Monday, September 19, 2011

Kerana Upin & Ipin...

Salam..

Inilah dia salah satu sebab mengapa lately ni jarang ngadap komputer & BW..gara2 c kecik ni yg asyik dok ulangatayang citer upin ipin ni...gara2 ayah dialah ni bg tgk dia citer ni..nah skrg dh jd peminat no.1 upin ipin..klu nntn citer ni..ktorg x leh dekat dgn dia..pandai marah tau..siap dia pegang mouse tu x bg ktorg kacau..mcm paham jer dia nntn citer ni..siap gelak part yg klakar...adehh..anak oh anak...

Tgh kusyuk layan citer pengembaraan upin & ipin..Ntah ni kali yg keberapa dh dia layan..dari siang hingga ke mlm..bgn pg..sambung lg..mulut dia sebut..."mummy...upin...."klu x dilayan..abislah dgr suara tangisan dia yg merdu tu.. ^_^

39 comments :

~izan~ said...

alahai..mmg kita selalu kalah dgn anak2...upin ipin mesti selalu menang hehe...

LYAfrina said...

HEHE.. sama cam asya.. kalo nk ngadap laptop kna tgu dia btl2 tdo.. kalo x, jgn harap la.. msti nk tgk kartun dia j...

blogtilldrop said...

uik dekatnya

mamalieyna said...

huu~ samalah dak arif tu..tp seb baik kt rumah tu, ada tv no.2 kecik tuk bukak CD upinipin dia..sbb mmg memanjang je, nak tgk citer tu, takpun Boboiboy..huu~ anak2 skrg, dh pandai..dah tu nak kena ikut ckp diorang jer..alahai..

ღ p!nk veLvet ღ said...

menghayati bebetul kot cite 2, hehe~~

mamaNoriz said...

leh gak pasang upin ipin tu kat tv kan Lily?

pasang kat tv bio dia syok layan dan kite pulak main tenet dgn aman... hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

MamaNoriz : mslhnye..xde video utk pasangkan CD kat TV..tu lah baru cadang ngan hubby nk belikan utk Qis nntn citer upin ipin nih..so..dptlah layan bertenet ngan aman.. :D

::NureeN:: said...

psg kat TV la lily.. baru puas ati besar cikit hehee.. ellesya layan upin ipin yg kat channel 611 tue ja.. cd x beli pon.. beli cd yg lain byk.. ehhehe

Nens Collection said...

sume budak kecik suka upin n ipin kan..mcm amar jgak..hehe

eisyaawie said...

memang upin-ipin ni sume suka....anak saya dok ulang tgk cerita ulang yang sama jer kat astro ceria..

Maya Mayana said...

yana dulu esyhad pun mcm tu..lepas tu beli portable VCd...khusyuk dia asyik la tengok..tiap2 hari tanye dh hari sabtu ke belum sebab ckp time cuti je boleh...last2 nye yana sembunyikan coz 24 jam nk tengok kalau cuti n now dh rosak :)

Ucu Faridah said...

hehe..samalah dengan akid...kejap2 upin,kejap2 kl gengter...asyik bergaduh dgn alang n kakak dia ajer..

aiEz said...

seronok qis lyn movie upin ipin tu...hehe...cerita ni mmg dkt dihati kanak2...:)

LuN@_aiDi said...

owhhh patut ler, qist layan kat komputer mummy die^^_
kne beli dvd neh kasi qist layan kat tibi.. baru aman layan tenet nnt..hihihi

Ungu Violet said...

sakann qis tengok upin ipin...abih laa mummy...hihi

MamaEma said...

bagus tgk cerita ini untuk anak2..

nieda said...

sama mcmhumaira gak...mak dia meroyan tak dpt online..skrg ni download dlm cd atau usb pasang kt tv.baru diam

...sWeeT uMi... said...

budak2 mmg layan citer upin ipin ni kan..opsss kekadang umi pun layan gak hehehe...

munna said...

sama ngan meya dan yasmin..suka sgt ngan upin & ipin....

lilypelangi said...

nak join qis layan upin ipin ley tak? hee

Mamachia said...

hei!! sama pula anak2 aku...balik2 nak angery bird ulang 10 kali pun x boring...

maszmadi said...

wah, penangan upin kan.. aisha pon suke tgok upin ipin.. huhu

ajumohit said...

alahai pasni mesti qistina layan boboiboy lak kan lily, anak2 aju itulah kesukaannya selepas upin ipin hihih

ciNdhaDahniEa said...

hihi budak2 biase lah tu.. x dilayan, mau nye xnanges.. huhu ;)

bunga said...

boboy boy lagi best..eheheh

anamizu said...

ececece kemain lagi QIs..
tp bdk2 mmg suke lyn byk2 kali kot..hehe

ZORA said...

patutla selalu jarng nmpak..huhhuh

~aSHa~ said...

cerita disini lak...mereka berebut laptop sbb nak main games...alahai tensen..naik jem komputer...

cite pasal jem...aritu dah dpt emel lily.....tapi tu la...bila slow je intenet....mula la lupa nak reply....

btw tadi baru siap baiki cpu..jadi mereka mengerjakan komputer lak....tah bape kali jem dah komputer tu main games je......

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki pom suke upin ipin . hahaa

tengok upin ipin tak tengok kiri kanan da :)

shida'R said...

adoii sabar jerlah ank ku..hehee..qis nih prgai dia mcm ank buah shida sorg tuh mmg penggemar yg tegar upin ipin huhuh..

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..budak2 kan..macam blog akk ikin lak...anak dia pun suka tgk upin ipin..hehe

ikatankasihku said...

lak, samalah ngan anak saya, tak habis2 layan upin ipin repeat berpoloh2 kali......"hai sy upin, ni adik sy ipin" mama dia pun dah naik letih nak layan..huhuhu

Lily@MamaZaraZareef said...

hehehe..macam2 kerenah qis yek..zara plak dh lama tinggalkan upin ipin nih..skang zaman barbie plak..tiap2 mlm nk tgk kartun barbie..nasib baik die jenis tak kisah tgk screen kecik..so slalu kongsi screen separuh2..mama die dpt screen separuh pon dh kire ok leh curi2 tgk fb n update blog..hehehehe

CIK JATT said...

samala ngan my kids. upin ipin ngan boboiboy. sekarang lak, kakak suka tgk barbie, si adik ultraman:)

MrS. F!zA said...

sama minat ngan darwisy suka upin ipin..tp dia tgk tang starting je..lps tu tggl sudahh..bila citer dh hbis sibuk suh buka lg..mujur tk pndai nk berebut lg ngan mama..

dkt sgt tu qis ngadap skrin..

tiefazatie said...

bese la teu kanak2 sis..adik ifa yg dh besar nie nangis kalu tukar channel tv lain tau kalu die ngah tgk kartun nie..hehehe

NzA said...

umo sebaya Qis br brmula era meminati cerita2 trtentu...akan smpai masa dia akn menghafal setiap skrip cerita tu..itulh pngalaman akak dulu....

myhatiku said...

amboi,peminat setia upin ipin neyh..(mama myhatiku pun same)haha

Wanie said...

bagusla kak..die dalam proses nak bljar tu..akak bagi la die tgk cite lain same..

pelik kan budak2 ni boleh tgk cite yang same berulang2 dlm satu hari..hehe