis tido Lena pulak Gaya gitu...

mamalieyna said...

huhu~ siannye hubby lily..takpe kan..pengorbanan..hukhuk..apapun janji dpt beraya di raya pertama kan..^_^..syukur la tu..

alolo, penat sungguh Qis sampai tido gitu..arif lak, petang raya tu, lepas mandikan, tukar baju, dia mintk garu2 badan dia, gatai katanya, bleh tertido sambil duduk..huu~ penangan penat beraya...ngee..

selamat hari raya~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Aju : a'ah..kecik molek jer lily ni..hubby pun sama juga..klu jln mcm kanak ribena jer..hehe.. ^_^

...sWeeT uMi... said...

sweet aje tgk pic anak beranak tu tido hehehe...nmpk sgt keletihan huhuhu

Rtp Farra Arisha said...

hee cutenya qistina and mummynya!! :))

ha'aah, arisha dah tengok gmbr2 raya sis dlm facebook..cantik :)

selamat hari raya once again!

CIK JATT said...

takpe lily. yang penting dapat beraya dengan anak and suami tersayang kan:)
gambar pun cantik! cute jer anak beranak

budakijaupendek said...

selamat hari raya! ^^
ala, simple pun takpe.
asalkan menyambut hari raya juge :)

::NureeN:: said...

qis bleh ja tertdoq gaya g2.. comel.. klau elly letih pon totap main mlm la baru akan tertidoq kat sofa smbil layan TV.. ;p

eB ezrin said...

xper, gambor2 yg ader tuh dh cun :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lya : makin cun erk..hehe..

Dulu lily guna Tia Amelia..pastu tukar safi rania gold..tp safi x sesuai ngan kulit lily..gatal2 klu pakai..so lily tukar balik guna tia amelia..so far..ok lah..

Qaseeh Tolia said...

Cantiknyer Gambara..jelaous coz saya tak der gambar raya

zaidah said...

dah banyak belum qis kumpul duit raya....selamat hari raya lily...

syiela said...

sikit pun takpe.. janji ada juga untuk kenangan

sweet je dua beranak tu tido..

kesian hubby lilykan time raya kena keja.tapi takpelah still dapat beraya juga lepas tu

tiefazatie said...

xpe sis..slmt hari raya..
thn dpn balik la sbh eh..=)

mamaNoriz said...

ok la tu Lily...
yg penting ada anak dan husben di sisi kite... tu yg tak ternilai harganya...

best gak ada family angkat kan, leh menumpang kasih...

funny lak tgok ank dara tu tertido kepenatan...hihi

Nens Collection said...

sy byk gambar raya aje..cerita xde..nnt layan gambar ajelah..hehe

MrS. F!zA said...

selamat hari raya kak.. hubby akak cri rezeki tu..mujur dpt jgk cuti di raya ke 2 n ke 3 kan..dpt jgk tu berkumpul ngn family angkat terasa jgk suasana raya ..ampun maaf ye kalo ada salah dan silap selama perkenalan di alam maya..

wahida said...

tak pe lah...janji ada sekeping dua gambar raya...

ILA HonEyBuNNy said...

sakannya qis.....sampai macam tu sekali tertido...letih sgt tu..

mesti banyak dpt wit raya tu..ehhe

NzA said...

xpelh, yg pnting masih ada kluarga angkat tmpt menumpang kasih diperantauan....

shida'R said...

hehe..xpe sis kena biasakn dri raya tanpa keluarga, duduk jauhkn adatlah sis..tp mmg sedih huhu..

comel famly sis dan qis tuh amboi...penat smpai tdo cmtuh hehee..mst suka dia dpt wit raya kn :)

~izan~ said...

comeynyer qis berbaju kurung.tdo pun comel.

at least lily dpt beraya jugak dgn asben,izan beraya dgn skype je huhu...ada jugak gmbr sama2 kan..syukur mcm tu...

slmt berhari raya lagi dan lagi =)

abah khalisha said...

semua tengah dalam mood raya lagi ni
Work in progress

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alahai.. kesiannn..
letih ker qis gi raya sampai leh tertonggeng tido tu.. huhuhu
mesti manyak dpt angpow ni.. =)

Lily@MamaZaraZareef said...

slamat ari raya lily..mujur ada family angkat tu kan..tklah sunyi sgt time raya tuh di saat2 family jauh di mata..=)

Diana @ bilakukatacinta said...

selamat hari raya~ keletihan sungguh your hubby...

Ungu Violet said...

sampai tergolek qis kepenatan...haha...comey2..:)

aiEz said...

seronok tgk keluarga macam ni...;)

*yg pic last tu,cumel jer...teringat kat anak buah..mcm tu jugak,ckp2 menguap skejap dah terlena..hehe..penat sgt tu..:)

Ucu Faridah said...

selamat hari raya lily sekeluarga....
pic kali ni ucu tengok lily kurus la...muka pun mcm tak bermaya aje...penat ye...

Maya Mayana said...

selamat hari raya...jgn sedih2 okay

Fieza79 said...

selamat hari raya Lily..apa2 pun jnji tetap beraya jgk kan...

kami pun tk byk gamba cuma gamba posing2 je lebih...

ieda said...

aloor ciannya dikkk
sedih je tgk ayah yg keletihan bersama anak tidur tuuu
Qis betul2 letih kan ..
tulah dik kalau kita isteri yg memahami tugas suami siapalah lagikan :)

myhatiku said...

amboi,letih sangat qis tuh beraye..hehe

cik mun said...

slmat hari rayer~~~^^

amna said...

sampai terbongkang anak dara ni.. hehe. letih layan tetamu ke cik qis ^^ hehe

p/s:muka qis iras ayahnya

Ujie said...

ok lagi tu, sempat beraya. Thn pertama saya kawin dulu, langsung tak ke mana2 sbb giliran suami kena kerja time raya thn tu.

biasala..cari rezeki!

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Wanie said...

hehe..muka 33 pun seiras la..wanie pn x beraye sangat pun..ketupat tak buat, buat kuih je..

Lovely Kitchen said...

Selamat Hari Raya...

So Shy Lady said...

amboi smuanya cun... qis nmpak gemok skitlah.

hrp thn dpn adalh tu rzeki lily braya bsama kluarga d kg

Run Away said...

selamat hari raya.../salam kenal..;d

ciNdhaDahniEa said...

cumel jek adek qis tu tido cenggitu... heee