Sunday, August 7, 2011

Puding Roti & puding Roti Marble & Kek Pisang Chocklat Chips

Salam..

Semlm sempat buat puding Roti..1st time buat..tgk kwn2 buat mcm sedap jer kan..so lily pun nk mencuba...slama ada oven ni semangat jer nk baking2..klu blh stiap hari nk mencuba resepi yg disearch diintenet.. ;)

Resepi & cara2 buat ni lily amik dr blog izan..klu nk tau cara2 & bahan2 nk buat puding ni silalah ke blog izan ye.. ;)

Tak secantik puding yg izan buat.. ;)

Ni plak puding roti marble..Resepi lily amik dr My Resepi..

nmpk comot..kelam kabut nk tuang satu persatu koz agar2 tu cepat mengeraskan..main hentam jer..jd lah mcm diatas ni.. :D


Ni plak kek pisang campuran Choclat Chips..Baru buat td..amik resepi dari My Resepi juga..

 Lily buat adunan skit jer..utk try test.. ;)


 spt biasa..model tgh merasa kek buatan mummynye.. ;)
hehe..apa yg dia gelak tu..tak sedap erk.. ;p






32 comments :

tiefazatie said...

wah..sedapnya!!!rajin btol sis buat kek ngan pucing nie..wah2..best2..lala

tiefazatie said...

sis..sori xleh nak tgl jejak kat smix..tenet slow bangat eh..

harinie ifa nak msk bihun sup nie..=)

~izan~ said...

wah lily dah cuba yer...rupa tak penting lily,jnji rasanya..tgk si qis tu,mkn bersungguh smbil tersenyum..puding roti marble tu mcm sedap je..

rajin la lily,smpai 3 pencuci mulut terus..bagusnya!~ jeles ai tau hihi

LuN@_aiDi said...

wahhh cedapnyer puding roti tuh!
memang dah lama terasa nak buat,
cuma keazaman yang kuat jer belum ader lagi utk mncube..hihih
btw qist makan sambil tergelak!msti curlastt rasanyer tuh..^^

ieda said...

rajinya lily .. suke lak tgk Qis tuu sweet jer bila tgk last pic tuu ekekek

Rtp Farra Arisha said...

confirm sedap, tiada keraguan lagi!! ;)

lilypelangi said...

waaaaaaaaaaaaaah ! nampak sedap .


mnta sikit kak . ley ? heeeeee

Wanie said...

wanie penah buat puding roti..
tapi kurang dapat sambutan..hehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sedap oh sedap

wah sedapnye . terliur tengok

nyum nyum

:)

MrS. F!zA said...

wow! kek pisang coklat chips tu menarik! kita mmg suka kek pisang..

Ena said...

wahhhhhhh..
rajinnya lily.. mcm2 gak tu dah di cuba.. ena baru try kek oren blended yg lily wat aritu.. tu pun tak sempat nak amik gambao.. dah abis baru tingta.. kui2x..

LYAfrina said...

nmpak sedap :-)
suka tgk aksi model tu..lg la nmpak sedap

bunga said...

amboiiii...sedapnyer...qis bagi makcik bunga satu.,.heee

zaidah said...

pepagi termakan julap
qis tergelak sebab sedap

rajinnyer lily memasak.....bagus2..teruskan usaha...

yanie anuar said...

agaknya bila anak saya dah besar nanti mcm si Qis kot..he3..ziarah n follow

ajumohit said...

mmg marveles la lily...nak buat tp takde keyakinan hehehe, saya mmg peggemar puding yg tegar huhuu

Botak said...

manis kot kek pisang tu., sebab tu budak ni gelak., hahaha.. :))

MamaEma said...

senang kalau ada oven kat rumah..nak buat kek pun bersemangatkan..

CIK JATT said...

amboi.. rajinnya lily. banyak betul try. qis pun suka tu, confirm sedap

...sWeeT uMi... said...

rajin nye dia masak...nmpk sedap tuh...t nak wat gak lah hehehe...amboi Qis kemain senyum dpt mkn tu yeh (^_^)

::NureeN:: said...

mana bleh x sedap, mummy dia buat sndri sure sedap kan qis ;p
nk cikit heheheh aunty ni x posa ke mintak siang2 nih ;p

Fieza79 said...

wahh best nya tgk..aduhh tergugat ni...hehee

rajin Lily kan..fieza ni kan dh di tahap malas dah...phm2 jela...

syiela said...

wah rajinnya lily... Qis suka je dpt mkn air tgn mummy :)

wahida said...

ketiga2 tu aku suka...aku terliur...ko kejam...

Noriz sini... said...

amboi, sampi 3 kek buat!

rajin nyeeeee, bulan posa lak tu...

malu2 lak Qis makan kek tu, hehehe...comey je dia ;)

maszmadi said...

eee syioknyer tengok qis makan kek tu..... kat umah xder oven, so xleh arr nak buat..... huhu

Nizam Ijam said...

sedapnya... nyum2 :P

cik violet said...

grrrrr..

nmpk sedap je tuh...


picta y last comeyl ;D

shida'R said...

ewahh..qis jd perasmian ye sis hehe..sedapnye kek tuh..huhuhu ^_^

atyn nayn said...

waaa~ sedappnye! puding roti tu makan ngn eskrim coklat or vanila. terangkat woo! hehe :D

myhatiku said...

sedapnye..teringin pulak nk rase..he

NzA said...

rajinnya lily masak..nmpk sedap la...