Thursday, June 16, 2011

Bergurau...

Salam..

Kata orang terlalu banyak bergurau akan melemahkan minda. Ia menumpulkan kebolehan menilai dan mempersepsi kita. Namun dari aspek psikologi, bergurau mendatangkan banyak faedah. Ia merapatkan silaturrahim, mengintimkan pasangan suami isteri bahkan menghidupkan rumah tangga yang suram lagi muram. Mulakan hari ceria keluarga anda dengan kata-kata yang merangsang. Usiklah kalau perlu mengusik, berguraulah kalau perlu bergurau, malah berdebatlah jika anda rasakan perlu berdebat. Yang penting rumah bukan sebuah kuburan tetapi sebuah taman hiburan. Setiap orang boleh bergembira tanpa perlu mengeluarkan modal...

sumber :http://www.epetua.com


Bergurau tu bergurau jugak..tp jgn plak bergurau melebihi batasan..lily ngan hubby selalu juga bergurau..tetapi lily ni cepat berkecil hati tau..kekdng hubby bergurau tp lily amik serius plak..pastu merajuk..gaduh2 manja..konon2 nk minta pujuklah tu..tp hubby buat derk jer..hmmm..pujuk diri sendiri jelah.. :D..

29 comments :

Mrs. Farhan said...

Sweet lah gambar.


Mak, nak kawen. Hehhehe. =P

tiefazatie said...

haha..comel je picture...=)

nany said...

same la ngn nany!
pujuk sendiri..haiya..

papepun, moge kekal oke?? hehe

shida'R said...

hehhee..comel pic ni ..hehe prgai suami sis sma mcm encik.BF sya..adoiii sabar jelah! moga keluarga sis bertambah ceria dan bhgia hndaknya :)

ZORA said...

tapi kan ramai kot org bgurau lebih2..2 yg jadi gaduh 2..hahaha

Botak said...

gurau laki bini takpe., jgn gurau ngan member sudah, kadang² blh buat bergaduh kalo bergurau ngan member., hahahaha.. :))

~izan~ said...

jeles baca entry ni hehe..kena tnggu asben balik dulu baru bley gurau2 hehe...

comel la gmbr lili tu..sweet je =)

Ena said...

sweetnyer pic tu...

suka suka suka..

MrS. F!zA said...

kita pon mcm tu..bila kita gurau tkpe tp bila suami bergurau merajuk..hahaha

LYAfrina said...

lya & fain pon slalu bgurau..non stop.. esspecially fain..ader j nak buat org pch perut.. tp msh dlm batasan y terkawal la... terapi minda gak tu kan?? hlang stress

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita dengan husband pun suka bergurau, tapi husband lagik lebey2 suka bergurau...ha ha gurau ape tu

wahida said...

sweet la uolls ni...

hubby saya lak selalu usik saya ngan loyar buruk dia tu...hehe...

ghostwriter said...

tapi kite pun suke bergurau..sies sgt x besh!busan la pulak nanti..huhu

Izan Ishak said...

samalah kita lily. en Hubby suka bergurau. izan pulak rasa serius. pastu merajuk mintak dipujuk. ngada2 kan...last2 tak dipujuk pun...haha~

Miecyber said...

Bergurau berpada pada...

Naik basikal ke Mekah

Rtp Farra Arisha said...

ehh sweetnya dia. hehe :)

bergurau boleh tapi harus ada limitnya jugakk. hehe, have fun then!

nureen said...

so sweet...
nureen klau gurau2 slalu ja endingnyerr ada yg nk tinggi sora sbb cpt sgt kami 2 ni naik hangin walhal kecik je pastu mula la gelak2... klau gurau2 dpn elly cmfrmnyerr dia akan jeles..heehhe ;p

munna said...

bergurau tapi perlu ada batasnya....

eB ezrin said...

kami pn samer... dh kami kenal, shah mmg notti... camner la kan? ;p

-Nureen- said...

jom join
http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/06/apple-pink-bow-giveaway.html
tq

Ucu Faridah said...

salam lily...bergurau senda mmg seronok..lebih2 lagi dpt geng yg sekepala...

lilypelangi said...

sweet lar lily gn husband :)

ieda said...

aah gurau suami isteri kan dik ..
kalau akak bergurau ngan hubby sampai akak nangissss huhuhu :))

NzA said...

he.he.he..kelakar je lily...

farah da butterfly said...

hehehe.. comey la akak..=)

Ain Nadiah said...

same la saye.. pujuk diri sendri jela.. hehe =)

gee ryder said...

hehe...mostly hubby mmg suka buat derk jer :p

btw, salam kenal :)

amna said...

alahai, sweet la gambar di atas tu :) tapi Qis tak de sekali..

p/s:bergurau pun perlu kena pada masanya. kalau tgh geram pasal pasukan bola spk kgmrn kalah duk gurau, siap la. hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Terima kasih semua diatas komen2nye.. ;)