Thursday, June 2, 2011

Boleh Terkena Serangan Jantung Kalau Macam Ni..

salam..

Ni kisahnye ptg smlm..Qis ni semakin hari semakin Notti..terkadang sikap dia..mencutikan..menghiburkan  hati kita....dan terkadang juga blh membuatkan mummynye naik angin lalu menjadi tarzan..tapi biasalahkan budak2 nak membesar..semakin aktif & semakin byk akal..

Apa yang dia buat petang smlm betul2 membuatkan mummynye ni hampir terkena serangan jantung..bila dia buat perkara tu pun lily tak perasan..maybe lily tgh tido petang...Mata dh ngantuk sgt..baring2 sambil nntn TV..rupa2nye lily dh terlena..tinggalkan Qis main seorg..tak sampai stgh jam..Qis dtg korek2 mata lily suh bgn..Boringlah tu kut main seorg2...

Tak lama lepas tu..lily terperasan 'Teman Baik'(kucing) Qis takde..biasanye kucing tu klu kita tido suke gigit2 kaki kita..lama gak lily cari..disetiap bilik cari..takde..cari bwh sofa pun takde..siap buat suara ngiau2..takde respon dari kucing tu..pelik gak p mana dh kucing ni..dh give up cari..lily biarkan je..

petang tu lily nk masak sayur..buka peti sejuk...nak tau apa yg ada dlm peti sejuk tu..Terkejut beruk lily dibuatnye lalu membuatkan aku hampir terkena serangan jantung..rupa2nye Qis telah menyembunyikan kucing tu dlm peti sejuk..mak aiii..kesian tgk kucing tu..dh kesejukan dh badan dia..nasiblah masih bernyawa..klu tak tergerakhati ni nak memasak..maybe kucing tu dh mengeras dlm peti sejuk tu...adeiii..nak marah pun ada..nak tergelak pun ada..tapi mmg geramlah time tu..blh plak dia buat perkara mcm ni..yang tak tercapai dek akal..mcmana dia blh buat pun tak tahu..dia nk bereksperimen kut dgn kucing tu..kesian2..kucing jd mangsa..

budak yg semakin notti & byk akal..tgk tu buat gaya 
mengada2..bajet comel letewww...



29 comments :

WanIE said...

comey

Maya Mayana said...

hai mcm2 pesen anak ni yerk? yana pn tak tercapai dek akal kalau anak wat camtu :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ya Allah...sib baik tak mati kucing tuuuu...ish2 budak ni nak kene bobop nihhhhh

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ said...

hee.. nakal~

LYAfrina said...

adoiiiiiiii... kelakarnya bila baca balik ni... blh ltk kucing dlm peti ais.. nasib baik x membeku....

NzA said...

alahai...Qis..Qis..aunty yg baca n3 ni xleh tahan gelak2....nasib baik xmati kucing tu....agaknya Qis nk suruh kucing tu sejuk mcm dok dlm aircond kot lily.....wakaka.....

ani said...

as salam....kesian kat kucing tu, ada juga anak jiran masukan kucing dlm washing machine...budak2 la katakan.
Follow sini juga...jom follow akak.

Syuxer said...

nakal nya anak akak neh..

Qis nak bagi anak kucing tuh sejuk kot coz maybe dia ingat kucing panas kat luar hehehe.

hehhe mujur akak jumpa kucing tuh..kalau tak mesti nangis qis tengok kucing tuh..:)

wahida said...

siyes klaka la...nasib baik tak mati kucing tu..adeh la...

etiey.com© said...

ehh memang comel pun! cute...

Anne Nurain said...

alala... sian kucing tu..
notti gak eh dak comel ni..

follow cni blik.. ^__^

Fieza79 said...

notti jgk ye Qis ni..kesian la si kucing tk bersalah tuu...bertarung nyawa dia dlm peti sejuk tuu heheee...

♥ nana i am ♥ said...

walaupon noty, Qis still COMEL >.<

MrS. F!zA said...

hahahha wp agak notti tp aunty rsa lawak plk..dlm msa sama kesian plk kt kucing tu kesejukan..ekeke

~izan~ said...

salam kenal,

alahai kucing masuk peti ais yer..kira hntr vacation ke oversea la ala2 sejuk hehe..mujur cepat jumpa,kalau tak mesti keras dah hehe... =D

munna said...

alahai..notti ye qis..

nasib baik ada niat nak memasak...klu tak kesianlah kucing tu...jadi mangsa qis

aTy _faRed~ said...

hihihi...budak ngah membesar...:) comel....;)

Ummu Ukasyah said...

Assalammualaikum...

jom join..

http://www.mizayusof.com/2011/06/1st-giveaway-from-mizayusofcom.html

NUR FARIZA UMAIRA said...

salam perkenalan..

thanks sudi singgah & be my follower.. saya dh follow blog ni..

btw, qis sungguh comel.. nnt bile dh besar, mesti dia terharu sbb mummy dia tulis cite dia kat blog..:=)

rara pinkmafia said...

heheheh sbb dye tau dye comelss kak.hehehe

combi said...

olololololo..comei!

ZORA said...

hashahaha..nakal sungguh..takpe..budak kecik ag..mngkin dy tak faham ag..:P

Ucu Faridah said...

salam lily...qis ni budak yg kreatif n berani...nakal skit2 tu adatla namanye pun budak....betul tak qis nyomel....?

Ucu Faridah said...

salam lily....qis ni anak yg kreatif n berani...adatlah budak kreati suka buat benda yg org lain x buat...betul tak nyomel qis...?

Ucu Faridah said...

salam lily....qis ni anak yg kreatif n berani...adatlah budak kreatif akan buat benda yang orang lain tak buat....betul tak nyomel qis..

lilypelangi said...

nakal sungguh ! haha

missh chiorika said...

comel sangat ;)

LuN@_aiDi said...

kiut jer die^^ salam kenal.. sy follow disini;) jemput ler dtg my blog yea^____^

Feeqachan (afiqah yusof) said...

uhh..nakalnye dye..tp comel n klakar pon ade..huhu..geram tgk=)