Monday, July 18, 2011

Percubaan Pertama Membuat Apam PolkaDot ^_^

salam..

Ni aktiviti mlm jumaat sblm diorg mak dtg tempohari..mlm tu sempat buat apam Polkadot & Kek Pisang..1st time buat apam polkadot..1st try..not badlah..menjadi juga..tp yg kecewa..kek pisang tu x seberapa menjadi..tp mak kata sedap juga..abis gaklah dimkn.. hehe.. ;) ...

DotDot dia tu ada yg menjadi..ada yg lari skit.. ;) ..Anak buah kata..lg sedap aunty buat berbanding yg mummy selalu order..(adik lily tgh pegnant & ngidam apam polkadot..so selalulah dia order apam polkadot ni..)..pandai dia amik hati aunty ckp apam polkdot aunty  ni sedap..hehe.. :D


Kek pisang yg X seberapa menjadi..masa mula2 keluarkan dari Oven tu..
nmpak cantik jer..kembang..X lama lepas tu dia mengecut plak 
jd mcm ni..huhu..sedikit kecewa..tp sedikit terubat pabila ia abis juga dimkn.. ;)

30 comments :

MrS. F!zA said...

terliurrrr..dah la pose ganti haini..huwaaaaaaaaaa

~izan~ said...

salam n slmt pg..cantik je apam tu,takpe,jnji sedap..bila org kata sedap,sedap la tu maknanya...kek pisang tu boleh cuba lg..maaf lama tak jengok sini..

eB ezrin said...

wahhh menjadi... canteknyer... nk resepi leh? :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ai pun pose yu arini..

lily, sy pn dh try wat apam polka dot br² ni, pestry tp kureng menarek la sket..
huhuhuhu, takde seni, comot aje..
hahaha, nnti ai publish n3 gak..

Scya Lollita said...

cdapnye kak . bisnes bisnes hikhik

rara pinkmafia said...

takpe kak.yg penting habes dimakan.hehehe

Ucu Faridah said...

polkadot yg mengancam jiwa...

zaidah said...

walaupun tak menjadik...tetapi yang penting sedap n habis dimakan....jangan membazir...

LYAfrina said...

skrang rmai y buat apam polka dot kan..
lya x pnah nk try2 lgrsanya mmg x reti la....

tp suka tgk..sbb meriah & colouful

MamaEma said...

pandai buat kek. saya juga tak reti2..ahahsk

wahida said...

aku jugak la yg tak terbuat apam polkadot tu....amek resepi dah, tapi tak tau nak buat bila...huhu....

ღ p!nk veLvet ღ said...

chanteqnyer polka dots tuh :)

Fieza79 said...

nampak cantik dan gebu sgt..sedap nyaa..

syiela said...

belum bljr buat lg... geram tgk apam polka dot tu :)

maszmadi said...

pandai n rajin yerk wmasak2 kuih nie.. bestnyer....

bunga said...

laporr..nak..nak..xkira nak jugak..heee

mamaNoriz said...

wowo...baru 1st time dah lawa cam tu...terornya!
jeles tgok...huhu

sya uat ntah jadi apam gelek gamaknye...hihi

btw, i folo u blogger JB :)

::NureeN:: said...

tergugat iman puasa nih.. nak cikit lily... bleh kongsi resipi x?? :P

munna said...

cantik dan gebu apam yg liliy buat....

tiefazatie said...

comel gle apam tue!

ieda said...

alooor lily dah buat punnn .. akak je x buat pe2 layie .. akak x der oven huhuhu ( alasan ! ekekekke )

~aSHa~ said...

wah 1st time buat terus jadi..ni jeles ni....sy tak jadi2..

amna said...

sadapnya kek pisang kak lily. nampak okay je takde apa yang kurang. kalau dapat makan lagi best kan ^^

NzA said...

rajinya lily....berbaloi2 dpt pujian dr anak sdara n mak...hi...

tiefazatie said...

hee..sis..wat lg comel2..

::NureeN:: said...

lily.. nak mintak komen cini

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

shida'R said...

wahh sedap tu..kek pisang shida suka sis..nk juga ^_^

CIK JATT said...

cutenya apam tu. nampak sedap. resepi pleaseee:)

by the way, salam kenal. follow u...

Ummi Eisya&Amani said...

bestnye..nak resepi lar..

Wanie said...

comelll...
bile2 boleh la buat..
sy pun suke baking2 ni..:)