Friday, May 27, 2011

Sepetang @ Danga Bay

Salam..

Rabu baru2 ni temankan Hubby p klinik..dia x seberapa sihat..selalu pening2 katanye...Doktor kata Hubby menghidapi Migrain..kesian hubby..patutlah selalu je pening2...So utk merelax minda dia hari tu..ajaklah dia jln2 kat pantai @Danga Bay...

si kecik ni yg terlebih happy plak..maklumlah..bukan selalu jumpa pantai..
gaya apa dh.. ;)

ni budak..Takde keja cari keja..kepala tersangkut kat situ baru nangis..

merenung jauh...


memerhati org tgh berphotoshoot seksi kat sebelah..x terkedip2 mata dia..
kan dh masuk pasir dh mata tu..

Sedang menikmati keindahan pemandangan laut yg sungguh mendamaikan..hubby kata hilang seketika stress bekerja..


Nak tanya kat kwn2..apa petua utk menghilangkan migrain..sampailah ni..hubby selalu pening2..dh brp biji dh pain killer yg ditelan...tp cuma seketika jer ilangnye..pastu dtg blk pening2 tu...





16 comments :

mamalieyna said...

sian hubby lily..nak membantu pun taktau apa petua..nnti tungu response mereka yg tahu eh..

alolo bestnyer Qis lepak2 tepi pantai.. ^_^

MrS. F!zA said...

hikhik..kami pon tk pnh smpi lg ni danga bay..insyaallah awal thun depan sampai la..hihihi

Fieza79 said...

wahh mmg mendamai kan kalau lepak2 di pantai..hilang stress kan...

shark said...

bahaya gak tu kalu telan pill jerk..
apa kata suh dia kuar jogging/gym
letih tu mmg ler..
tp xcercise camtu berbaloi:)

nieda said...

sian husband, takde pengalaman lah..hopeufully cepat hilang migrain tu.

wahida said...

pernah sampai danga bay..mmg best!!

saya pun ada migrain jugak, tapi saya mkn je pain killer yg doc kasik tu, pas tu tdo...bangun tu mesti dah ok...

kalau petua lain saya tak tau la pulak...huhu...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pheewit.. bersantai kat danga bay yer..
huhuhu, kitorang lom pernah sapai lagi..
ly, psl migrain tu.. asben awk takleh men panas2 kan.. adik saya pn saspek migrain.. kalo cuaca panas2, mudah r pening.. tapi tataw la nk wat camne, die pun salu telan painkiller.. tp takut side effect la asik telan ubat tahan sakit je...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Buat Ena..

Sorry ye komen ena td terdelete..nk publish blk dh tak oleh..

Sorry ye Ena..Takpe erk..lily tulis blklah kat sini apa yg Ena tulis.. :D


Lily..
sama la ngan asben ena tu.. bukan pening dah tp sakit kepala.. kejap kat belah kanan. kejap belah kiri.. kejap blh tgh2.. haihh!! terlalu kerap skrg ni.. ena cuma leh tlg picit je.. selebihnya makan pain killer aje.. tak elok kan.. tp tu la.. rasanya berkaitan ngan resdung gak asben ena tu.. kena plak asyik nagdap gambo2 pengantin je tiap hari utk editing.. sian dier.. pening juga ena memikirkannya..

qis tetap comel..

Izan Ishak said...

izan pun takde petua utk migrain. cuma bila ada kawan2 yg migrain mmg kesian sgt sbb sampai takleh buat kerja. kalau makan pain killer byk2 pun tak elok jugakan.

kami pun suka pi danga bay....nyaman je~

NzA said...

comel je gaya Qis...rasa nk kidnap je budak tecik tu...

akak dulu migrin teruk juga lily...dh 2 thn akak amalkan makan supliment berasakan garlic keluaran naturalie..produk ni ada jual kt farmasi..agaknya sesuai dgn akak....Alhamdulillah migrin n resdung dh trkawal..ttp kena mkn brterusan la n kurgkan dos bila dh ok...supliment tu utk kesihatan...

anitaare said...

assalammualaikum,

akak pernah terbaca satu artikel mengenai bgmna nak menghilangkan sakit migrain nih..mungkin adik kena perbaiki pola makan hubby-bykkan makanan yg mgandungi vitamin B2 spt gandum,kacang-kacangan,daging merah dan perbanyakkan minum air putih 8 gelas 1 hari,kurgkan mknan berlemak,sos,gorengan, disarankan utk beristiraharat ditempat gelap dan tenang krn migrain peka terhadap cahaya..tidur juga jgn berlebihan atau kurang tidur, stress mmg penyebab migrain..
cuba cuci kepala dengan ais atau air dingin intuk menyempitkan pembuluh darah..selepas itu hangatkan dan istiharatkan leher dengan urutan lembut..
insyaAllah dik..sbb akak pernah cuba

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kawan2..Thx yer..


@Anitaare :

Waalaikumsalam..Terima kasih kak..sgt2 hargai petua yg akak bg ni..mungkin jugalah..disebabkan lately ni hubby selalu kekurangan tido..dgn persekitaran keja yg sgt strees..tu yg menyebabkan dia kena migrain ni..Insyaallah kak..lily akan cuba buat ikut petua akak ni..mudah2an dpt membantu..Thx kak..

miss.Addin said...

best nya jalan :) hee

jangan makan pain killer selalu, tak baik untuk kesihatan :)

Aku Azira said...

lili, saya pun ade migrain. saya petua utk migrain. maybe lily boleh share dgn suami http://akusukasmarties.blogspot.com/2011/05/nenek-kebayan-bercerita-tentang-kepala.html

sHeRrY said...

hahah cute little girl! comment back at my posts:]

-Nureen- said...

petua... nureen pon ada migrain, bila kena serang mkn je panadol.. ntah la apa ubatnyerrr... tambah nureen slalu tdor lambat wat keja opis di umah.. :(