Monday, August 8, 2011

Dah 2Tahun 7Bulan..

Salam..

Pejam celik..pejam Celik..Sedar Tak sedar kini anak dara ku dh pun 2thn 7bln...cepat betul masa berlalu..rindu saat kamu masih baby..rindu dgn bau baby..dlm umur dia skrg ni..berckp still menggunakan bhs dia..tp ada peningkatan suda sekrg wlupun tak byk..tp ttp berbangga dgn kamu..

Dh free diapers diwaktu siang..dh pandai masuk ketandas sendiri buang air besar & air kecik..tp blum pandai basuh..klu dh membuang still panggil2 kita suruh basuh..selagi kita X dtg selagi tu lah mulut comel dia tu tak diam memanggil kita..

Skrg bertambah manja..kita ilang sikit dari pandangan dia..mulalah nangis..nk melekat jer keja dia..pantang kita duduk depan komputer mulalah nk naik2 badan kita minta dukung...& masih lg cengeng a.k.a kuat menangis..hari2 nk nangis..kdng2 tak tahan tau..ntah apa benda jer yg dia nangis tu..bila lily tanya..nk adik tak?? dia siap geleng2 kepala..tanda tak mahu..amboi..nk dia seorg jer yg disayang..bila tanya..mana baby..pandai plak tu letak kepala dia kat perut kita..konon2nye baby ada kat dlm..hehe..sweet jer.. ;)





38 comments :

ajumohit said...

Qis dh besar ye lily, dh bolehla nk adik ni hehe

ღ p!nk veLvet ღ said...

puan lily nak baby lagi ke memandangkan qis pon dah besar, hehehe~~

Wanie said...

alolo sexynye qis..hehe
akak nk dpt baby baru ke?

tiefazatie said...

sgt comel nie..hee...best kan tgk anak mmbesar sis..hee

btw..slmt berbuke sis!
sori tenet slow melow nie..
xleh nk tgl jejak..huu

Etong said...

comelnya si kakak..besar sdh..x lama dpt adk,.hehe :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

To All : hehe..jgn slh faham ye..Belum rezeki Qis lg nk dpt adik.. ;)

LuN@_aiDi said...

Member kat cni pun slalo ckp rindu bau baby( sbb ank die dah 4 taun)
tapi kter tak paham sbb xder bby lg..:( huhuhu
nnt biler dah ader bby mesti rse perasan ini juge kn?..

Wahh qist sgt cengeng yea, kasi die bby!! hahahh

anitaare said...

lebih kurang samalah dgn anak akak yg bongsu..2thn lapan bulan
cepat je anak2 membesar ye..mmg rindu swaktu mereka baby..

ZORA said...

besar sudah dy...:)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah lily, qis mau adik..
heheheh..

baguih la Qis, alya x mo buang air beso kat toilet r...susah ati tol la mommie.. blerla die nak reti.. nk basuh seniri jauh skali.. hwaa,, asik busuk-busuk-busuk aje.. huhuhu

shida'R said...

biasa lah sis budak semakin besar mmg macam tu..nnt bila sis dah ada yg ke2 prgai dia lg la kita xleh control..huhu bdasarkn ank2 kakak shida hehe..sama je sume..hehe..

myhatiku said...

qis geleng..tapi dlm hati nk adek tuh sis..hehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

comelnye

suke suke

:)

MrS. F!zA said...

qis mmg manja sama jgk mcm darwisy asyik nk melekat je..tensen kdg2 nk memasak pon susah..kita bgun agkt bontot skit dia pon bgun jgk..

pndailah qis posing mcm model! auwww!

...sWeeT uMi... said...

sweet nye dia...byk benda dah yg dia dah pandai kan...pasni leh la masuk dapur tlg mummy ek kuiukuiukui

~izan~ said...

mmg comel qis ni..hari2 dtg sini tgk qis tetap tak jemu..dah la pndai posing...ada anak dara sng nnt dh besar tolong kita hihi..=)

LYAfrina said...

hehehhehe.. comel... tu la ..lya pon rindu sgt2 saat2 asya kecik dulu..rindu nak bau dia,,, sama la cam asya, kalo tnya nak baby msti xnak.. tp pndai lak gosok perut smbil kata " baby sleep ni mama "...

asya bulan 11 ni ckp 3 tahn... kiranya sebaya dgn qis..cpt j msa blalu...

tiefazatie said...

pagi sis!hee..tenet ifa nie nape ntah..huhu..

comel la qis nie..
best je baca komen2 nie..hihi

Nens Collection said...

dh besar dh...cepat2 bagi kawan kt die..hehe

ieda said...

alor2 cutenyaaa Qis .. kejap je masa berlalu kan .. dah besar .. sedar x sedar .. hermm nampak gaya mummy kena prepare lahhh bila nak beradik nanti ekekke :)

maszmadi said...

alahai, bila la qis nak angguk kelpala bila lily "tanya nak adik?" yerk.... hehe

Semut Senyum said...

mak aii comey nye anak queen ni... bila nak tambah anak ni.. tunggu anak sulong ni bersedia dulu kot... =)

juanita said...

hehhehe..cute ye dia..sapa nama :D

lilypelangi said...

qis da besar yer :)

Ena said...

pandai sungguh dak qis ni posing.. comel plak tu.. kalo dak anis tak abis2 ngan otomen dier.. ahahahha..

::NureeN:: said...

anak kita hampir sebaya la akn.. ellesya 2 tahun 11 bulan lg 3 minggu cukup 3 thn.. siang pon free diapers jgk tp mlm x leh la.. hehee

comel la gaya pose qis yg pic 1st tue

eB ezrin said...

btl2 sebaya aerish kan? & sgt2 comel :)

MamaEma said...

boleh tambah satu buat teman anak main..hehehe...

| SUE | said...

salam ramadhan..

comelnyeeee...pandai bergaya laks tu

merahitujambu said...

ala2..comelnyaaaa

NM02 said...

sangat cute okesss

Ucu Faridah said...

jelingan menikam kalbu....sakit jantung dibuatnye...

ainaa said...

comelnye qistina.. mate die besar. cute sangat

mamalieyna said...

Qis dh besar la..dh bleh kasi adik ni..ada adik nnti, pandai la dia jd seorang kakak, tak nangis lagi..hee~

comel Qis, kalau next dpt bby boy camna plak ghupe kan..hee~ apa lg lily, teruskan misi..hee~

Ungu Violet said...

alololo....cutenyee dia...

pejamcelik2 nnti tetiba je dh anak dara plak kang...:)

Lily@MamaZaraZareef said...

dah besar panjang dah qis..baju pon nmpak comel jek die pakai tuh..hehehe..dh sesuai jadik kakak nih..=)

Rtp Farra Arisha said...

yeayyy, qistina dah makin besarrr. jgn nakal2 ok!! :)

tiefazatie said...

hee..sis..mlm..sori...tenet slow nie..huhu...xleh nak tgl jejak nie kt smix nie..adeh..