Thursday, July 14, 2011

@ Universal Studio S'pore

Salam..

Sabtu baru2 ni ktorg sempat ke USS bersama ngan mak & my sis with her family..Diorg bercuti disini pun mmg rancang nk jln2 ke USS tu..So..kul 9pg dh gerak dr sini menaiki bas yg diambil dari Tune hotel direct Ke USS..tp kena turunlah kat Kastam Johor & S'pore..masa kat Kastam Johor tu..ok lglah..X jem sgt..tp bila kat kastam S'pore..mak aii..kat sana jer dh bazir masa dekat sejam..

Masa sampai Kat USS tu dh dekat kul 11 pagi..Panas terik ok..Nasiblah masa mula2 tu sikecikku ni..ok lg..Xcited dia tgk tempat tu byk mainan...

Masa ni tgh baris Kat Kastam S'pore..Masih bertenaga lg kat sini..hepi jer..
Depan Globe bersama ngan Cousinnya..Abaikan kopok Qis yg besar tu...:D
hehe..tak tahan tgk gmbr ni..BZ paparazzi kecik ni..tgh amik 
gambar mummy ngan Daddy dia..Tgklah kat blkng tu..org beratur pjng beli
tiket nk masuk USS..Nasib ktorg mmg beli siap2 kat Johor..
Bersama ngan nenek..kasi can dia manja2 dgn nenek..nenek yg byk layan dia hari tu..
bukan selalukan.. ;)

Hehe..besarnye topi Qis..Topi pinjam ni..mmg khas utk bergmbr..free jer..
Bersama ngan Uncle..bg can juga dia manja2..mata melilau tgk byk sgt ptng2 
binaan kat sana..
ktorg tgh duk rehat..time ni mmg panas sgt2..Qis blh plak pose mcm tu..dh boringlah tu..
mcm2 gaya dh dia buat..
Nikmatnye dpt mkn aiskrim tgh2 panas ni..baju pun abis kotor..
pa lg lah..tmpt yg mmg sesuai..abis mkn aiskrim terus p mandi..wah..syioknye..
dia yg ajak Cousin2 dia ni mandi kat situ..
sukelah tu..
lepas mandi..time utk mkn..tgh termenung tunggu mknan sampai..mkn nasi beriyani..
tp...hmmm..tak seberapa ngam dgn tekak ni..lg pun ni 1st time mkn nasi
 beriyani..mmg x ngam dgn tekak ni.. ;)
Botol air yg unik..1 botol ni X silap harga dia SGD18..hmm..mahal gilak..bg ktorg lah.. :D

Oppsss...terlalu byk gmbr dh kan...Ok..lain kali Continue ya..itu pun klu rajin ni..hehe..:D

 Oh ya..jika sesiapa yg nk ke USS ni..Jika nk menaiki Bas..blhlah amik bas dr tune Hotel Direct Ke USS..Tp mcm biasalah kena turun kat kastam utk check passport..ticket bas utk pergi balik adalah RM25 seorg, kanak2 Rm10..Hari tu krog amik bas pukul 9pg..balik 9mlm...X lah kelam kabut pg tu kan...Sempat lg bersarapan kat rumah.. ;)..tp blk tu kul 11 mlm baru sampai rumah..huhu..betul2 Njoy.. :D

Tiket masuk Ke USS adalah utk weekdays SGD66 (adult) & SGD48(Child Ages 4 to 12)..Weekends SGD72 (Adult) & SGD52 (Child ages 4 to12).. Tp hari tu ktorg mmg beli siap2 kat sini..takut abis tiketkan..lgpun X perlulah nk berbaris pjng2 kat USS tu nnt.. Beli kat sini RM174 seorg..utk kanak2 x pasti plak..koz Tiket adalah ditaja oleh my ipar.. :D ... Thx sgt2..Moga bertambah murah rezeki korang..blh lg ajak ktorg.. :D

Wlupun mahal..tp sgt berbaloi2..Sesuai utk aktiviti kekeluargaan...yg paling best nonton shrek 4D..mcm betul..yg klakar maklah..siap jerit..labah2 jatuh kat kaki..mcm betul tau..semua org siap jerit2..pastu time keldai bersin..mcm betul..air liur dia kena kat muka..eeee..geli rasanye...best sgt2..Cadangkan korang bercutilah Kesini.. :D


31 comments :

MrS. F!zA said...

pasti pergi! hikhik..tgk gambar2 org yg pnh gi sana mmg best lah..yg pnting bt pasport dulu..lepas raya kot kan..kalo gi USS amik msa 1 hari..mcm kna bermalam kt JB je dlu..kalo bermalam kt sana leh lah jmpa akak..

*cantik2 gambar..puas mata tengok!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Fiza : Yup..Mesti pergi tu...wlupun mahal tp sgt berpuashatilah..a'ah..yg ptng buat passport dulu.. ;)
Ok..set..Insyaallah klu Fiza b'mlm kat JB..blhlah kita jumpa.. :)

eynda said...

Bestnyer jalan2... bila la nak sampai sana :-)

ღ p!nk veLvet ღ said...

chomel lah topi qis yg pinjam tuh, hehe~~

pastu suke tgk picca budak yg snap picca parents die tuh, kemain mcm xpert, hehe~~

nieda said...

thanx lily for info...mmg ada perancangan nk kesana. kalau naik transport sendiri berbaloi tak? ada yg kata mahal parking..

share lagi gambar kt USS ek...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Eynda : Mmg Best.. ;)

Pinky Velvet :hehe..topi besar dr orgnye..a'ah..ktorg pun klakar tgk dia..serius jer tu muke di..mcm pro.. :D

Nieda : Sama2..Tu lah..naik transport sendiri mmg mahal..lain lg tol..lain lg parking..dh lah parking kat sana mahal giler..tp x pasti brp hubby lily baru tau.. lg pun hubby lily x tau jln kesana..tu yg naik bas tu..naik bas pun ok juga.koz dia direct ke USS..

Ena said...

BESTNYER..

BARU2 NI ADA JUGA PUSPANITA SINI WAT LAWATAN KE SANA TP TAK DAPAT SERTAI WATU TU SBB CLASH NGAN JADUAL HUBY.. HARAP2 DAPAT LA KE SANA 1 HARI NANTI..

CANTIK LA PIC.. LILY EDIT PAKAI APA YEH?

NzA said...

tadi dh jengah ttp xleh tinggalkan jejak cz tenet problem.....

wah sronoknya lily ttp mahai sgt..kalau akak brtujuh mmg pokai la....hu....

LYAfrina said...

BESTNYER DH SMPAI SINI...
KEMAIN LAGI PHOTO G CILIK TU ADA GAYA...
QIS SIAP MANDI2 LAGI..HAPPYNYER

bunga said...

amboiii..seronoknyer..nak main ari gak la.heee

syiela said...

bestnyer dh sampai sna.. bila agaknya syiela blh sampai pulak..

Qis tu happy je semedang ye :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ena : Thx..

Pic ni lily Edit guna Photoscape jer.. ^_^

MamaEma said...

niat nak pergi bawa anak-anak dah lama..cuma, belum ada rezeki lagi..INSYAALLAh satu hari..sebab adik pernah sampai kat sana..katanya memang seronok..

boleh tahan harga tiker diakan.

Fieza79 said...

penah smpai singapore tp tk penah smpai tmpt tu...best je tgk...

zaidah said...

bestnyer jejalan.....kira mahal jugak yer lily...RM174....wow...

ieda said...

amboiiiii bukan mainnn suke Qis tuu .. ermm cantik lah tmpt nie dikk .. akak memang x kan merasa lahh gi sini huhuhu

Mamachia said...

bestnya jalan2..tak pernah pegi singapor, bilalah iya.

lilypelangi said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaah !

seronok bila dapat bercuti jauh2 nie kan .

nanti lau sy da besa , sy nak bawak la mak ayah g sane :D

myhatiku said...

wah..bestnye..dpt pegi USS :)
kopok yg qis pegang tuh,fevret myhatiku..hee:)

wahida said...

dgr citer pun mcm best, boleh la plan ke sini nnt...
mesti anak2 suka..

::NureeN:: said...

ada plan nk g cini tp x tau bila.. lily dok jb mmg x jauh dh la kan.. nureen kat png ni la jauh tp dekat klau naik flight.. ;)

amna said...

bestnya.. bila nak sampai USS nih.. treat me sis lily ^.^

Nens Collection said...

nk pergi jugakkk..

Diana @ bilakukatacinta said...

name jek duk joho..dee tak sempat nk p pon lagi...

shida'R said...

aksi termenung paling best tgk sis hehe ^_^ comel qis!

idaida0504 said...

perggghhh..lama dah tak jejak sini...rindu sangat!
wah untung sangat dapat pi sana...seronok je nampak...teringin nak pi...tapi masa masih tak izinkan lagi....comel sangat2 sikecik tu...hehehe...

nur farahin binti sulaiman said...

besar nyer topi qis tue akak..

mr pot n mrs lat said...

blogwalking . .
baca entry . .
and ,
tinggalkan jejak . .
sori lame x jenjalan sini . .
jom jom ke blog kami . .
ada entry baru :)

Lily@MamaZaraZareef said...

aiyorkkk..tk perasan entry nih..jelesssssss sgt tgk gmbar2 qis n family kat USS..teringin gak nk pegi.tunggu bby zareef besar sketlah..tapi, kena kumpul duit dr skang..msk singapore ni mahal gak modalnye..hehehehe

tiefazatie said...

bestnya!ble la nk dtg nie...hee

mamanajmi said...

bestnye...teringin jugak nk gi USS tu. Kalau beli tiket siap2 kt JB tu kat mana ye?